Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
body-guard blog

Šest faza slomljenog srca

Nije važno, desilo se to u trećem razredu gimnazije ili tjedan prije osamdesetog rođendana, svi smo bar jednom prošli kroz faze bolnog prekida. Obratite pažnju na riječ „prošli“, što znači da bez obzira da i ako se osjećate kao da se cijeli vaš svijet srušio ili da više nećete moći nastaviti s normalnim životom, proći ćete kroz bolno razdoblje i ponovno se vratiti životu, hrabriji i smjeliji, te bogatiji za jedno životno iskustvo.

Prva faza – shvaćanje

U zadnje vrijeme ste možda i primijetili da su stvari između vas i partnera zategnute i napete, jer uvijek se prekid može naslutiti, osim ako vi ili partner ne uživate u tihoj patnji. Jedno od vas je napokon shvatilo kako stvari ne funkcioniraju i kako biste trebali prekinuti. U ovoj fazi je najvažnije shvatiti kako veza zaista nije funkcionirala i ne zavaravati sebe idealiziranjem, bilo veze, bilo partnera.

Druga faza – prihvaćanje

Dobro, imali ste najveću svađu ikad ili tiho odlučili, ali posljedice su iste nikad ga više ne želite vidjeti u životu. Ali što se događa kada zaista shvatite da ga nikada više ne možete nazvati, pozvati na brzu šalicu kave… uopće?! Što ako vam počne nedostajati? Što ako vi njemu ne budete nedostajali? Možda ćete početi razmišljati kako prekid uopće nije bio dobra ideja. Naravno da je bio dobra ideja jer veza nije funkcionirala. Nemojte ga zvati jer ili on ili vi ste prekinuli s razlogom. Samo zbog toga što vam nedostaje ne znači da biste se trebali viđati ponovo. U ovoj fazi je najvažnije shvatiti kako veza zaista nije funkcionirala i ne zavaravati sebe idealiziranjem. Stalno biste se trebali podsjećati kako ga ne biste trebali nazvati bez obzira kako se osjećali.

Treća faza – tugovanje

Jednom kada shvatite da će vaš život biti drugačiji proći ćete kroz fazu tugovanja. Plakat ćete na zajedničke pjesme, plakat ćete kada osjetite da jastuk još uvijek miriši po njemu i konstantno analizirati dijelove veze. Možda će vam se učiniti kako je vaš život gotov, ali morate znati da vrijeme liječi sve rane i vaše slomljeno srce će se s vremenom zaliječiti. Ova faza je najgora, ali nemojte sputavati tugu, jer ako je budete sputavali kasnije ćete se osjećati samo lošije.

Četvrta faza – ljutnja

„Idiot! A čuvala sam ga kao kap vode na dlanu“. Ovo je najkritičnija faza. U njoj ćete praviti popis najiritantnijih stvari koje je radio, a koje ste možda smatrali i slatkima. U ovoj fazi umjesto da ležite u krevetu i gledate stare filmove trebali biste započeti veću brigu o sebi. Otiđite frizeru, u kupovinu i uredite se. Kada budete dobro izgledali i osjećati ćete se bolje. U ovoj fazi biste već trebali reći „Ako me ne želi to je njegov gubitak, a ne moj“. Pronađite nove hobije, posvetite se poslu, bavite se sportom i družite s prijateljima što više. Nema smisla sažalijevati se, kada vani cijeli svijet čeka na vas i novi ljudi i zanimljiva iskustva koja ćete doživjeti.

Peta faza – otvaranje

S vremenom ćete započeti shvaćati kako vaš bivši nije jedini. Postoji mnogo drugih zanimljivih osoba. Poanta je, da kada se otvorite ponovo i drugi će se otvoriti prema vama i poželjeti vas bolje upoznavati. Čak i ako niste spremni započeti vezu izađite van i počnite se ponovo zabavljati. Bivšeg ćete brže zaboraviti što se više budete kretali u društvu drugih ljudi.

Šesta faza – sloboda

O bivšem već danima niste razmišljali, kad bum. Vidite ga na ulici s novom djevojkom. I odjednom iznenađenje. Potpuno vam je svejedno. Čak vam se ni lice nije zarumenilo. Dok pozdravljate čini vam se kao da je vašem bivšem neugodnije nego vama. Ali važno je da kada susret prođe nastavite držati glavu uspravno i ne razmišljate duže od 10 minuta o njemu (Je li dobio na težini i sl. stvari). Nasmiješite se jer ste napokon slobodni.

Iako su neke faze duže od drugih, proći ćete sigurno kroz njih bez obzira činilo vam se i da ste zaglavili u nekoj. Ako je netko slomio vaše srce ili ste imali težak prekid to ne znači da ne postoji negdje neka druga osoba koja čeka na vas. 
Interesantno
pozitivni glasovi: 3  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

vlasta7 (39)
svi imaju ove faze u životu, važno je nikada ne dopustiti samosažaljenje ;) Srdačan pozdrav
#1, 06.01.2013 - 00:02
 

Korisnik
offline
offline body-guard (47)
Bosna i Hercegovina, Republika Srpska, BrckoBlogovi: tagovi