Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog

DOBRONAMERAN SAVET DOBRONAMERNE PRIJATELJICE

Nije moj stil da pišem iskarikirano i satirično.Ali je zato moj stil da pišem o tome kako u životu treba samo slušati sopstveno srce.

Ponekada nas razočaraju najbliži.Oni koje smo smatrali najboljim prijateljima.Ponekada nas opet pozitivno iznenade oni od kojih se takvom nečemu nismo nikada nadali.

Kažu da ne treba da verujemo puno onima koji nas hvale.Dobro.Ali ne treba po meni ni onima koji večito imaju neke primedbe i zlobne komentare za naše dobro.

Najpre da li je nešto za naše dobro ili nije može da zna samo neko ko nas dobro i dugo poznaje.Nije lako biti najbolji prijatelj nekome.Treba da umeš da saslušaš.Pohvališ ali i skreneš pažnju ukoliko misliš da greši ili ukoliko smatraš da možeš na neki način da pomogneš...

Više je onih međutim koji skreću pažnju čak i ukoliko ih nismo pitali za mišljenje.

Dobronamerni savet dobronamerne prijateljice bi otprilike izgeledao ovako:

Dobronamerno ti kažem da ti ta frizura ne stoji lepo.Nije ni ona prošla boja bila odgovarajuća tvom tenu ali razmisli o tome da se i ošišaš nakon što boju promeniš.

I stvarno Ti dobronamerno kažem da taj Tvoj nije za Tebe nikako.Jeste on ok.Ali ne ide nekako sa tobom u paketu pa to ti je.Razmisli o tome da je bolje da raskinete i ne mučite se.Ne brini.Tu ću ja biti i pomoćiću ti da prebrodiš.

Znam da je pažljiv i dobar prema Tebi.Znam i da Te voli ali veruj nije to garancija.On je završio Elektrotehnički fakultet.A znaš kako se kaže za one koju su završili taj fax?Da im je kompjuter važniji od žene!Šta će ti to?Ne treba ti.Ma znam znam da i Ti voliš njega ali vremenom će se ta ljubav izgubiti.Zato bolje da raskinete na vreme.

A sada ću biti najiskrenija.Mislim da marketing definitivno nije zanimanje za Tebe.Znam znam da si komunikativna ali mislim to je nesiguran posao.Bolje da sediš kući i čekaš.Pojaviće se sigurnije.Videćeš bila sam u pravu.Ja sam Tvoja dobra prijateljica.

Sada ću još nešto morati da Ti kažem.Ugojila si se.Znam da vaga baš ne pokazue to ni odeća ali veruj mi da ja primetim.Pa valjda te ja dobro poznajem.Neću da Te plašim...samo Ti dobronamerno kažem da obratiš pažnju na kilažu ali...

Pre toga bi mogle na tortu u poslastičarnicu.Ja častim! Uh i ja sam nabacila koji kg ali se srećom ne primeti pa mi sve opet dobro stoji.

Kada bolje razmislim najbolje da ja uzmem voćnu salatu a Ti onaj kolač sa 3 preliva.Pa kolač je ukusniji zar ne ?

Uh,baš mi je drago što smo prijateljice!

E tako bi otprilike izgledao dobronameran savet dobronamerne prijateljice koji nikada niste ni tražili.

Ne,ovo zasugurno nisu saveti pravog i iskrenog prijatelja.

Ume on da iskritikuje ali u isto vreme da ista ta kritika služi nečemu.

Rekoh Vam razmislite dobro od koga usvajate savete.


Vaša princeza nemira želi Vam lep dan!


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 17  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

Vecaa (59)
da takvi saveti se samo saslusaju al ne primenjuju pravi prijarelj se tesko nalazi i stice a u danasnje vreme imati pravog prijatelja je isto kao dobiti sedmicu na loto igrama. pozdrav.
#6, 22.09.2011 - 00:30
Slažem se u potpunosti
Pravog je prijatelja teže naći nego i ljubav
Ljubim Te
22.09.2011 - 10:38
Tosa-sale (41)
Uhhhh kad god sam slušao srce najebo sam u životuuuuu....a o lažnim prijateljima i da ne govorimm. Zato sad po nekad neverujem ni samom sebi a kamo tamo nekim kvazi prijateljima...
Lepe snove ti želimmmmmmm!!!
#5, 21.09.2011 - 22:45
Sebi uvek da veruješ!
Pa i kada grešiš
A ovakvim prijatelja ima više nego onog drugih...

Ej!Volim što si tu
22.09.2011 - 10:40
ravgor (55)
#4, 21.09.2011 - 18:22
21.09.2011 - 19:21
citer (49)
dobronamerna kumo kad idemo u poslastičarnicu , ja častim , a ti uzmi šta ti srce ište
#3, 21.09.2011 - 17:09
Pa hajde kumo više dolazi ovamo
Barem imaš razloga koliko želiš

Aaaaa tek ćeš ti da dolaziš u špijunažu
21.09.2011 - 19:23
afrodita72 (45)
LEPO. U ZIVOTU SASLUSAM, SVAKOG..ALI IPAK UVEK POSLUSAM SAMO SEBE! U MOM SLUCAJU, ZNAS NA KOGA MISLIM, SVE MOJE PRIJATELJICE REKLE SU ON NIJE ZA TEBE I SL. CAK MI JE I SMETALO TO DA SLUSAM, BRANILA SAM GA....I SVE STO SU REKLE BILE SU U PRAVU! PRAVI PRIJATELJ, NECE TE UVEK TAPSATI PO LEDJIMA..VERUJ! I TO JE JEDINI PRAVI PRIJATELJ, KOJI TI KAZE U OCI, STA MISLI I PO CENU DA TE IZGUBI...DISKUTABILNO! LJUBIM TE.
#2, 21.09.2011 - 16:23
Naravno!
Ma znam kad sam mlađa Ti
I uvek srce poslušam pa gde me odvede odvede
I ne žalim nikada

Ljubim Te
21.09.2011 - 19:23
duga (50)
Interesantno i nazalost ima takvih,,prijatelja,,
#1, 21.09.2011 - 16:14
Na žalost i to često više nego pravih...
Veliki pozdrav!
21.09.2011 - 19:24