Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
sunasce68 blog

Da li ulepsavamo svoje secanja ?

"Secanje nije zapecacena konzerva koju po potrebi otvorimo i zateknemo uvek isti sadrzaj: ono preobrazava proslost, upisujuci joj sadasnje znanje, iskustvo i osecajnost. Zato pricu o poroslosti (a svaki trenutak je vec proslost; prokletstvo vremena je upravo u tome sto retko uspevamo da uhvatimo i prozivimo trenutak, neponovljivost i punocu sadasnjosti, bez tereta proslosti i neizvesnosti buducnosti), dakle, govor o bilo cemu treba uzeti sasvim uslovno, kao mesavinu malo nehoticnih lazi, malo stvarnog zaborava, malo dodvoravanja vlastitoj tastini, i sasvim malo iskrenosti, sve stopljeno u pitku cafe creme, u koju, umesto secera, sipamo gomilu spletki. "

Marija Jovanovic, Spletkarenje sa spostvenom dusom

"Secanje je smešna lupa koja sitne stvari uveličava.."

Djordje Balašević

Zar svi nismo pomalo skloni da sećanja i dešavanja iz prošlosti preuveličavamo, da ulepšavammo stvari, da zaboravljamo ono što je bolelo , ali se sećamo svega lepog. A da li je baš sve u našoj prošlosti bilo lepo? Ono što je bolelo, ono gde smo grešili najčešće "guramo pod tepih" ili u najdublji kutak svoga srca.A da li ćemo mu ikada a dopustiti da izadje? Samo ako smo dovoljno hrabri.A to je teško. Čoveku je najteže da prizna sebi da je grešio, da je neke ljude povredio.Najteže je biti iskren prema sebi.Samo hrabri to mogu. A jako je teško biti hrabar.



 
Interesantno
pozitivni glasovi: 1  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: