Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog

DA LI SE TO ZOVE STARENJE?

Istina.Do jednog momenta u životu imamo gomilu planova i želja i nekako smo ubeđeni da možemo da ih realizujemo.Živimo sa tim saznanjem.Idemo kroz život lebdeći.U isto vreme i pokušavamo da ih realizujemo.Nije da samo baš sedimo skrštenih ruku.Studiramo.Obavljamo neke honorarne poslove.Izlazimo.Uporno se trudimo da pronađemo srodnu dušu.Ukratko-živimo.

A onda se jednoga jutra probudimo sa saznanjem da ništa nije onako kako smo zamišljali i da verovatno nikada neće tako ni biti.

DA LI SE TO ZOVE STARENJE?

Sledeći korak je prihvatanje života onakvim kakvim jeste uz malo korekcije kojima možemo da doprinesemo.Priznajem trebalo mi je zaista puno da prihvatim ljude onakvima kakvi jesu,prijatelje,osobe sa kojima sam u vezi,na posletku i životne situacije koje se dešavaju sa razlogom,da shvatim i prihvatim da je tako trebalo da bude jer se upravo iz tih situacija ,bilo da su one loše ili dobre,rađaju nove šanse.Da zaprvo nema loših iskustava i da je svako iskustvo dragoceno.

DA LI SE I TO ZOVE STARENJE?

Prihvatila sam i samu sebe.Što mislim da je zaprvo najveći korak ka prihvatanju drugih.Tako sada više ne želim da sam višlja ili da imam prćasti nosić.Pa sam onda prihvatila da sam hirovita i impulsivna i da ću takva ostati ma koliko to pokušavala da promenim.Da imam milion mana ali isto toliko i vrlina.

DA LI SE I TO ZOVE STARENJE?

Da čovek svakoga dana uči i nadograđuje se.Da ne znam baš uvek sve najbolje(što sam kao mlađa često smatrala u datim situacijama)i da ima onih koji puno bolje znaju od mene.Da je lepota=nega a ne nafurane cipele od 300 evra.Da se stavovi grade sa godinama i da ih je mudro promeniti.

DA LI SE I TO ZOVE STARENJE?

Prihvatanjem smo istina spokojniji.Pronalazimo sopstveno parče mira.Zadovoljniji smo.Ali u jednom trenutku se zausta u životu sve preokrene i počne život da živi nas a ne mi njega.

Odlazimo na posao,trudimo se da upoznamo tog nekoga ili očuvamo veze.Ali sve protiče u fazonu desiće se šta se desi.Ništa mi tu ne možemo.

Pa se pitam samo ko nam je i kada ukrao snove?

Da li je to učinila ova država u kojoj je sve nemoguće.U kojoj je zaposliti se jednako pojavi vanzemaljaca u sred bela dana u centru Beograda.Kada ostanemo bez posla kao da nam više nema uopšte.Kada ostanemo mi žene u drugom stanju takođe ostajemo bez posla.Kada se zaposlimo shvatimo da od late možemo samo račune da poplaćamo pa se zadužujemo.Kada pronađem tog nekog shvatamo da ništa nije večno i da sve može da se završi u samo jednoj sekundi a ne kako su nas učili da traje do kraja života,kada nam deca odrastu shvatimo da je bolje bilo kada si bili mali.

Nije ni čudno da nemamo snove više,barem ne one veće.

Ali nekada smo imali jače od svega ovoga što sam nabrojala a to su vera i nada.One si pobijale sve nevolje i vodile nas.I rađale snove.Sada kao da smo se predali.

Prihvatanje je predaja.Ali i spokoj.

A kako znamo da ne možemo puno toga promeniti mi biramo nju.Predajemo se životu i dopuštamo da nas živi a ne mi njega.

DA LI SE I TO ZOVE STARENJE?


Princeza nemira želi vam lep dan!
 
Interesantno
pozitivni glasovi: 7  |  negativni glasovi: 4

Napiši komentar:

vitezkoja (42)
telo stari a ium nikada jer kad on ostari predao si se zivotu da ti on radi šta hoce sve dok se um oseca mladim ništa mu niko ne moze sve nam mogu uzeti samo snove ne
#6, 11.10.2011 - 21:39
citer (49)
jao kumo gde se lati ove teme , jel to zbog sna onog od sinoć ili ...opasna si , ti sigurno ne stariš
#5, 11.10.2011 - 14:08
Hahahahah ma opasna sam ja i ne starim
pisanje mi je eliksir života
11.10.2011 - 16:40
Casperitza (41)
Ja sam mišljenja da je to samo tok života. Smatram da je dobro što sa godinama shvatimo da nije dovoljno zatvoriti oči i jaaaaaaaaaako nešto poželeti da bi se to ispunilo. Ne možemo živeti u zabludi, jer nećemo napredovati baš ni malo. Ali, to ne znači da se čovek treba odreći nekih svojih snova i želja. Već to samo znači da se moramo boriti da bi smo sami sebi ulepšali sutra, da bi se ispunile te želje. Znam da je teško, da se u današnjici mora bukvalno izboksovati svaki lep trenutak, svom snagom i mišićima se moramo gurati, probijati kroz ovu džunglu, ali...kada na posletku malo bolje razmislimo : lepo je kada ostvariš makar jednu želju u moru onih kojih imaš.
Jednom mi je rečeno (u periodu nekog mog životnog sivila) : "Nemoj biti običan posmatrač u sopstvenom životu. Nije to neki crno beli film koji ti samo gledaš i čekaš kada će proći. Moraš se truditi da izmeniš neke stvari... Ne dozvoli da te život vozi. I onda kada jednom sedneš u auto, pogledaš u retrovizor i vidiš svoj život iza sebe, to će značiti da si uspela. Ti voziš njega, a ne on tebe." Prilično slikovito, a i veoma istinito. Od tog dana pokušavam da budem junakinja a ne gledalac. Ne bih da me sutra pogode reči one stare pesme Gledam život prolazi kraj mene, ja ne mogu ništa da mu dam...

E to je ono podudarno o čemu sam želela. Kao i uvek, ljubim ja tebe draga princezo i čitam te rado ;)))))
#4, 11.10.2011 - 13:12
E baš sam pisala o tome puno
To kako uglavnom iz publike gledamo predstavu životnu...
Ovo da svaki dan treba da izboksujemo lepe trenutke me je osvojilo!

Kao i onično tvoj kom je bolji nego moj post
Zadovoljstvo mi je što me čitaš!
11.10.2011 - 16:39
gamma (49)
mislim da samo maturiramo,postajemo mudriji,kako ko jer kod nekih vreme,godine nisu merilo mudrosti,neko jednostavno nikad ne sazri.naravno to je samo moje mišljenjehttp://youtu.be/dklvNuzzihg
#3, 11.10.2011 - 13:07
11.10.2011 - 16:35
Danka46 (69)
Uh,bas me isprepada! A snove ko krade?Kradu svi,al ja i dalje sanjam svoje snove,mogu mi uzeti sve, snove NE!
A tvoje zadnje pitanje...da li se to zove starenje? Ne bh rekla,bar ne kad se vas mladih tice.Pre mislim od tog silnog pranja,ispiranja...isprase nam glavuse nacisto!
#2, 11.10.2011 - 12:49
E da,da...bolje tako da sam napisala
Pravi odgovor!
Upravo tako...
11.10.2011 - 12:50
Danka46 (69)
Sto me bre dete podsecas na starenje? A ona trideset i dve!!!!
#1, 11.10.2011 - 12:19
Hahaha ma nisam mislima starenje po godinama
11.10.2011 - 12:25