Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog

ZAKONI SRCA (ILI UVEK SAM BIRALA ISTE)

Najviše volim prohladne večeri.Njima mogu da navučem šorc i duks,zavučem se pod prekrivač i drugujem sa sopstvenim mislima.

Ove večeri provlači mi se kroz um jedna,toliko puta potvrđena misao.

I da svi muškarci na ovoj planeti žele da budu samnom ja ću odabrati onog jednog jedinog koji to ne želi.

Kada bolje razmislim one koji su mi se dopadali sam uvek ja odabirala (ili sam opet nameštala kao da ispadne da su oni činili prve korake...)Što nas opet vodi do toga da me nikada nisu startovali oni koji su mi se stvarno dopadali.

Mene su startovali oni drugi.Oni kojima sam se dopadala ja.Sa njima bih ostajala u vezama,veridbama,braku..i ne kažem da me je neko primoravao na to.Ali uglavnom sam ja ta koja je odlazila.Onda kada sam uviđala da je sve ok.

Suviše nestalna po prirodi pretpostavljam da sam uvek juria za nekakvim izazovima.Tako su ti koje sam odabirala bili suviše nepristupačni,nedostpni,nemogući.Možda mi je tako bilo zanimljivije.Ne znam.Opet niti jednog nisam uspevala da sačuvam.I nekako sam i odbila.

Sa druge strane sam uspevala da odgurnem one koji su me cenili i nadasve voleli.

Uvek se prisetim Ehove rečnice koju mi i i dalje ponavlja svakoga dana:

-Princezice,nisam ja za tebe.Ti si uvek biraš identične.Zar ne uviđaš? Samo je pitanje vremena kada će ti se dopasti isti u drugom obliku ili sa drugom maskom.

Ne,nisam ja savršena niti malo.Ali barem sam i prihvatala takve kakvima jesu.Dok su oni mene želeli da menjaju po svaku cenu.Kada bi uviđali da je to nemoguće padale bi optužbe.Ja sam kriva bila uvek i za sve.Tako je lakše.

I uvek svaki od njih ima neku nepremostivu,razliku,nešto neverovatano veliko.

Ili je druge vere

Ili je oženjen

Ili me je upoznao kao ranjenu pa svati da sam sasvim drugačija pa mu to nije odgovaralo

Ili je suviše mlad

Ili dosta stariji

Ili na mene gleda kao na nabolju drugaricu

Kako god...

Jedno im je svima zajedničko.Birala sam ih ja.Zaprvo moja podsvest.Ili su u pitanju zakoni moga srca koje još uvek nisam uspela da otkrijem.

I tek što se okrenem,skrhkana bolom od predhodne veze eto ga novi izazov,novi on.Scenario dobro poznat unapred.Program za predstavu nekoliko puta prevučen crnim markerom.Izazov prihvaćen.

Eho je u pravu.On me najbolje poznaje.Ja definitivno biram iste.Izgleda da ta nedostupnost godi mojo nestalnoj,borbenoj prirodi.Ili je ednostavno tako zanimlivije.

A možda sam samo navukla srce na određenu dozu bola pa ne mogu drugačije.

I dok sam ranije patila,analizirala...sada se samo nasmejem i upitam koliko će ta igra da traje.

Verovatno dok ne otkrijem zakone sopstvenog srca.

Sve mi se čini zauvek.

Da,ovo je bila baš moja priča.

Uvek sam birala iste.


Princeza nemira želi vam laku noć i lepe snove!


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 13  |  negativni glasovi: 3

Napiši komentar:

vitezkoja (42)
stvorila si nekakav šablon u odabiranju osoba koji ti se u pocetku cinio dobar i služio svojoj svrsi toliko si se navila na njega da ne želiš da ga menjaš a oni što ti su se stvarno dopadali si svrstala u kategoriju da dohvat ruke kad ti zatrebaju pucneš prstima i tusu oni samo pružiš ruke i tu je cap i tvoje .voliš izazov da osvajaš i budeš osvajana ali pod tvojim uslovima a da izgledaju da su njegovi osvajacki pohodi uspešni .Suviše nestalna po prirodi pretpostavljam da sam uvek juria za nekakvim izazovima.Tako su ti koje sam odabirala bili suviše nepristupačni,nedostpni,nemogući.Možda mi je tako bilo zanimljivije.Ne znam.Opet niti jednog nisam uspevala da sačuvam.I nekako sam i odbila.Sa druge strane sam uspevala da odgurnem one koji su me cenili i nadasve voleli.to ti dođe kao droga da osvojiš ono nedostupno neizvesno a ne ono izvesno i sigurno zato uvek biraš iste možda je vreme da se promeniš stav i biraš one kojim se dopadaš mozda ti se srce ne slaže sa tvojim odabirom ali ga ti nisi slušala pa tu nastaje prekid komunikacije i svako je vuklo na svoju stranu i etoti problema velikog i nastaje veliki belaj u tvom životu
#5, 18.10.2011 - 23:26
Da,slažem se...
Ali pazi ja te osvojim nekako...te što želim, samo oni diktirau svoje,a svojje i ne ide...tako nekako
Ustvari ja ne diktiram.Kada nekoga volim prepuštam se ali se ne menjam...
Belaj u svakom slučaju...

18.10.2011 - 23:36
gamma (49)
ja nisam znao nikada glavom da volim
#4, 18.10.2011 - 23:25
gamma (49)
mislim da sam jednom rekao šta mislim
#3, 18.10.2011 - 23:11
Puno razgovaramo
Ne mogu da se tačno prisetim
18.10.2011 - 23:16
ooo nista zato princezo temperamentne osobe su opravo takve zele neosvojivo sa puno elana ali u tim teznjama ne znam ali vjerujem da ne odmjerimo parametre pravih vrijednosti i tada dolazimo u zabludi ali sta da se radi slatko je slatko aaa sve sto je slatko traje kratko -- imas pravo da volis , ali pri tom pazi dali ces biti voljena . tiha voda brijeg roni pa tako i ti naici ce pravi

pozzz raso
#2, 18.10.2011 - 23:06
U pravu si...
Ne mora ni da naiđe
Nema pravog...
Svaki je u određenom trenutku pravi
18.10.2011 - 23:08
333Jovan (61)
....zakon srca....dal je pametno poštovati ga...
#1, 18.10.2011 - 22:54
Dobro pitanje
NIsam sigurna da znam pravi odgovor iako uvek slušam srce
Pa se nije pokazalo baš kao pametno...
18.10.2011 - 23:04