Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog

ŽENA NIJE ŽENA AKO NIJE UDATA

Kada imam utisak da su se sve nevolje sveta sručile na moja leđa(tipčno za sebična stvorenja nas ljude)prošvrljam tržnim centrom,kupim nešto makar i neku sitnici koja će me zadovoljiti trenutno,sednem i popijem ledenu kafu i kažem sebi sve će to jednom proći.

Razmišljam kako se nisam zvanično ni razvela a svi mi već tovare na vrat drugu udaju.

-Ma udaćeš se ti sigurno samo malo prčekaj!

I neverovatno je kako žele da me ubede u nešto što se nikada neće dogoditi.

Moja sestra i ja uglavnom imamo identična shvatanja,na žalost mi smo i sestre po sudbini tako da često unapred znamo situacije one druge.Kao da je zapisano da nam se isto deševa.

Jedina stvar oko koje se večito raspravljamo jeste što ja kažem bolje biti sam ako nije uspelo(pod sam nemislim usamljen) a ona bolje biti sa nekim jer život bez nekoga nije život (banalizovala sam ali razumeli ste me).

U ženskom mozgu je udaja ugrađena od malena.Tačno čim postajemo svesne govore nam udaćeš se jer tako mora.Pa onda mi to pričamo kao devojčice sa drugim devojčicama (kada se setim koliko samo ima onih dečjih igara da se saberu oduzmu brojevi,naprave neke žabice od papira pa na njima ispisuju muška imena...)a sve u cilju da saznamo za koga ćemo se udati.

Kao da je to glavni i osnovni cilj.Kao da smo ništa bez toga.

Da se razumemo na razvedenu ženu okolina gleda kao na robu sa greškom dok na onu koja se udala nije gleda kao na osobu koja je ili umno poremećena ili je toliko jadna da je niko nije želeo(a to što možda ona nije želela se uopšte i ne razmatra)

E udata žena je prava žena.Makar trpela.Ćutala.Ili opet zvocala i kontrolisala.Ali žena ako je udata onda je žena.Ako nije onda će joj uvek nešto faliti.A okolina će nalaziti zamerke svakakve vrste.I može im se.Te žene su krive za sve.Ili nisu uspele da opstanu u braku ili nisu ni da ga zasnuju.

Ne,ne bih se udala nikada.To već znate ali pomenimo samo šta je mnogo mnogo gore od žene koja nije u braku.Jer biti u braku ne znači uvek biti ispunjen i zadovoljan a tako često znači biti usamljen.

-Udati se tek da bi se udala.

Ma koliko smešno zvuči ovakvih slučajeva na milione.Upravo iz razloga koji sam navela žena nije žena ako nije udata...

-Udati se za nekoga samo da bi rodile dete.Takođe roditi dete samo da bi ga rodile.

E ovo je postalo veoma popularan metod.Po meni vrhunac sebičnosti (ali ko sam ja da sudim?).Isto to dete treba da raste i ima model neki.Treba da ima istinsku ljubav.A ne da svakodnevno konzumira proizvod veštačke porodice.

-Ostati u braku bez ljubavi.

Jasno je da za brak nije dovoljna samo ljubav.Kao i to da vremenom ljubav nestaje pa je na nama da li ćemo ostati u braku ili ne.Ali postoje oni koji se danima svađaju.Uništavaju sopstvene živote kao i živote dece.Sve zarad okoline i u braku sam da bih bio u braku.Često je na početku ovakvih brakova ljubav ali kasnije nema ni poštovanja.Poštovanje je opet po meni glavni uslov za opstanak ili suštinu braka kako želite.

Da ne dužimo.Nije svrha samo se udati da bi sa nekim podelili starost ili da bi nam neko pomagao noseći kese sa namernicama.Isto tako nije ni svrha udati se zarad porodice ili okoline.Svrha je udati se iz ljubavi i samo ako osetimo potrebu sa tim.

Opet lako je pričati.Teško je nepodleći uticaju okoline koji nas tako vešto kreira.Svi koji se ne smeštaju u kalup su osuđeni na večnu kaznu i upiranje prstom.

Otud brak od strane gramzivih i sebičnih ljudi,čak prestaje da se vezuje uz ljubav.Ali se zato vezuje za okolinu i moranje.

A pojam je braka izgubio svrhu zato što se u njega ulazi ili iz straha dane ostanemo sami ili zbog pritiska okoline i straha od osude.

I sve ide po sistemu ŽENA NIJE ŽENA AKO NIJE UDATA.

A niko ne priča o tome šta bude nakon burmi i venčanice te pompezne svadbe na kojoj se ljubimo sa nepoznatim ljudima koji nam čestitaju.

Za dalje nije važno.Važno je da se smesti u kalup i ne odudara.Jer ukoliko odudara onda nije prava žena čiji je život propisan pravilima i običajima koje društvo nalaže.

Nije stvar samo u tome da se žena uda.Stvar je jedino u tome da je ona zadovoljna sobom i sopstvenim životom.Tako da poštujem ja i sestrino mišljenje baš kao i svačije ali ne poštujem one koji nemaju sopstveno.


Princeza nemira želi vam dobro jutro i lep dan!


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 25  |  negativni glasovi: 7

Napiši komentar:

mamian (40)
sve je ok!
pozdrav i tebi!
#11, 10.10.2011 - 19:29
gamma (49)
na ovu temu svako gleda iz nekog svog ugla,da ne žilavim po meni je žena Žena ako se ona sama tako oseča,a ono parče papira mnogo puta stvara glavobolje.Naravno deci su podjednako potrebna oba roditelja al opet bolje dobar razvod nego loš brak
#10, 10.10.2011 - 15:20
Ne postoji dobar razvod
Svaki je razvod grozan sam po sebi
Ali razumem te
Bolje sam nego u lošem braku...U pravu si!
10.10.2011 - 15:39
citer (49)
daleko sam od kalupa al ne odudaram oooooooo princezo šta ti nama radiš
#9, 10.10.2011 - 14:53
Hahahaha pa dobro izvukla si takav loz ali ja znam da si ti uvek svoja
Ljubim kumu
10.10.2011 - 15:02
mamian (40)
procitala sam i ovo ti kazem iz mog iskustva a ne tvog teksta!
#8, 10.10.2011 - 13:41
Izvini,nisam imala nameru da te uvredim
Ja razmišljam nednako kao i ti
Verovatno se nismo razumele...
Veliki pozdrav!
10.10.2011 - 13:51
mamian (40)
nije tacno da je zena tek zena kada je udata!
#7, 10.10.2011 - 13:34
Ti treba da pročitaš tekst jer si izgleda pročitala samo naslov pa sudiš po njemu
10.10.2011 - 13:38
vitezkoja (42)
Da se razumemo na razvedenu ženu okolina gleda kao na robu sa greškom dok na onu koja se udala nije gleda kao na osobu koja je ili umno poremećena ili je toliko jadna da je niko nije želeo(a to što možda ona nije želela se uopšte i ne razmatra) koja je greška u pitanju ja ne vidih ni jednu grešku ni na jednoj razvedenoj zeni i one zive zivot mozda bolji nego u braku pa zar je morala da se uda po svaku cenu po principu daj šta daš samo da se uda a posle šta biva ako to nije to razvod pa onda dolazi ovo zena sa greškom itako sve u krug svetu nije lako ugoditi .a gde su te greške da ih vidim ka se pogleda ona koja je razvedena
#6, 10.10.2011 - 12:50
Pa ti Viteže ne vidiš zato što spadaš u izumirijuću vrstu
10.10.2011 - 13:46
srelle1 (53)
veoma zanimljivo
#5, 10.10.2011 - 12:28
10.10.2011 - 13:45
не подржавам да мора бити удата,да би се остварила као особа...
#4, 10.10.2011 - 11:36
Drago mi je
10.10.2011 - 13:44
kica74 (44)
PA MI NE ZIVIMO SVOJE ZIVOTE ZBOG DRUSTVA ZAR NE
#3, 10.10.2011 - 11:07
Slažem se ja sa tobom 100% ali nisi si svestan šta se sve radi upravo zbog društva...
10.10.2011 - 13:39
1  2  [»]