Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Raskosan blog

Virtuelna ljubav mač sa dvije oštrice!


Prednosti

Prednosti onlajn traženja partnera su visok nivo fizičke bezbjednosti u fazi osnovnog upoznavanja, kontakt sa više osoba istovremeno, dobra kontrola toka i brzina komunikacije kao i razmjene poruka. Sem toga, tu je i lak prekid kontakta, bez neprijatnosti koje često donose pravi rastanci. Možete definisati socijalni profil osobe koju tražite za partnera, čime vaša potraga dobija na preciznosti i efikasnosti. Dostupan vam je veći broj potencijalnih partnera, sa kojima možete da čavrljate neobavezno, dok vas ozbiljnije ne zainteresuju.

Mane

Mane su što zapravo ne znate sa kim ste u kontaktu, virtuelni profil može da bude samo imidž, maska za potpuno drugačiju osobu. Možete izgubiti puno vremena gradeći odnos i nadu u nešto što ne postoji. Jer stvarni, fizički susret je nezamjenljiv.

Takođe, stvarni kontakt proizvodi uzbuđenje koje virtuelni nije u stanju. Realni susret sa drugim, kao ljudska potreba, ugrađen je u same temelje našeg bića i ne može biti prevaziđen. To je kao kada bismo očekivali da porno-časopisi zamjene pravo seksualno iskustvo. Ljudska komunikacija pomoću simbola, a pisani jezik je potpuno simbolička komunikacija, ima svoju ulogu, ali i granice. Propuštanje da se ovo uvidi može proizvesti velike frustracije. Taj stvarni, fizički susret može biti samo potvrda virtuelnog utiska, ali dolazi i do većih ili manjih razočaranja.

Realan kontakt

Ukoliko neko nema ispunjen i realan socijalni život, može se okrenuti virtuelnoj komunikaciji, virtuelnim igrama, druženju i virtuelnim vezama. A to je kao začarani krug, jer onda vas taj virtuelni svijet još više odvaja od vaše okoline, partnera, djece, prijatelja. „Živjeti u svom svijetu” je ionako metafora za duševni poremećaj, tako da postoji šansa da među virtuelnim kontaktima naiđete na osobe koje su tu upravo zato što su izgubile realan kontakt sa realnim ljudima i svijetom. Ta osoba može odlično da pliva u virtuelnom svijetu, ali biste mogli da imate problema sa njom prilikom realnog susreta i u realnoj vezi. Zato treba biti oprezan.

Mjere opreza

Ukoliko već tražite partnera onlajn, trebalo bi da se pridržavate nekih smjernica kako bi boravak u virtuelnom svijetu bio sigurniji.
• Sačuvajte anonimnost: u fazi upoznavanja ne otkrivajte prezime, broj telefona, adresu i ostale važne podatke.
• Tražite sliku: ako neko ne želi da da sliku, prekinite dopisivanje.
• Razgovarajte telefonom prije susreta uživo: ton i boja glasa, naglasak i slično važni su elementi komunikacije koji dosta toga otkrivaju o nekoj osobi.
• Ako dogovorite susret, neka obavezno bude na javnom mjestu, tokom dana, nikako uveče. Dođite vlastitim prevozom i ne dopustite drugoj osobi da vas odveze ili otprati do kuće.
Ako primjetite da nešto nije u redu, slušajte sebe. Ponekad nema objektivnih znakova za uzbunu, ali loš osjećaj znak je za korak unazad. Vlastita sigurnost treba da vam bude na prvom mjestu 
Interesantno
pozitivni glasovi: 8  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

Ovaj zakljucak o visokoj fizickoj zastiti je zastareo podatak.
A prednost velikog broja dopisivaca , kao i biranje brzine razvoja intimiziranja je odlican motiv,ali za zloupotrebu.
Vas utisak, je da to vama godi, ali je stvarnost da je to zlatan rudnik za zloupotrebe.
Ne smeta ako osobama ne smeta moderan nacin gradjenja veza, preko promiskuitetnog selekcionisanja.
Nasilnici su moderni, prolongiraju svoju agresiju, ali je i inteziviraju.
A kad pricamo o zenama, posto je ovaj post uglavnom o zenskom pristupu, onda mnogo zena i ne primeti nasilje modernih nasilnika...A mozda to znaci da ga i nema (za neke od njih to jeste nasilje)....
#4, 20.09.2011 - 12:26
26.09.2011 - 20:33
afrodita72 (45)
POTPISUJEM SVE STO SI NAPISAO. SAMO COVEK KOJI NEMA SVOJ DRUSTVENI, PORODICNI, POSLOVNI I EMOTIVNI, ZIVOT..TRAZI OVDE, OD SVEGA TOGA PO NESTO. O DUHOVNOSTI I DA NEGOVORIMO. A POGOTOVO ONI, KOJIMA JE SOCIJALNA KARTA ISPOD SVAKE CRTE..OVDE TRAZE PLEN! SVE STO NAM TREBA, IMAMO OKO NAS...TREBA SAMO MISLITI I MISLITI...IMA SVAKAKVIH CAK I BOLESNIH UMOVA..FANATICNIH VERNIKA...A OPET CE ZALEPITI SLIKU, DVADESET GODINA MLADJU I SLATKORECIVOSCU ZAVODITI USAMLJENE I RANJIVE ZENE, CURE..DOK NEDODJE DO CILJA..I TAKO U KRUG...ZATO OPREZ...ZENE POGOTOVO DA UKLJUCE MOZAK. POZDRAV.
#3, 18.09.2011 - 23:57
Hvala na takvom divnom iskrenom istinitom komentaru Veliki Pozdrav
19.09.2011 - 00:01
No komnt za neznanje,trazili ste gledajte ,sto ej trazila to je i dobila zar ne sa nekome izaci a neznati ni odakle je a kamoli ko je svaki komentar je suvisan,ako si to napisala nisi luda d aobrises neka vide nase dame kako netreba ciniti:))))
#2, 18.09.2011 - 16:07
Ma, naravno da je realno,poucno ali dzabe neslusa niko,nego samo daj sta dash ili kako kazu napred nashi samo jashi :)))))
#1, 18.09.2011 - 15:30