Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Raskosan blog
I nauka i umetnost daju neke odgovore na pitanje iz nadnaslova ... ali samo teorijske. Zanimljivo je čitati naučna istraživanja sa ovom temom, a bilo bi super i da svaki muškarac zaista može da čuje šta žene misle, baš kao u filmu koji smo pomenuli... Ali to, na žalost, još uvek nije moguće. Šta, dakle, raditi u konkretnoj situaciji? Kako pokazati ženi do koje vam je stalo da vam je zaista stalo?

A ja?

Nije Vam lako! Ali može biti malo lakše ukoliko pokušate da ispoštujete sledećih 9 pravila:

1. Bez foliranja!

Ono što o ženama svakako treba znati je da imaju jaku intuiciju i u velikoj meri koriste emocije. Zato – prvo pravilo glasi – budite ono što jeste! Otvorenost, iskrenost i neposrednost su ono što većina žena prvo pominje kada ih upitaju za osobine koje kod muškaraca cene.

Ne lažite ženu jer mislite da ne može da podnese istinu. Nemojte biti jedan čovek sa njom, a potpuno drugi sa svojim drugarima. To će ionako trajati samo dok se ne upoznate bolje. Ukoliko postoji problem – porazgovarajte sa njom, ukoliko vam nešto smeta – recite joj. Iznenadiće vas koliko je lakše tako.

2. Budi muško.

Žene kažu da žele osećajne muškarce. To je OK, ali ipak ne znači da treba da se potčinite svakom njenom hiru, pustite joj da uvek vodi glavnu reč, stalno joj se izvinjavate i plačete svako malo. Ukoliko na taj način budete „osetljivi“ žena će početi da vas doživljava pre kao „mekanog“ i kao „šonju“ nego kao emotivnog... I počeće to da koristi.

Dakle, poštujte je, ali joj ne povlađujte. Budite muško. Da želi da bude sa nekim ko je feminin – odabrala bi ženu, a ne vas. Poštujte to što je žensko, odgovarajte njenim potrebama i ispunjavajte joj želje, ali ukoliko pretera, obavezno joj to stavite do znanja!

3. Napravi plan... Nemoj po inerciji!

Žena voli kada njen muškarac ima plan. I to ne samo plan, nego planove A i B, između kojih će ona moći da odabere onaj koji joj se više sviđa. Nije uopšte bitno da li se radi o planu "za danas" ili "za ceo život" - jer oni kod žena najčečće imaju jednaku važnost.

U ženskom sistemu razmišljanja, naime, ukoliko imate dnevni plan - to najčešće znači da imate i životni. Dakle – nemojte se prepuštati inerciji. Smislite i predložite joj šta biste voleli danas, na leto i za 10 godina. Po tome one cene koliko razmišljate o budućnosti... Odnosno – koliko razmišljate o ZAJEDNIČKOJ budućnosti. A to je veliki plus!

4. Ona je posebna, jedina, jedinstvena!

Žena koju želite da pridobijete za ceo život mora znati da je za vas jedna i jedina. I to – uvek, mnogo i stalno. Poklonite joj nešto s vremena na vreme, ponekad i bez velikog povoda. To može biti i sitnica, ali sa nekim dubljim značenjem. Pupoljak sa drveta pod kojim ste sedeli dok ste se udvarali ili njena omiljena čokolada... I da! Ne pričajte puno o bivšim devojkama.

Dalje, ona mora znati da je za vas najlepša, iako nema idealno telo, niti manekensko lice. Cenite njene napore da bude lepa za vas (mislimo na sva ona višesatna maltretiranja u frizerskim ili kozmetičkim salonima, koje mora da "podnosi" ). Zasipajte je pažnjom i komplimentima... A ukoliko želite da uputite dobar kompliment, najbolje oslušnite malo komplimente koje žene upućuju jedna drugoj. „Lepa ti je nova frizura i boja kose“ je bolji izbor od: „Imaš jako dobre noge“.

5. Seks = vođenje ljubavi.

U modernom svetu i žene imaju avanture na jednu noć, iskorišćavaju muškarce i testiraju granice svoje seksualnosti. Međutim, nije sve „Seks i grad“! Ženstvenost i osetljivost su i dalje tu, ma koliko ih žene ponekad prikrivale. Ukoliko osećate da je devojka sa kojom ste pravi izbor za „duže staze“ – potrudite se malo i na ovom polju.

Kada dođe do seksa, nemojte brzati. Posvetite se predigri, ne žurite sa svojim zadovoljstvom, budite nežni i pokažite i kroz fizički odnos koliko vam je posebna... Jednostavno rečeno – vodite ljubav. Takvo iskustvo obogatiće i vas i ljubavnu vezu. Posle seksa, ostanite u krevetu, zagrlite je i razgovarajte sa njom. Iznenadiće vas mentalna bliskost i otvorenost koju u tim trenucima budete osetili.

6. Istinski zaštitnik.

Neka žena oseti da ste spremni da je zaštitite od svega što je plaši ili povređuje. Ponekad to znači samo probiti se prvi kroz koncertnu gužvu, ponekad saslušati najnoviji stres koji je imala na poslu, a ponekad opet – davanje do znanja da ćete je voleti uvek, da je nikada nećete prevariti i da će vam biti lepa i kada se ugoji i izbora.

I pored svih feminističkih floskula i parola – žena ne želi da bude ravnopravna, tj. da je tretirate kao muškarca... Ona naravno želi da je poštujete, ali ne i da je puštate da se sama probija kroz život, smatrajući da je jednako jaka i samostalna kao i vi. Koliko god delovale snažno, postoje trenuci kada je ženama zaista potrebno da partner bude tu. Potrudite se da prepoznate svaki taj trenutak, jer je baš to jedna od stvari koje žene najviše cene.

7. Aktivno slušanje.

Ovo je jako, jako važno. Znamo da u njenim pričama često ima previše detalja, koji vas zamaraju i za koje vam zaista nije jasno šta će tu, niti čemu vode... I da - posle treće rečenice odlutali ste u svoje misli, ekran ili novine... Ovo je posledica različitog načina razmišljanja kod polova. Žene više analiziraju svakodnevne stvari i događaje, pridaju im dublje značenje ili emotivni prizvuk, pronalaze povezanosti tamo gde ih po muškarcima nema. Shvatite da ponekad neka priča i nema poentu... bar ne ono što vi smatratate poentom. Ponekad, žena će pričati ne tražeći od vas da rešite problem ili da joj objasnite situaciju, već samo kako bi se „emotivno ispraznila“ i još jednom nešto ponovo proživela.

Stoga - počnite da slušate. Ne automatski i bezvoljno, samo da je ne biste uvredili, nego zaista sa interesovanjem. Nemojte na svaku njenu reč smišljati šta sledeće da kažete ili koji savet da joj date. Samo je slušajte... Tako ćete najlakše i najbrže doći do toga da vam žena zaista otvori dušu i da vas prihvati i kao prijatelja, sa kojim može da bude potpuno otvorena i iskrena. A to je neprocenjiv ulog za zajedničku budućnost.

8. Nasmej je!

Smisao za humor je takođe jedna od osobina koje žene često ističu kao bitne. Kada je prvi put nasmejete – znajte - uradili ste veliku stvar. Prvo, niko ne voli negativne i namrštene likove, a drugo – žena želi nekoga uz koga će joj biti zabavno.

Naravno, važno je i da vam se smisao za humor poklapa sa njenim. Neke žene vole crni humor, neke „masne“ viceve, neke ironiju... Probajte više pristupa, pa ćete videti šta joj najviše odgovara. Ukoliko ste slični po još nekim karakteristikama i osobinama – verovatno će vam se i smisao za humor poklapati. Život nije lak, a jedino što tu možemo da promenimo je ugao iz kog ćemo ga posmatrati... Bolje je da on bude humorističan, zar ne?

9. I još ponešto...

Još neke osobine koje žene pominju na pitanje o tome šta žele kod partnera su i –kreativnost, misterioznost, vernost, ambicioznost, moć, galantnost, džentlmensko ponašanje, vođenje računa o svom fizičkom izgledu, odgovornost... procenite sami šta vam od ovih dodatnih osobina „stoji“ i šta najbolje možete da uklopite u svoj šarm!

Naravno – sve je individualno.

Ovo su samo neki opšti saveti o ponašanju, dok će najbolje ponašanje u konkretnoj situaciji zavisiti od osobina koje ima „žena vaših snova“. Neke žene više voleskakanje padobranom od konvencionalnog izleta na proplanak, neku ćete pre obradovati afričkom amajlijom umesto zlatnog nakita... Suština je da - ukoliko budete dovoljno slušali i posmatrali – lako možete pronaći pravi put do njenog srca! 
Interesantno
pozitivni glasovi: 12  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

:)))
#2, 18.06.2015 - 14:00
Jelena1980 (37)
zenama nikad dosta
#1, 18.06.2015 - 01:12