Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
body-guard blog

- Treba li vam očajnički ljubav druge strane?

- Uzima li vas on ili ona zdravo za gotovo?

- Uglavnom vi pravite planove, inicirate razgovore, kupujete poklone…

- Često nakon susreta ste loše raspoloženi?

- Konstantno ste zabrinuti zbog mogućnosti gubitka partnera?

- Često pomislite kako ste rekli nešto pogrešno?

- Prije svakog poziva ili poruke razmišljate više o tome što će druga strana misliti o tome, nego što vi želite reći?

- Često se osjećate iznevjereno ili povrijeđeno?

- Ponekad se zapitate čime ste to zaslužili?

I muškarci i žene često znaju biti u vezi u kojoj postoje samo jednostrani osjećaji. U takvim vezama u želji da u potpunosti zadovolje partnera, osobe počinju gubiti same sebe, te postaju i ovisni o ljubavi i partneru.

Njihov život se svodi na razmišljanje i postupke koji bi se trebali svidjeti partneru.

Gotovo svaka osoba ima svoj primjer kada se gotovo očajnički trudila zadobiti pažnju i ljubav druge strane.

Muškarci kupuju darove, popravljaju vodoinstalacije, te subotnja predvečerja provode moleći je za izlazak, na koji će ona pristati, naravno ako nema ništa pametnije za raditi.

Žene više koriste staromodnije pristupe. «Žrtvuju» sebe kako bi ugađale objektu svojih želja. Napuštaju sve feminističke slobode i teško stečena ljudska prava, samo kako on ne bi otišao od njih. Gotovo opsesivno i pod svaku cijenu žele zadržati tog muškarca uz sebe.

I u jednom i u drugom slučaju sram, krivnja i gubitak osjećaja za ono što je «normalno» je prisutan svakodnevno. Kada on ili ona ne odgovara, osobe mijenjaju sebe kako bi bile ono za što misle da će im se svidjeti. Kada on ili ona ponekad ponudi mali zalogaj nečega što se čini kao ljubav, zaljubljena osoba će reagirati poput psića. Njima svaka čast, ali svakoj osobi koja se spušta na tu razinu mora opasti samopoštovanje i samopouzdanje, te polagano ide prema dnu. Često se te osobe potpuno odriču sebe i svojih života kako bi uvjerile drugu stranu u svoju prikladnost i vrijednost. Međutim to nije ljubav. Ljubav ne traži žrtvu, ni gubitak sebe.

Još jednom pročitajte pitanja s početka teksta. Prepoznajete li se u njima trebali biste reagirati. Partner se neće zaljubiti u vas zbog vaše žrtve, on će se zaljubiti u vas zbog onoga što jeste, a ako ste samo ono što mislite da se njemu sviđa, tj. ako niste ništa, nema se u što zaljubiti.


Tagovi:

 
Interesantno
pozitivni glasovi: 2  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

 

Korisnik
offline
offline body-guard (47)
Bosna i Hercegovina, Republika Srpska, BrckoBlogovi: tagovi