Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog

ONAJ OSEĆAJ (SVI JURIMO ZA NJIM)

Ne volim da doručkujem.Nikada nisam.Ne volim ni slatko.Ni večeru (sem one romantične sa svećama kada se skoro ništa ne pojede osim voljenog bića:)Ne jedem hleb uglavnom.Ne ispijam po sto kafa dnevno.Ne pušim.Tu i tamo volim ta popijem isključivo dobro vino.Večito pazim na ishranu (kao da su mi dok sam išla na balet ugradili neki čip u um po tom pitanju)...

I dok tako nabrajam shvatam da te navike nisam stekla.Pretpostavljam da sam ih vremenom sama sebi nametnula i sada ih se pridržavam kao da su sastavni deo moga života.

One su sada meni jednostavno potreba baš kao što je ONAJ OSEĆAJ za kojim svi jurimo.Bez kog smo prazni.Bez kog funkcionišemo kao roboti na svakodnevne običaje i rutinu.Bez kog kao da živi nismo.

Onaj osećaj lagan,lepršav i poletan upravo je taj osećaj teže dosegnuti nego li osvojiti sva bogatstva sveta.

Sve je vrlo prosto.Samo mi ljudi stvarano komplikacije.Čak i najveći skeptici,tobože nevernici...svi jurimo za njim.

Živimo u kocki orobljenoj društvenim pravilima i običajima.Shvatanja su nam nametnuta.Treba da izgledamo ovako,onako,da jedemo to i to,da izlazimo tamo i tamo,da gledamo na tv u to i to,da u firmama obavljamo to i to,da putujemo tamo i tamo.Novac nas sputava.Sputava nas društvo.

Umišljamo da imamo slobodnu volju a zaprvo idemo iz dana u dan programirani već utabanim stazama prateći smernice.

Jedino što nam u životu ne mogu odrediti je ONAJ OSEĆAJ.

Jedino nas on pomera iz svih okvira i granica.Jedino je njemu dozovoljeno da krši pravila.Jedino se on ne može nametnuti.

I sve što radimo u životu radimo isključivo zbog njega.

A onda ukoliko imamo sreće i uhvatimo ga,za njim se istog trenutka razvuče na desetine kopija smeštenih u malene čestice koje poput prašine posuju put za nama.

Svaka ta čestica čeka našu narednu vezu,zaljubljivanje,dopadanje,kako god...ne bi li se rasplamsala i obasjala nas lažnim sjajem.Pa se onda razočaravamo,patimo,osećamo prevarenim.

Taj osećaj za kojim jurimo dešava se samo jednom (ako imate sreće) ili dva (ako ste dobili na premiji) puta u životu.Opet ne smeta nama ni da jurimo kopije koje nas vešto prate.

Nemojmo se nikada ljutiti na naše bivše.Oni su samo pomagači koje srećemo na putu do njegovog veličanstva.Tog osećaja.

Često se saplićemo.Sudaramo jedni sa drugima.Treskamo o zemlju.A onda ustajemo i ponovo u trk za onim osećajem.

Često u toj trci ne vidimo da on prolazi pokraj nas preodeven možda u druge odežde,koliko vremena samo potrošimo na sećenja dok jurimo za njim.

Venčavamo se,razvodimo se,dobijamo decu...život ne prestaje da se odvija dok jurimo za njim.I ništa nas ne sprečava da to činimo.Čak i da ne želimo da jurimo ne pitamo semi tu mnogo.

To je jednostavno poput vazduha koji udišemo.Hrane koju moramo da unesemo u sebe kako bismo opstali.

Onoga trenutka kada prestajemo da jurimo za tim osećajem prestajemo da postojimo.

On toliko kratko traje a trošimo živote tražeći ga.

Jedan jedini,najveličanstveniji.Uvek na tronu bez ikakvih pogovora.Onaj osećaj.

Za koji vredi živeti.


Princeza nemira želi vam dobro jutro i lep dan!


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 14  |  negativni glasovi: 1

Napiši komentar:

Vecaa (59)
da princezo svako je srecan ko dozivi taj osecaj pa nebitno koliko ce trajati bitno je dacemo se uvek secati.
#7, 16.10.2011 - 18:08
Tako je!
Jurimo mi i za novim
16.10.2011 - 19:24
vitezkoja (41)
kao dragi da se prošetamo i popijemo kaficu u ušcu jao vidi stigle nove krpice daj da svratimo da vidimo preracunala si se ti zauzela dobri poziciju namera dobra i korisna a ovako ce da prođe doticni http://youtu.be/WF77BiMmiGE
#6, 16.10.2011 - 16:58
Hahhaahaha

Ma neće...
16.10.2011 - 19:25
vitezkoja (41)
pa i uidealnol kombinaciji se jede pije a ti pošto to izbegavaš da na to trošiš novce tvoje a najviše njegove jer ako je kavaljer znase ko placa sve na izlascima i šetnjama na mesecini onoj romanticnoj ma ovo za krpice se dalo naslutiti sta ga ceka između redova se dalo procitati nisam napisao da se ne uplašitog izdatka ušce ti je blizu na dohvat ruke ne moraš daleko da ideš u šoping ovaj da se pripohvatiš dok se ne ode u šopin preko grane u pariz rim i tako ta mesta poznata po modi hihih i u idealnoj kombinaciji i ovo važi necemo više da pricamo o braku i vezama to nije sada u trendu sada su neke druge stvari u modi prati malo situaciju tu si na izvoru u belom gradu odatle sve krece prema unutrašnjosti
#5, 16.10.2011 - 16:30
Hahahaha krojim ja sama trendove
Nisi daleko za Pariz i Rim ani za ušće
Tu sam se namerno preselila
16.10.2011 - 16:47
vitezkoja (41)
Ne volim da doručkujem.Nikada nisam.Ne volim ni slatko.Ni večeru (sem one romantične sa svećama kada se skoro ništa ne pojede osim voljenog bića:)Ne jedem hleb uglavnom.Ne ispijam po sto kafa dnevno.Ne pušim.Tu i tamo volim ta popijem isključivo dobro vino.Večito pazim na ishranu (kao da su mi dok sam išla na balet ugradili neki čip u um po tom pitanju)...po ovome onaj ko te osvoji nema mnogo para da potroši na vecere islatkiše flaša vina svece i nešto malo za grickanje irešio problem laka za odrzavanje po pitanju jela .kad osetim onaj osecaj recicu ti sta mislim onjemu i kakav osecaj on pruža
#4, 16.10.2011 - 15:57
Jaoooo znala sam da ćeš to da izdvojiš
Nemoj da se raduješ
Iako slabo jedem (a opet nekim čudom nikada nisam mršava hahaha) sve nadoknađujem krpicama tako da jadan taj
Kog neće ni biti jer ja ne želimni vezu ni brak nego onu moju idealnu kombinaciju osporavanu toliko
16.10.2011 - 16:14
gamma (48)
osečaj,zbog kojeg svi ljudski principi padaju na kolena
#3, 16.10.2011 - 13:54
16.10.2011 - 14:06
sunasce68 (49)
Jako mi se dopada kako pises..
#2, 16.10.2011 - 11:47
Hvala sunašce
16.10.2011 - 11:52
shone68 (48)
sem one romantične sa svećama kada se skoro ništa ne pojede osim voljenog bića
#1, 16.10.2011 - 10:59
Da,da samo i samo takva dolazi u obzir
16.10.2011 - 11:39