Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog

DA LI MUŠKARCI VIŠE VOLE PLAČLJIVICE ILI JAKE ŽENE?

Nekoliko dana pred parnicu slabo spavam,puno pišem,malo jedem,puno razmišljam.Osvrnem se malo i kažem sebi da priznajem.Da,def.priznajem da puno grešim ili kada je u pitanju izbor muškaraca ili kada je u pitanju moje ponašanje u vezi.

Uvek sam se pitala da li muškarci više vole plačljivice ili jake žene?

Znam,oni će verovatno momentalno odgovoriti da vole i žele jake ali da li je baš tako?

Da vas podsetim plačljivice su one koje se smeškaju,mudro ćute pred svetom ,muškarcu klimaju glavom iako rade sve po svome.One se ponašaju kao da su nezaštićene.Da im je potrebna čvrsta ruka,sigurnost i stabilnost muškarca kome opet to odgovara jer njegova uloga viteza zaštitnika dolazi do izražaja.

Plačljivica se ponaša kao ranjena srna,ne preza od toga da traži pomoć.Često naizgled ne zna šta želi i nekako se oslanja na muškarca koji će joj ukazati pravi smer.

Postoje 2 vrste plačljivica:

-One koje to u datom trenutku zaista jesu.Može biti da su u fazi patnje zbog nekakve životne situacije a najčešće zbog predhodnog muškarca.One su trenutne plačljivice.

Čim se završi ta faza veze sa muškarcima sa kojim su bile u njoj se uglavnom završavaju i veze.

Ona postaje druga žena.Onakva kakvu on nije upoznao.On želi pak onu koju je upoznao.Onu koja će se oslanjati na njega.Tražiti zaštitu.Dopustiti mu da vrši sopstvenu ulogu.

Takva je ona i bila.Ali sada pred sobom ima jaku i odlučnu ženu.Samim tim njegova uloga je završena.

-Večite plačljicice-bilo da se pretvaraju ili ne (a uglavnom to vešto čine i ne krivim ih)uvek dopuštaju muškarcu da vrši svoju ulogu.Čak i kada ojača ova žena ne skida masku plačljivice.

On zna da joj je uvek potreban.Da računa na njega.On se takođe oseća jako i nadmoćno.Često ne shvata da ove vrste plačljivica rade po svom dok glume nezaštićenost.One jednostavno znaju da igraju i najčešće upravo ove plačljivice ostaju u vezama ili brakovima.One su vešto podelile uloge.I takva će plačljivica raditi često po svom a muškarac će imati utisak da bez njega ne može.

Tu su i jake žene.One koje dobro znaju šta žele i drže se toga.One koje neće sebi dopustiti da se ni na koga oslanjaju.Shvatile su one da ljubav nema veze ni sa ulogama ni sa osloncima da je ona sama po sebi veličanstvena i slobodna.

Jaka žena zarađuje.Shvata da je karijera važna gotovo jednako kao i veza.Karijera služi za opstanak veza za uživanje.Ume da uživa u ljubavi i sexu jer je naučila da je ljubav svrha a sex najveći užitak.

Ove žene ne ćute.Izneće uvek i svugde sopstveno mišljenje.Muškarcu sa kojim su nikada neće dozvoliti da pomisli da zavisi ni na koji način od njega.Dakle on nema sopstvenu ulogu u čitavoj priči pri čemu se često oseća ugrožen.

Sada ima muškaraca koji će sve to prihvatiti onako kako jeste.Čak njoj prepustiti da vodi a ima i onih koji će se večito osećati kao u ćošku sobe u koji su smešteni po kazni.

Jaka žena ume i glasno da se smeje i da plače ne libeći se da iskaže svoja trenutna osećanja.Da se razumemo nije jaka žena ona koja krije suze nego ona koja ih s vremena na vreme pokaže.Ali isto tako ona koja zna da če te suze obrisati i nastaviti napred uzdignute glave.

I da će bila ona sa muškarcem ili ne uvek sve moći sama.Nije ona odlučila da bude sama.Ali joj oslonac nikada nije bio potreban.Ume veoma dobro da razlikuje samoću od usamljenosti.Nikada ne prestaje da veruje u ljubav.Ali joj nije opsesivno potreban muškarac da bi to sebi dokazala.

I sada se malo vraćam u nazad,Uvek krećem od sebe.Moj je ljubavni život bio prilično buran.Nekako se po sudbini dešavalo da nemam periode mirovanja.Daleko od toga da sam ja muškarce tražila ali razmaci među vezama su bili u kratkim jedva osetnim periodima.

Najveća ljubav,veridba,brak,virtuelni...

Svi su me upoznali u trenucima kada sam bila trenutna plačljicivica ali su želeli da zadrže istu tu plačljivicu.Promena im nikako nije godila.

Možda grešim ali smatram da u vezama i brakovima najbolje prolaze večite plačljivice.U neku ruku im odajem priznanje.Ali ja ne umem tako.Nikada nisam umela.Iako bi baš te plačljivice često mogle da ovim drugim ženama drže časove.

Možda grešim,to barem odmah priznajem,ali nekako smatram da je odgovor na moje pitanje:večite plačljivice.Želim vam da lepo provedete ostatak dana!
 
Interesantno
pozitivni glasovi: 19  |  negativni glasovi: 4

Napiši komentar:

OOO PRINCEZO PRINCEZO USVEMU TOME NEMA NEKIH PRAVILA MOZDA SU MEKSE ZENE PRIJATNIJE MUSKARCIMA JER SAMIM TIM IMAMO MANJE OTPORA I PROBLEMA A I VI ZNATE UVIJEK IDEMO LINILOM MANJEG OTPORA A KAKO ZADRZATI MUSKARCA EEEE TU SE NA SILU I LUKAVSTVO NE MOZE NISTA NI NA JEDNOJ NI NA DRUGOJ STRANI TU PROLAZI KVALITET I plus HEMIJA POZZZZZ ZALUDU NEKU JA ZELIM AKO ONA MENE NECE PA ZATO NEMAM NEMAM SRECE MENE LJUBAV NECE PA STO IDEMO DALJE
#9, 11.10.2011 - 22:32
Iiiiiiiiiiiiiiiiiii iskren kao i uvek!
11.10.2011 - 23:05
vitezkoja (41)
Tu su i jake žene.One koje dobro znaju šta žele i drže se toga.One koje neće sebi dopustiti da se ni na koga oslanjaju.Shvatile su one da ljubav nema veze ni sa ulogama ni sa osloncima da je ona sama po sebi veličanstvena i slobodna.
Jaka žena zarađuje.Shvata da je karijera važna gotovo jednako kao i veza.Karijera služi za opstanak veza za uživanje.Ume da uživa u ljubavi i ***u jer je naučila da je ljubav svrha a *** najveći užitak.Ove žene ne ćute.Izneće uvek i svugde sopstveno mišljenje.Muškarcu sa kojim su nikada neće dozvoliti da pomisli da zavisi ni na koji način od njega.Dakle on nema sopstvenu ulogu u čitavoj priči pri čemu se često oseća ugrožen.Jaka žena ume i glasno da se smeje i da plače ne libeći se da iskaže svoja trenutna osećanja.Da se razumemo nije jaka žena ona koja krije suze nego ona koja ih s vremena na vreme pokaže.Ali isto tako ona koja zna da če te suze obrisati i nastaviti napred uzdignute glave.
#8, 11.10.2011 - 21:41
Kako li samo znaš uvek da izdvojiš šta treba
11.10.2011 - 21:45
gamma (48)
čist centar, desetka
#7, 11.10.2011 - 17:54
Konačno i ja 10 da dobijem od nekoga
11.10.2011 - 18:01
gamma (48)
zaboravila si onu treču vrstu tzv.kameleone,koje znaju u datom momentu da se prilagode situaciji
#6, 11.10.2011 - 17:16
Haahaha da,da u pravu si
To su one što znaju i umeju sa muškarcima
11.10.2011 - 17:51
gamma (48)
pa ovako,znaš kako je u parlamentu,ako jedni nadglasaju druge makar i za koji glas večina pobeđuje,možda samo treba preformulisati pitanje,koji muškarac kakvu ženu voli?
#5, 11.10.2011 - 17:00
Pa dobro,to je već druga stra
Ja pišem o tome kakvih žena ima ili kako se dele
11.10.2011 - 17:11
Ah perfidne placljivice slabe zene.:))Uciti od njih ili se ugledati na njih je samo zavaravanje same sebe,jer ne mozemo biti ono sto nismo:)))
A da su muskarci vise za slabe i placljive zene jesu,to potpisujem:)))
#4, 11.10.2011 - 16:43
Ma ne mislim učiti od njih išta
Samo kako opstati u vezi hahahaha
11.10.2011 - 16:47
#3, 11.10.2011 - 16:14
11.10.2011 - 16:32
Casperitza (40)
Hmmm, teška tema jer svo svi mi različiti - pa čak i muškarci (ahahahaha, moramo se malo šaliti i na njihov račun).

Mislim da je pun pogodak biti samo ono što jesi - i to od samog početka! Francuzi kažu : Oteraj prirodu, vratiće se trkom. Što znači, može čovek neko vreme da prikrije ono što jeste, ali kad tad će isplivati pravo lice.

Ovo što ti nazivaš "jakom ženom" se vrlo često danas zove "moderna žena". Ona je nezavisna, perspektivna, samostalna, borac... Sve je to lepo. Samo bi morala da pripazi na jedno : da ne postane sebična! Cenim žene koje znaju same sebe da izdržavaju, koje se bore za bolje sutra, kojima ne treba oslonac, ali ne bi trebalo da one zahtevaju da budu muškarcu oslonac. Jer naravno, koliko mi same ne želimo da zavisimo od bilo koga, i da nam sutra neko prebaci kako bi smo stagnirale da nam nije pomogao, tako ni muškarci ne bi to voleli ni dozvolili. Stvar sujete - poštujem. Male su granice - mora se lepo izbalansirati. Ne treba se ići iz krajnosti u krajnost. Bože moj, zna se da je sredina zlatna ;)

A te plačljivice, hmmm, ne volim ih. Ne volim glumu, ne volim dvolične ljude. Kaže se da cilj opravdava sredstva, ali ne i u braku ili u vezi. Kako god, svako zna šta je za njega najbolje.

Muškarcima je potrebna desna ruka, ma koliko oni to skrivali. Žena je ta koja bi trebala da bude mudra, staložena, ali i prisebna i dovoljno hrabra da kaže lepšoj polovini (hajde malo i da ih obradujemo ;) kada nije u pravu. Da li će zaplakati ili ne, svejedno. Brak je kompenzacija - malo ti, malo ja, i savršen rezultat. Gubi se tolerancija u današnjici. Svi bi želeli da imaju monopol. Ali ljudi, život nije posao...nije tržiste ;)

Ljubim draga ;) Toliko od moje malenkosti ;)
#2, 11.10.2011 - 14:24
Gubi se tolerancija...
Kao i uvek slažemo se oko svega
Samo možda nisam najbolja opisala jake žene
Pisala sam posebno ja post pod nazivom jake žene
Ovde možda nisam opisala na pravi način
Nisu jake žene one koje jure za karijerom,Jake su žene žene zadovoljne sobom.To su one žene koje dobro znaju šta žele.Ne libe se ni da plaču ni da se smeju
A uglavnom za ljubav žive

A ove plačljive nisu slabašne tako nego glume...osim privremenim plačljivica...u koje svi spadamo ponekada

Ljubim te
11.10.2011 - 16:29
gamma (48)
dali muškarci više vole plačljivice ili jake,diskutabilno pitanje i nepošteno ukoliko posle demokratskog glasanja izvučemo zaključak,mislim da je to isto kao i kod žena neke ovakve a druge pak onakve,možda treba napraviti anketu
#1, 11.10.2011 - 14:16
Pa dobro...
A zašto nepošteno?
Pa razmenjujemo mišljenja
Nisam rekla ništa loše ni za koga...
11.10.2011 - 16:26