Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog
Slušam proređene zvuke kišnih kapi.Ovo je moje veče.Konačno mogu da budem sa sopstvenim mislima.Nije to tako dobro.U današnjem vremenu je bolje što manje misliti.Što manje preduzimati.Što manje se nervirati.I još toliko manje se nadati.

Ramišljam da li prilikom ulaska u neku vezu(pri tom ne mislim na klasičnu vezu koja mi je sada najmanje potrebna) možemo da odredimo koliku ćemo količinu emocija uneti nju.

Dobro,pošteno je prilikom petljanja naglasiti ja želim to i to kako ne bi od samog početka obmanjivali drugu osobu (kao što čine to napr.kvazi zavodnici daj šta daš neka samo više bude).Ali čak i da želimo,čak i da odredimo koliko to ima veze sa onim što će stvarno dogoditi?

Ja sam na primer u najeće ljubavi ulazila baš iz zezanja nekog na početku.Za jednog sam čak samo želela da isprobam kako mi funkcioniše neka taktika...pa je ispalo nešto veliko.

Za one za koje sam mislila da će biti nešto veliko bile su vezane uglavnom avanture.

Šta ta sama reč avantura znači?

Sex bez emocija?

Sex sa emocijama?

Malo zabave da se prekrati vreme?

Puno zadovoljenja sopstvenih potreba?

Da li mi opšte možemo da doziramo sopstvene emocije?

Po meni to liči kao da umemo da proričemo budućnost recimo.

Kod mene je uvek sve bilo obrnto (ili sam obrnuto ja radila...)

Od malo zezanja je dospelo do najveće ljbavi.Od isprobavanja taktike u zimsko dosadno predvečerje najveća požda.Od hajde da se smuvam tek radi reda brak.Od potpuno neobaveznog ćaskanja veridba.

Pa onda kad god sam želela ozbiljnu vezu dobijala sam avantre.

Kada sam želela neobavezni i neopterećujuću vezu muškarci bi zapinjali za pravu vezu.

Ako sam želela samo malo sexa oni su želeli puno ljubavi.

Neverovatno je kako sam se vek držala tog svog.Te svoje određene doze emocija.Nikada mi nije na pamet palo da bi napr moglo da ispadne savim nešto drugo.

Toliko sam samo priča u startu završavala samo jer je moja doza emocija bila ili prevelika ili premala.

Verovatno isto toliko šansi propstila za ko zna koliko lepog.I nikada nisam učila na sopstvenim primerima.

Koliko sam samo Ehu zamerala za taj njegov stav kao da sve zna u napred a zaprvo sam se isto ponašala kada i kako mi je to odgovaralo.

Možemo mi da doziramo emocije.Ograđujemo se (ja prva tako često) ali onoga momenta kada se dve osobe spoje naše moći prestaju.

Šta smo odlčili do tog našeg susreta,naši planovi,želje,obećanja.Sve pada u vodu.Osim naravno nekih naših stavova koji se teško menjaju.

Te se naše emocije čuvaju malecnim staklenim bočicama koje mi smrtnici nazivamo danima.One su potpno odvojene od naših umova.Oni što određuju dozu koja je istinska i prava smeju se našim pokušajima premeravanja i kao po pravilu shvatamo da naše mere nemaju nikakvog uticaja.

Jedina mera može biti srazmernost količini emocija one drge osobe.

Niko neće davati puno više od onog drugog.Takve su veze osuđene na propast. svakoj vezi uvek jedan unosi veću dozu emocija.Osim kod prave ljubavi.Ali ona se događa jednom u životu ili dva puta ako imamo sreće...tako da se okrenimo realnosti.

Sve se te naše emocije samo razlažu na sekunde,minute,dane,nedelje,mesece i na što se više vremena razvku to su slabije.

Što se mene tiče shvatila sam.

Sve obrnuto je potrebno da govorim muškarcima od onoga što stvarno želim.Možda onda ispadne onako kako osećam :)

Pošto imam utisak da bi i najzaljbljeniji muškarac želeo samnom samo sex bez emocija ukoliko mu skažem ljubav a onaj za neku kres varijantu zapeo da bude ozbiljnoj vezi.Tek da mi dokažu da mogu.Makar me zbog tog dokazivanja i zaprosili.Princeza nemira želi vam lepo veče!


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 13  |  negativni glasovi: 3

Napiši komentar:

shone68 (49)
emocije nije moguće planirati i dozirati, zato se i zovu emocije i one su ono što nas izdvaja
#5, 21.10.2011 - 21:55
Znam...znam to dobro...
Slažem se!
21.10.2011 - 22:02
gamma (49)
http://youtu.be/bt7Y9qur940
#4, 21.10.2011 - 20:59
21.10.2011 - 21:54
vitezkoja (42)
samo ako to dopustimo da nas to osecanje osvoji da smo roboti ne priznajem to
#3, 21.10.2011 - 20:41
Znam da ne priznaješ ti
21.10.2011 - 21:53
vitezkoja (42)
ma kakva doziranje emocija ili imaš emocije ili ih nemaš ako se ulazi u neku šemu ili vezu bez emocija zar nebi izgledali kao roboti došli da obavimo posao zbog koga smo smo se sreli i svako na svoju stranu bez emocija zar polako postajemo hodajuce kreature bez duše i emocija cemu onda svrha takvog bezlicnog zivota bez icega
#2, 21.10.2011 - 20:25
Moramo da živimo
A roboti smo postali odavno
Pisala sam o tome
Samo nam se čini da nismo
21.10.2011 - 20:28
Sto manje ocekivanja i nadanja i sve bolje ispadne:)))Plavusa ti zeli prijatno vece:)))
#1, 21.10.2011 - 19:33
Ako može bez očekivanja i nadanja
I ja Tebi želim takođe
21.10.2011 - 19:34