Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog

PRAVA LJUBAV I PRAVA POŽUDA-NIKADA NE IDU ZAJEDNO

Budim se.Zatičem na telefonu gomilu poruka.Smešim se.Shvatam da svi uporno govorimo kako nam godine ništa do starosti ne donose.Kako nismo mudriji,samo stariji.

Slažem se sa tim konstatacijama.Međutim tako često zaboravimo da samo jedna godina donese toliko toga.Kada kažem donese najviše mislim na ono donese u naše umove.Donese i samo jedan dan.Makar taj dan čitav proveli u krevetu sami.

Protekla je meni donela nešto o čemu ste me toliko pitali i o čemu sam toliko pisala POŽUDU.

Pre neki dan sestra me je pitala:

-Sestrice,gde je granica? Kako znaš kada je u pitanju prava ljubav a kada prava požuda?

Odgovorih joj da je požuda kada ti je u mislima neprestano sex sa tom osobom.Ne,ne pomisliš niti jednog trenutka da se sa njom smeješ da razgovarate.Ne pomišljaš na budućnost sa tom osobom.Ne pomišljaš ni kako joj je,ni da li je dobro....Sex...samo sex i telesna zadovoljstva.

Ljubav je kada poželiš da neka osoba bude pokraj tebe makar i samo ćutali u tišini.

I kod požude i kod ljubavi imate tu osobu 24h u mislima.

Ali verujte da ljubav i požuda nikada ali nikada ne idu u paketu.

One su jasno razdvojene kao noć i dan.

Postoji onaj momenat kada se preklapaju ali to je zaprvo samo privid.Mogu samo da okrznu jedna drugu pa u ljubavi na trenutak osetite takvu divljačku požudu a u požudi plamen ljubavi.Međutim moje je mišljenje da je to optička varka.

Prava se požuda (sad sam sve sigurnija što sam više sa vama razgovarala na tu temu )događa mnogo ređe nego prava ljubav.

Dakle jedanput ako imate sreće,dva puta veoma retko.

Prava ljubav potiče od Boga.Prava požuda definitivno od Djavola.

Požuda vas postavlja pod kontrolu.

Ljubav vam daje slobodu.

Požuda neprestano traži.

Ljubav neprestano daje.

Prava požuda nema nikakve veze sa tim da li je neko u sexu dobar (ovo mi je smešno pomalo ne znam šta znači biti dobar ali dobro čujem to svakoga dana pa da napomenem...)

Da se rezumemo u sexu puno toga zavisi od muškarca.Gde ste videli smotanog muškarca i obdarenu ženu u dobrom sexu?Nema šanse.Ma koliko da je ona dobra učiteljica opet ne ide.

Hemija je jedino što čini pravu požudu.Što bi značilo da sa tom osobom ne možete normalno da razgovarate ,čak ni na javnom mestu.

Sve ovo možda deluje primamljivo i privlačno ali kada se vratim par meseci u nazad ne mislim uopšte da je tako.

Požuda je kao nekakav parfem upakovan u prefinjenu bočicu.Ako je samo omirišete ili stavite na telo kap,dva dobro je .Ali to se kod prave požude ne dešava.Kod nje lomite bočicu i opija vas prejaka doza.Sve dok ne shvatite da ležite na podu jer ste svest izgubili.

Mislim da to nema ali nikakve veze sa tom osobom sa kojom ste je osetili.Jer kao što rekoh kod požude je važno samo da je zadovoljite.

I iako su mi mnogi od vas poželeli da je ponovo osetim jer sam je svojevremeno postavljala na tron.Ja je sebi više ne bih poželela.Ali se opet smatram srećnom ženom što sam je osetila (žao mi je što nije bila u pitanju druga osoba ali dobro požuda ne bira)

Što se ljubavi tiče ona je nešto sasvim drugo.

I verujte nema nikakve veze sa ovim što sam opisala.

Nakon svih analiza i pisanja shvatila sam da je ljubav prijanje.

Upravo i samo prijanje neke osobe u datom vremenu.Kada se poklopi da to prijanje bude u onolikoj meri kolikoj Vam odgovara i koliko ga druga osoba pruža (i obrnuto naravno)

Naravno da Vam je ta osoba u mislima 24 časa i da se osećate dovoljno jakim da možete zarad nje da učinite sve .Da vam na put ne može stati niti jedna jedina prepreka.

Čim prijanje prestane nestaje i ljubav.I onda dolaze poštovanje,privrženost,bliskost...sve što je prikačeno uz nju i zbog čega se zavaravamo da je ona još uvek tu pa ostajemo sa tom osobom.Ali ne i ljubav.

Ništa nije večno.Nije ni ljubav.Ali ona je uvek ista.Nikada manja ili veća i nikada ne menja oblik.Ona je skrivena u našem srcu i večno tu obitava.Bili mi sa nekim ili ne.Samo nam se ponekada pričini da se sakrila a zaprvo čeka pravi tranutak da se razmaše sopstvenim krilima i poleti ka toj nekoj osobi.

Kada mislimo da je nestala samo se ponovo vraća u naše srce i strpljivo čeka.

Ona je uvek u nama.

Svojevremeno sam govorila da je srećna ona osoba koja je osetila pravu ljubav i pravu požudu u isto vreme ali sada znam da je to potpuno nemoguće.

Prava ljubav i prava požuda nikada ne mogu da idu zajedno.

A ja...ja glasam za pravu ljubav.

Prava požuda jeste na tronu,istina.Ali kruna joj je toliko teška da je veoma brzo obara na zemlju.

Ljubav umesto krune ima krila.

Ne pametujem ovim tekstom niti mudrujem.Ovo su bila samo neka moja razmišljanja.Pre bih rekla na osnovu analize mojih predhodnih tekstova.


Želim Vam dobro jutro i lep dan pun ljubavi! 
Interesantno
pozitivni glasovi: 6  |  negativni glasovi: 3

Napiši komentar:

pozuda...ljubav...vec se gubim...
#4, 23.09.2011 - 20:35
Nemoj prijateljice da se gubiš
Nikako to!
Nego taj nek se izgubi kada vidi ove tvoje slike
23.09.2011 - 20:40
vitezkoja (41)
Ljubav je kada poželiš da neka osoba bude pokraj tebe makar i samo ćutali u tišini.I kod požude i kod ljubavi imate tu osobu 24h u mislima.Ali ona je uvek ista.Nikada manja ili veća i nikada ne menja oblik.Ona je skrivena u našem srcu i večno tu obitava.Bili mi sa nekim ili ne.Samo nam se ponekada pričini da se sakrila a zaprvo čeka pravi tranutak da se razmaše sopstvenim krilima i poleti ka toj nekoj osobi.Kada mislimo da je nestala samo se ponovo vraća u naše srce i strpljivo čeka.
#3, 23.09.2011 - 17:52
I kao i svaki pravi vitez opisao izzdvojio si ljubav
23.09.2011 - 19:34
afrodita72 (44)
PRAVA LJUBAV POTICE OD BOGA..A POZUDA OD DJAVOLA! RETKOST, JE DA JE POZUDA, PROIZASLA IZ LJUBAVI, ALI VERODOSTOJNO OPISANO! LJUBIM TE.
#2, 23.09.2011 - 15:41
Neverovatna retkost...
Ljubim i a tebe
Nemoguće gotovo
23.09.2011 - 16:04
Ljubav nije rezultat ***ualnog zadovoljstva, već je ***ualno zadovoljstvo rezultat ljubavi...
#1, 23.09.2011 - 12:51
Naravno ,tako treba da bude ali sexualno zadovoljstvo je jedno a ona prava divljačka požuda nešto sasvim drugo...
23.09.2011 - 16:09