Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog
Glave spuštene na kolenu gledam bulevare kako se ukrštaju.Shvatam da sam do pre samo nekoliko meseci isto tako gledala u neki dugi bulevar i nisam mogla da zamislim da živim na drugom mestu.Do pre samo godinu dana bila u sasvim skladnom braku i bila uverena da će tako biti do smrti.Do pre par godina gledala u more i bila ubeđena da me niko i ništa ne može od njega rastaviti.

Shvatam i kako se svi zavaravamo da živimo u trenutku sadašnjosti.Bilo bi lepo da je tako.Da smo prošlost ostavili za sobom a o budućnosti i ne razmišljamo jer nam se toliko puta dokazalo da je smešno ma šta planirati.

Ne,mi vučemo prošlost za sobom.I zaprvo to radimo jedni drugima.Čak i da mi zaboravimo drugi će nas podsećati.Šta god da uradimo drugi nas etiketiraju.Lepe na nas nalepnice kao na one nekadašnje putničke kofere.Pa kao idemo ka budućnosti vukleći za sobom te kofere sa nalepnicama koje blješte.

Da,kao da to radimo svesno jedni drugima u nadi da ćemo tako skinuti sopstvene nalepnice i očistiti kofer konačno.Ali znamo da se to nikada neće dooditi.Čak i da uspemo da se otresemo polovine prtljaga i olakšamo kofer nalepnice će i dalje stajati.

I onda zavaravamo sami sebe kako treba samo da gledamo sadašnjost.A zaprvo od vuklenja prošlosti i osvrta na budućnost sadašnjost ne uspevamo na da vidimo.Ona nam protekne u prisećanju i planiranju.

Čim nam se ostavri nešto (venčamo se,zaposlimo se...)mislimo to je večno i polazimo od toga.

Kao da uporno ne shvatamo da ništa nije naše i da nikoga nikada ne možemo da posedujemo.

Da se život menja u sekundi i pre neo što uspevamo da se okrenemo.

I da se gotovo uvek dešava sve obratno od onoga što očekujemo.

I kao da nam nije dovoljno teško da prošlost prebolimo a budućnost nekako izbacimo iz vida neprestano sve to namećemo jedni drugima.

Ne,ne mislim sada na poznanike ili potpune strance nego na naše najbliže.Podsećamo ih.Oni podsećaju nas.Pitamo jedni druge za planove želimo u čestitkama želje za lepšu budućnost.

Gde je tu sadašnjost?

U redovima u poštama i samouslugama

U preračunavanju isplata i uplata

Na putu do firme i natrag

Trenutnoj vremenskoj prognozi

Nerviranju zbog sutrašnjeg dana ili možda narednog sata

Porukama ili mailovima koje rauzmenjujemo

Uvredama i pohvalama koje jedni drugima upućujemo

Dodirima koje sanjamo

Ljubavi koju priželjkujemo

Gde se sakrila sadašnjost?

Naučili smo mi da budemo nemoralni roboti,da se oružamo bestidnošću,da se tobože ne obaziremo na mišljenje okoline,da budemo svoji....

Sve sve...

Ali nismo naučili da živimo u sadašnjosti.

I dok vuklimo pretežak kofer prošlosti i čekamo u redu da bi smo kupili kofer budućnosti shvatamo da u istom redu stojimo sa potpuno praznim koferom,koferom sadašnjosti.

Uvek je uz nas,lak kao perce.Gotovo bez i jedne jedine stvarčice.

Pa unda ubacimo tek po koji dodir,pogled,uzdah...pa se isti ronda u praznom koferu i zveči danima pa i mesecima sve dok se taj zvuk ne stopi sa tišinom i dok ne naviknemo na njega.

Sve dok ga ne smestimo u pretežak kofer prošlosti.

Pogled mi skreće ka zvezdi.

Volela bih jedan kofer sadašnjosti.Pun!Ili barem tek toliko da i gram njegove težine osetim.

Prodala bih i kofer prošlosti,unapred se odrekla kofera budućnosti samo da barem za trenutak osetim da imam u ruci kofer sadašnjosti.


Svima Vam želim laku noć!
 
Interesantno
pozitivni glasovi: 12  |  negativni glasovi: 8

Napiši komentar:

afrodita72 (45)
ODREKLA BIH SE SVEGA, DA VRATIM, TRENUTAK PROSLOSTI, JER I JUCE PROSLOST JE....POGODI ME U DUSU...LJUBIM TE.
#7, 27.09.2011 - 14:16
Znam to...rekoh Ti znam u kojoj si fazi
Ali više imaš i tu prošlost sada nego sadašnjost
Ne samo ti...svi mi...
Ljubim Te
27.09.2011 - 16:49
#6, 27.09.2011 - 00:58
27.09.2011 - 01:06
vitezkoja (42)
da se ne spremaš negde da odeš pocim pocela da spremaš kofere negde u pohode da se ne seliš kod njega :))))) ma nešto mutiš samo neznam sta da ne obraduješ kumu da se proveseli na nekoj pijanci povodom necega e sad kako ce to da se zove neznase još :)))))
#5, 26.09.2011 - 23:16
Da,da mao da me nasmeješ

Teško
26.09.2011 - 23:19
nije to tako lose sto se zivot menja...moze da se promeni i na bolje
#4, 26.09.2011 - 23:10
U pravu si !
Slažem se!
26.09.2011 - 23:17
vitezkoja (42)
to nešto spremaš raspremaš kofere bacaš proslošt i spremaš za sadašnjost i planiraš ponešto za buducnost ma staceti koferi uzmeš torbu lakse se pakuje sadašnjost
#3, 26.09.2011 - 22:47
Šta će mi koferi!
Bolje torba!
26.09.2011 - 22:50
duga (50)
#2, 26.09.2011 - 21:37
26.09.2011 - 21:38
citer (49)
opet ona laku noć , princezo nije nam pao mrak na oči , a tebi želim na javi pun kofer sadašnjosti a ne u snu , zašto bežiš u snove
#1, 26.09.2011 - 21:30
Ha!
Ne bežim!Tu sam!
Tvoj kum je pobegao
Ima da me ubije kada pročita
26.09.2011 - 21:35