Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog

OPSESIJE NEZADOVOLJNE ŽENE

Iskreno,nikada mi nisu bile jasne one žene koje su radile sve i po svaku cenu samo da prodobiju tog nekog ko im se dopada.Isprva sam mislila da to rade samo da dokažu sebi ali ne,ta osobina pripada muškarcima uglavnom (ili onim ženema koje razmišljaju slično kao ja ,kako želite).

U ovom drugom slučaju reč je o klasičnoj opsesiji ili prostije rečeno sve po svaku cenu.

Najviše me nervira kada mi kažu da žalim za mužem zato što se razvodim.Mogu da se nerviram samo zbog deteta napr.Nikako zbog muža.Zbog istog bi tog deteta uvek ostala u braku.

Što se veza tiče pa i one moje najveće ljubavi tu sam se uvek rukovodila onim da je život i težak i kratak te ne mogu sebi da priuštavam kukanja i bolovanja.

Navešću nekoliko situacija koje mi se niti malo ne dopadaju a opet ih susrećem svakoga dana:

-Žena ne može da nađe drugu polovinu i očajna je

Neće moći ni da nađe ukoliko neprestano razmišlja o tom bivšem.Analizira.Smišlja kako da ga vrati.Prilika oko nje milion.Ali ona mašta samo o tom koji je ne zaslužuje.Ostavio ju je?Pa šta.To samo znači da je ona umela da voli i istrajala do kraja a on nije.To je dokaz njene snage a ne slabosti (iako u ovom izopačenom svetu sve izgleda drugačije).

Svaka iole prosečnog izgleda žena može da nađe tog nekog.Što se mene tiče ima da ga stvorim i da ga nema.Ukoliko mi je zaista potreban.Ali dobro to sam ja.Uvek sam umela da žabaca pravim prinčeve (ili kako mi je jedno drago biće reklo kada ih poljuim u žapce se pretvaraju)

Čekanje.Vraćanje u prošlost.Tapkanje u mestu.Samo vodi ka očajanju.Doći će drugi.Uvek dođe.Niko ne kaže da će biti bolji ali će ona biti sigurnija i bolje ovladavati situacijom.

-U besu i očaju povređuje njega,njegovu sadašnju,bivšu

Pravo je pitanje da li je on uopšte vredan ikakve osvete?Nije je voleo.Pa šta.To dokazuje da je neko vreme lagao samog sebe(sada naravno ne pišem o prestanku ljubavi i zaljubljivanja nego o obmani od samog početka koje su verujte češće od prvog slučaja)

Bivša ili sadašnja nisu on.I nemaju veze sa njim.One nisu krive ni što je on sa njima.Ni što je on takav kakav je.Ovaj je potez najveća greška.Sama sam iskusila svećenje čak i kada nisam znala o čemu se radi zaprvo na početku.

-Ide kod raznoraznih vidovnjaka i vračara

Ne smemo zanemariti ni ovaj vid opsednutosti koji je uprkos tome što je najniži od svih veoma zastupljen i rasprostranjen.Žene se zaista služe svakojakim trikovima koje nemaju veze sa životom a oni kod kojih idu mlate velike pare na račin njihovog očaja.

-Proverava i prati muškarca sa kojim je u vezi ili braku

Ova žena opsesivno proverava njegov moilni telefon,mail,novčnik,zove ga često u firmu...ona uporno pokušava da pronađe dokaz i onda kada ga nema.Ako želi da vas prevari to će učiniti.Ne možmo mi tu ništa.Nikada u životu nisam proveravala muškarca.Ako zna i ume samnom.Ako mi poklanja pažnju kakvu želim neka vara i radi šta god hoće.Pod uslovom da mi ne priča o tome.

-Hvata ga na dete

Dete po svaku cenu dakle.I da je željno od strane njega i da nije.Ništa se baš toliko slučajno ne događa tako da i ona jedna tableta nije slučajno ne popijena.Ovo je po meni najveći čin sebičnosti kao i uprvaljanja detetovom sudbinom.Ne manjim činom sebičnosti smatram i kada žena odluči da rodi dete samo zato što joj otkucava biološki sat.Samo da rodi dete.Po svaku cenu.

Toliko sam pisala o podelama žena a sada shvatila da je podela samo jedna.One se dele na zadovoljne sobom i nezadovoljne sobom.

Zadovoljna žena nikada neće ići okolo i osuđivati ostale žene da bi sebi dokazala da je visoka u sopstvenim očima.Ona neće ni juriti po svaku cenu muškarca.

Prosto je i jednostavno ona jednostavno sebi ne mora ništa da dokazuje.

Nezadovoljna je opet sklona svim vidovima nabrojanim opsesije i čitav život pokušava sebi da dokaže nešto.Samo nikako ne shvata da nikakvim delima to neće dokazati ukoliko to ne učini u sopstvenom umu.

Naravno ove su samo neke od opsesija...

P.S.Ne znači da ste nezadovoljna žena ukoliko ste nekada sproveli jednu od nabrojanih.Zabrinite se ako ih redovno konzumirate.

Lepo veče želi vam princeza nemira!


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 17  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

ponocnik57 (61)
Nadam se sredila se....'-))) Cmokici!!
#6, 25.10.2011 - 12:16
KO?Ta tvoja?hhehe
Cmokići za tebe
25.10.2011 - 15:16
gamma (49)
da vidim,mislim da vidim
#5, 24.10.2011 - 22:52
gamma (49)
šta li je pesnik zapravo hteo da kaže?
#4, 24.10.2011 - 22:08
Sve je lepo opisao i napisao
24.10.2011 - 22:39
vitezkoja (42)
biti opsednut necim nije dobro to polako zna da uništi celokupnost ljudskog bica . pusti neka te nosi voda ako uspeš da se izboriš sa maticom i isplivaš gde ti hoceš uspela si možeš da radiš sta hoceš ako ne osecaš da imaš snage da se boriš sa maticom pusti da te nosi voda ili ce te izbaciti na neki sprud i tu izaci iz vode zivota i nastaviti zivot ili ces da se udaviš odabir je na tebi dali ceš da se boriš ili prepustiš da te nosi voda zivota pa št bude .opsesivnost u vezi braku i samom zivotu nikome nije donelo dobra samo sebi praviš pakao od zivota i imati opsesije uzivotu
#3, 24.10.2011 - 21:44
Kada bi svi razmišljali kao Ti Viteže...
Bilo bi kao na Marsu
24.10.2011 - 22:27
afrodita72 (45)
lepo si opisala, opsesivnost, sto se granici sa bolescu! MOGU BITI I MUSKARCI OPSESIVNI, TO JE NEBITNO, BITNO DA JE TO BOLEST! U OVOM POSTU IMA VISE TEMA, TAKO DA BI SE BAS MOGLO DISKUTOVATI...U SVAKOM SLUCAJU, NMOZEMO BAS SVE U ZIVOTU IMATI, NIJE VAZNO DA LI SMO BOGATI ILI SIROMASNI! POZDRAV.
#2, 24.10.2011 - 21:37
Tako je prijateljice
Ne brini,polako.Tek ću o muškarcima da pišem
Ljubim te
24.10.2011 - 22:08
dobari poucan blok....bravo...
#1, 24.10.2011 - 21:31
Hvala
vas oboje
24.10.2011 - 22:07