Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog

MLAĐA SAM I LEPŠA OD NJE...

Koliko puta ste samo čuli onu :

-Našao je lepšu i mlađu!

Ili ste bili u situaciji da taj neki vaš nađe lepšu i mlađu ili ste opet baš vi bili ta lepša i mlađa.

Nisam sigurna da bih trebala da budem srećna što sam nekoliko puta bila u poslednjoj soluciji.

Nekako još kao tinejdžerke mislimo da je kul imati starieg frajera.On je moćan ako ništa drugo a ono što je barem stariji razred,Uostalom budući da brže sazrevamo i logično je da tražimo uporednu zrelost.

Sećam se kako sam sa strašću prepričavala drugaricama o tom mom starijem tipu a one čežljivo gledale.Kao da sam dobila sedmicu na lotu.

Vremenom shvatih da sam živela u zabludi.

I baš kao što sam ja mislila da dobila premiju zaboravljala sam da gotovo svaki stariji tip želi da bude sa mlađom (čast izuzecima koje sam upoznala i pozdravljam ih ovom prilikom).A da je mit o onom njegova princeza najveća zabluda.

Efekat lepša i mlađa(dobro igra se na kartu mlađa a ono lepša kao da neizostavno ide uz to) kraće od podnevne pauze za užinu a mi se probudio i shvatimo da on ne utiče ni na šta u vezi.

Na žalost mnoge žene misle da je upravo ovaj efekat najmoćnije oružje.Meni on dođe recimo kao sjaj za usne.Namažeš ga,svetluca i čim prisloniš usne na čašu (ili usne kako želite)nestaje.

Stariji muškarac od samog početka uspostavlja kontrolu.Uprkos vašoj mladosi i lepoti on je taj kog vi idealizujete.Vi njemu dođete nešto kao nov model igračke.

Sa vama pokušava da vrati mladost.Oseća se moćnije.A najviše od svega da dokaže svoju efikasnost drugima.

Vi sa druge strane opet stvarate idealnu sliku njegove princeze,On će vas čuvati i paziti baš zato što ste mlađi.On će se truditi da vam uduvolji baš zato što ste mlađi...

I dok vi stvarate idealnu sliku koja za osnov ima samo vašu mladost on vrlo dobro zna da neidealzuje.Iskustvo ga je to naučilo.Baš kao što vas nije.

Jedno će se vreme šepuriti vama kao kakvim trofejom a onda sledi period uzmi ili ostavi.

I umesto da ona bira ovoga puta će birati on nudeći joj da ga prihvati takvog kakav jeste jer ni zbog koga ne može da se menja.

Što se vas tiče nemate mnogo izbora.Ili da igrate po njegovim pravilima ili je gotovo.One koje su sigurne u sebe odlaze makar i plačući.One druge ostaju mučeći se sa sumnjama i prihvatajući dok im se ne smuči zapovedanje.

Za razliku od vas on vešto ume da vodi i kontroliše čitavu situaciju iako se to na prvi pogled ne čini tako.Niste vi njegova princeza.On je stavio krunu spetljavši vas.

Žena odmah sa starijim muškercem sanja budućnost,Dok je on orijentisan trenutkom jer vrlo dobro zna da verovatno od njega više ni biti neće.

Pa će o tom trenutku da vam stvori ideologiju da uživate samo sada i u trenutku.Zašto? Zato što u napred zna (u većini slučajeva)da te budućnosti o kojoj mlađa žena sanja nema ili da nije tako ružičasta ,kako želite.

I ma koliko žena misli da epiteti lepša i mlađa rešavaju sve ona zaprvo svesna nije da upravo oni ,istina,jesu veoma vredni ali zato za njih plaća još veću cenu.

Bilo bi lepo kada bi to lepša i mlađa brisali na početku.Ali šta bi onda ostalo?

On ne bi imao čime da se hvali a ona kartu na koju igra.Verovatno do spajanje ne bi ni došlo.

A za jednu vezu potrebno je mnogo više od lepote i određenih godina(inače bi u Holiwudu bili svi u savršenim brakovima).

Ali dobro,nije loše iskusiti taj osećaj koji kao da vam u određenim momentima na početku daje krila.Ako ništa drugo onda da vidite da taj efekat zaprvo nema veliki efekat.

Idealno do 30te.Onda što se mene tiče bolje mlađi :)

Imajte na umu da sam pisala o većim razlikama.Ljudi probližnih godina su uvek u trendu :)

Ukoliko ste u onoj drugoj soluciji ,našao lepšu i mlađu,nasmejte se nazdravite mu.Ako ga zaista volite onda samo iskulirajte i pričekajte da vam se sam vrati.


Princeza nemira želi vam lepo veče!


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 23  |  negativni glasovi: 5

Napiši komentar:

cica52 (66)
MNOGI TO MISLE, ALI NEMAJU PETLJU DA TO ISTO IZGOVORE.
#6, 05.10.2011 - 11:41
05.10.2011 - 13:21
vitezkoja (42)
:))) odlican tekst za onog ili onu ko se pronađe u njemu lepo veče
#5, 04.10.2011 - 23:15
Pronaćiće se mnogi ))
Lepo jutro
05.10.2011 - 08:23
Našao je mlađu ali ne i lepšu i trajalo toliko dok nije ...ostvarila neki svoj cilj....Eh a kad se"probudio" potražio onu stariju....ali ..ona našla mlađeg i lepšeg.....
#4, 04.10.2011 - 19:57
E to!
Bravo!
Sada si sve rekla
04.10.2011 - 20:19
woman77 (40)
jedva cekam procitat ,,ljubim i ja tebe ;)
#3, 04.10.2011 - 19:10
Ma uživaj Ti!
Ali baš uživaj
04.10.2011 - 19:15
woman77 (40)
e a jel moze ovaj naslov ?? MLADJI JE I LEPŠI OD NJEGA ?? mene vise ovaj naslov zanima,,pa malo o tome pisi draga moja ;))) ljubim princezice dvije ,,,
#2, 04.10.2011 - 19:02
Hm Taj se tekst sviđa i meni

Pa vidiš šta sam napisala.Do 30te

Pisaću ja .Može sve.Ali pisaću i večeras nešto što će ti se dopasti

Ljubim Te
04.10.2011 - 19:09
duga (50)
,,Ne nemoj mi prici ,
hocu izdaleka....
nije luda Desanka kada je rekla da je lepo samo dok se ceka kada dodje nadrljas nacisto...hahhah ja sam se kao po receptu uvek nalazila u kozi one druge ...hahah
#1, 04.10.2011 - 19:01
E pa onda ti dobro dođe ovaj tekst...
Veruj mi ni meni nije bila neka sreća što sam bila u koži prve...
04.10.2011 - 19:07