Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
ninoslav1011 blog

RETROSEKSUALAC,malo više o njemu

Izraz „retroseksualac“ upotrebljen je prvi put 2003. godine. Njime je britanski novinar Mark Simpson ukratko okarakterisao „klasičnog muškarca“. A on, umesto da bude nervozan zbog toga da li su mu frizura i odeća uredni, umesto da je opterećen dijetom, cipelama, emocijama, time kako da uskladi sve obaveze, brine se jedino o seksu, pivu i fudbalu. Njih mora da bude u izobilju. Ne konsultuje se sa prijateljima, a još manje sa feng-šuijem, dnevnim ili nedeljnim horoskopom kada treba o nečemu da odluči.

Naprosto, misli svojom glavom. Ima snažne ruke koje očas posla otvore bilo koju bocu i ponesu više kofera odjednom. Ne zauzima previše polica u kupatilu, što žene posebno cene, jer nijedna ne želi muškarca koji ima više kozmetičkih proizvoda od nje, već onog koji se samo istušira, obrije i već je spreman da izađe iz kuće.

On plaća kešom, a ređe kreditnim karticama. Plaća račun u restoranu čak i kada žena ponudi da ona to učini. Otvara vrata svim ženama, trudnicama ustaje u autobusu. I ponosi se time. Kada je reč o hrani nije prezahtevan, ali znajte da on ne kuva, barem ne radnim danima. Ali, zato vikendom pripremi roštilj, i to kakav!

On nema najbolje prijatelje, već drugare, a zagrljaj, suze i poljupci prihvatljivi su jedino ako su obojica beznadežno alkoholisani.

Dom retrosekusalca je sveden i uopšte im nije važan izgled stolica, stolova, kreveta i kauča na koji će prileći dok gleda TV. Ali, nije gadljiv na plazma TV, dobar DVD rekorder i muzički uređaj. Ipak, Dejvid Tomas šaljivo ističe da čak i retroseksualac ume da prati stilove u uređenju stana. Na primer, onaj koji naginje minimalizmu, imaće u stanu samo TV, krevet, frižider (sa pivom), a dobar deo odeće će držati na podu. Onaj koji „voli“ modernizam, opremiće stan na isti način, samo što će njegovi tehnički uređaji biti moćniji. I tako redom...

Retroseksualac je hrabar, praktičan, takmičarski nastrojen, ume da majstoriše u kući, dobro je građen, ali neopterećen odlascima u teretanu, garderobom i starenjem. Obučen je nonšalantno i, u poređenju sa metroseksualcem koji vlada već deceniju, deluje pomalo zapušteno. Ne depilira grudi i dlake ispod pazuha, ne čupa obrve pod konac, ne nosi nakit osim ako se u to ne ubraja dobar sat, nije redovan posetilac kozmetičkih i frizerskih salona, ima razbarušenu kosu, višednevnu bradu... Nažalost, ima i pivski stomak, ali niko nije savršen.

Poslednjih godina kozmetička industrija beleži pad prodaje proizvoda namenjenih muškarcima, a predviđa se da će se u narednom periodu ta silazna linija nastaviti. Naime, prodaja gelova i pena za kosu pala je za 15, dezodoransa za deset, preparata za negu kože za 1,8 odsto, a čak se i brijači manje prodaju. Da bi nekako ispratili najnoviji trend i podišli retroseksualcima, u kući „Loreal“ pre nekoliko meseci angažovali su Hjua Lorija, onog neobrijanog i namrgođenog doktora Hausa, kao zaštitno lice muške linije kozmetičkih proizvoda. Ali, avaj, retroseksualac jeste uredan, ali se ne macka, barem ne onoliko koliko bi zaposleni u kozmetičkoj industriji želeli.


Ovo sam preneo direktno iz članka o njima,nijednu reč nisam ja napisao do ove rečenice 
Interesantno
pozitivni glasovi: 17  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

verka61 (57)
Bravo,dopada mi se,hvala.
#4, 26.10.2011 - 15:00
Znam,čim sam videla znala sam šta je u pitanju i drago mi je da si napisao ovaj post
I ja volim Homera
Zato sam navela i njega i tipičnog balkanca
#3, 07.10.2011 - 13:13
vitezkoja (42)
dobro se setio da da definiciju normalnog muškarca koji vodi racuna o sebi a ne preteruje sa nekim lickanjem vec takav kakave samo doteran do te mere koja njemu odgovara a ne okolini .nije vazno što nisi ti napisao važno je da si ga podelio sa nama da i mi procitamo o njima retro***ualacima da malo skrenu pažnju na normalne ljude a ne one lickave i ogledalu podložne narcis muškarce
#2, 07.10.2011 - 11:39
Naravno,kad sam prvi put pročitao taj članak,rekao sam da mene mogu staviti na bilbord kao tipičnog predstavnika.Samo što nisam toliko lud za fudbalom,više volim neke druge sportove,ali ostalo odgovara.
07.10.2011 - 12:38
Da nije retro***ualac tipičan balkanac?

Mene podseća nekako i na Homera Simpsona
#1, 07.10.2011 - 11:37
Pa ovo je napisao i definisao Britanac.Britanija nije bila na Balkanu kad sam ja išao u školu,mislim da je nismo u međuvremenu primili.Šalim se naravno,kad sam napisao da se smatram retroseksualcem kao odgovor na tvoj blog,rekla si da nisi čula,pa sam se potrudio da obelodanim ovaj pojam i tebi i ostalima.Meni je Homer Simpson kul tip,samo što je glup,ali sigurno ima neki kvalitet kad Merdž živi i dalje sa njim.
07.10.2011 - 12:36
 

Korisnik
offline
offline ninoslav1011 (56)
Srbija, Južnobanatski okrug, Bela CrkvaBlogovi: tagovi
nema tagova