Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
ninoslav1011 blog

Usamljenost...lepa ili tužna?

Pre neko veće izašao sam sam malo u grad,da popijem neko piće i da vidim šta ima novo.Prolazeći pored omiljene kafane u kojoj se skupljamo uglavnom mi stariji,odlučim da tu popijem bar jedno pivo,a za kasnije ću videti.Unutra poluprazan lokal,ili kako optimisti kažu polupun.Za stolom,vidim moju školsku drugaricu,dugo je nisam video pre toga sa tri ženske.Videvši me,mahne mi i pozove za stol.

Naravno seo sam sa njima,uz laganu muziku,poveo se razgovor o svemu i svačemu.Na moje iznenađenje,nisu dozvolile da platim nijednu turu pića,one su forsirale vermut,ja pivo.Saznao sam da su sve tri razvedene već duže vreme,da uživaju u slobodi,da im muškarci ne trebaju više...

Kako su se ture ređale,one su bile sve veselije i iskrenije.Nekoliko puta sam hteo da odem,ali mi nisu dozvolile i u jednom trenutku jedna od njih mi kaže:Znaš li ti da posle dugo vremena imamo muškarca za stolom,nećemo te ispustiti tako brzo iz ruku.

Nakon tih reči kao da ihje neko polio vodom.Nestala je veselost,a počele tužne priče. Sve tri uspešne ili relativno uspešne profesionalno,jedno vreme su usamljenost suzbijali brigom o poslu i deci,sad deca imaju svoju decu, sve ih ređe viđaju,skupe se njih nekoliko,izađu same, pokušavajući da ne misle na prazan stankoji ih čeka posle tog izlaska,na prazan krevet,što reče jedna od njih,ma makar da se posvađam sa njim,a ne da slušam samo moj glas kako odzvanja.

Nasmejao sam se jednoj od njih koja je imala neku bluzu koja ima umesto dugmadi neke pantljike,i na komentar druge da ako uhvati nekog tipa,imaće problema da joj to skine,ona je nasmejano rekla,ma neka cepa.Par trenutaka kasnije je dodala bez osmeha,ma ja bi pocepala sama kad bi se to desilo.

Nešto kasnije sam uspeo da pobegnem iz tog društva,uz više puta ponovljeno obećanje da ću opet izaći sa njima.Dok sam išao kući,razmišljao sam celim putem o njima.Kako se život zna poigravati sa ljudima.Kako ti se nekad čini da je sve lepo,dobro,a onda te neki talas sudbine baci u sasvim novo more,gde udaraju neki drugi talasi,gde počinješ sve ispočetka,gde važe neka nova pravila,gde pokušavaš da se snađeš,izboriš,izdržiš,i u toj borbi,život bezobrazno brzo prolazi.Jednog dana dođe zatišje,i shvatiš da si u toj borbi proživeo najveći deo života,okrećeš se oko sebe,pokušavaš da vratiš deo neki koji ti je kao i mnogi drugi proleteo,i shvatiš da se tvoj život nalazi u nekom „koferu uspomena“ kako kaže „princeza nemira“ali što je još gore,kofer budućnosti ne obećava ništa lepo,ostaje samo nada u bolje sutra,vrlo diskutabilna i varljiva.

Nisam imao nameru da pametujem ili izvlačim neke zaključke iz ovog događaja.Celo to veče mi je ostalo duboko urezano u mislima,i iako su uspešnije i bogatije od mene,opet mi ih je bilo žao nekako. 
Interesantno
pozitivni glasovi: 21  |  negativni glasovi: 1

Napiši komentar:

nislice (47)
SAMOĆA

Svoju snagu prepoznaćeš po tome
Koliko si u stanju
Da izdržiš samoću.
Džinovske zvezde samuju
Na ivicama svemira.
Sitne i zbunjene
Sabijaju se u galaksije.

Seme sekvoje bira čistine
Sa mnogo sunca, uragana i vazduha.
Seme paprati zavlači se u prašume.

Orao nikad nije imao potrebu
Da se upozna sa nekim drugim orlom.
Mravi su izmislili narode.

Svoju snagu prepoznaćeš po tome
Koliko si u stanju
Da prebrodiš trenutak,
Jer trenutak je teži
I strašniji i duži
Od vremena i večnosti.

Miroslav Antić
#4, 20.08.2012 - 13:39
ali i orao se gnezdi u paru
10.11.2012 - 09:48
MAXMIRA (65)
Ume samoća da bude teška.... ali bolje je biti sam nego biti sam u dvoje.
Samoću možeš da odagnaš... eto i izlaskom u kafić, u pozorište, na igranku... a usamljenost ... mnogo teško pada na srce i dušu pa nek je i puna kuća!
#3, 19.10.2011 - 22:58
negde sam pročitao da je usamljenost kad ne čuješ eho otkucaja srca svoga,sa druge strane.
10.11.2012 - 09:48
cica52 (65)
Mnogo mi je drago sto si to napisao.A koliko njih samo mogu sebe da prepoznaju i imati petlju da to i priznaju.Mnogo usamljenih ljudi se dovijaju kako znaju i umeju ali sa godinama sve to neko tesko ili neprili ciniti neke stvari, vec se vremenom miris.
#2, 19.10.2011 - 20:56
Sad sam to shvatio,pre nisam razmišljao o tome.Šteta što je potrebna neka količina alkohola da bi se došlo do iskrenosti.A opet,iskrenost i nije poželjna u nekim slučajevima,previše postajemo ranjivi zbog nje,zar ne?
19.10.2011 - 21:46
Samoća je teška....to znaju oni koji su sami......Postoji društvo,prijatelji pare ...razno razna zadovoljstva...ali uvek ostaje samoća u četiri zida.....
#1, 19.10.2011 - 18:51
To je ono o čemu sam pisao i šta sam primetio to veče,a o tome nisam ranije razmišljao
19.10.2011 - 19:17
 

Korisnik
offline
offline ninoslav1011 (56)
Srbija, Južnobanatski okrug, Bela CrkvaBlogovi: tagovi
nema tagova