Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog

ONA JE...ŠEFOVA LJUBAVNICA

Nakon što je izašla iz kancalarije vlasnika firme u kojoj je radila punih deset godina hodala je žustrim koracima ne bi li prikrila drhtaj u nogama na kojima se jedva držala.

Besprekorna linija,baš kao i odeća i nakon svih godina nisu prestale da privlače pažnju zaposlenih na hodnicima.Za njom su se okretale i žene.O poslovnim uspesima se samo šaputalo.

Uz njih je za svih 10 godina išla rečenica-uspela je preko kreveta.

Došla je konačno do kancalarije.Izvadila iz velike lakovane torbe 2 tablete za smirenje i progutala ih na suvo.Spustila je na sto rešenje o otkazu.

Zaključala kancalariju.Imala je običaj da to čini kada je negde odlazila.Tako niko neće primetiti,Spustila se na zamlju dozvolivši butinama da isplivaju iz kratke suknje i obgrlila kolena rukama.

Pogled joj je skrenuo ka stolu od hrastovine.Setila se njenog prvog radnog dana.Kada je ugledala vlasnika u istoj toj kancalariji.Za istim tim radnim stolom.Primljena kao sekretarica bila je oduševljena što uopšte ima radno mesto.Naročito u takvoj firmi.

Setila se kako ju je odmeravao,gutao pogledima njene prekršTene butine.Kako ga je gledala poput uplašene srne.Ponekada je i drhtala od njegovih pogleda na hodnicima.

Nije odvajala pogled od stola.Nakon nekoliko meseci darivanja njegovih pohotnih pogleda zahtevao je da ostane duže u firmi i nakon radnog vremena mu dostavi izveštaje.

Slutila je ali opet nije ni mislila da će se sve tako brzo odvijati.Da će je popeti na isti onaj sto u koji je sada zurila i ući u nju grubo dok je sve na njoj ostalo netaknuto.Nije bilo otkopčano niti jedno dugme na košlji.Nisu bili skinuti ni halteri ni gaćice.

Sve je bilo brzo gotovo.Naredni dan nije došla na posao.Gotovo.To je to.Odzvanjalo joj je u glavi.Dozvolila je da poklekne i sada ćeje otpustiti.Ko još želi takvu radnicu?

Kada se vratila na posao dobila je unapređenje.Veoma brzo ušla u prvi tim u firmi koji je činilo samo nekoliko ljudi od hiljada.

Obrisala je dlanovima suze.

Moć.Osećaj moći koji je imala.Sve molbe zaposlenih.Osmesi,lažni,namešteni ali osmesi čim se pojavi,ogovaranja,zavidnost...sve to je činilo moć koju je ona posedovala.On ju joj je dao.Često se osećala kao princeza.Nije imala adekvatnu školu a dogurala je do njegovog zamenika.

Pa se onda prisećala svih onih putovanja.On je imao ženu i dvoje dece.Ona nikoga.Ona je bila njegova.Uvek uz njega.Uvek sa njim.Znala je šta tačno u svakoj sekundi radi.Više i bolje nego njegova žena.

Često je sebe prekoravala što je ljubavnica.Moć joj je brisala osećaj krivice.Život je surov.Ona je bila na tronu.Setila se i spletki u njenu čast.I nekoliko pokušaja da joj preotmu radno mesto koje je ona uspešno sanirala.

Svega se prisećala dok je zurila u taj masivan sto.Pa i toga kada ju je preselio u njegovu kancalariju a on uzeo drugu.

Svih onih užitaka koje mu je darivala.

A onda..jednoga dana je shvatila da ona nema život.Da je on njen život.Firma.Ali da nema porodicu.Decu.Upoznala je čoveka koji je želeo da je oženi.Da osnuje sa njom porodicu.

Svadba je bila zakazana.Više nije mogla da ostaje u firmi kao nekada.Propušatale je prilike.

Međutim nije želela da zatrudni.Ne nikako.Tako bi izgubila položaj.

Nakon što je saznao da koristi pilule za toliko od njega očekivano začeće muž ju je napustio.

A onda je zarila glavu u šake i glasno zaplakala.

Nikada neće zaboraviti taj dan.Došla je izjutra na posao a za njenim stolom zatekla barem desetak godina od nje mlađu ženu.Toliko je ličila na nju kada je počlinjala.Čak ista boja kose.Plava.Obavestila ju je da sada ona radi tu.

Seća se i kako je otrčala kod njega.I njegovog sasvim mirnog izraza na licu i saopštenja da je premeštena na drugo radno mesto.

Ponovo vraćena na mesto sekretarice.Nakon punih 10 godina posvećenosti.Odanosti firmi.

Proklinjala je sebe.Zašto se udala.zašto je želela uopšte da ima sopstveni život kada nije u stanju da ga ima.

Sve je palo u vodu.Sva ona telesna zadovoljstva od koji je ječala.Dala mu je sebe.Ne užitke ,sebe.

Gledala ga je ponosmo uzdignute glave.

-Ne,neću ponovo biti na tom mestu.Mestu sekretarice.

-Onda možete slobodno da potpišete rešenje o otkazu.

Kako je to olako rekao.Zvanično.Kao da se nisu poznavali.Nikada ništa imali.Kao da ništa nikada nije uradila za firmu,za njega.

-U redu.Zadržavala je suze.

Plakaće kada izađe.

U tom trenutku je ušla ona.Ona nova.Ona koja je sada na njenom mestu.Videla ju je jedanput,dva puta u filijalama van grada.Nikada ne bi mogla ni da pomisli...

Ušla je nekako stidljivo u kratkoj haljini ,golih ramena.Na nogama previsoke potpetice.Osmerila ju je nekako plašljivim pogledom.Istim onim koji je nekada ona imala.

I to je bilo to.

Kraj.

Ustala je sa poda konačno.Obrisala suze.Prevukla šakom preko stola po posledni put.

I izašla iz firme uzdignute glave ne primećujući zajedljive poglede koji su trijunfovali za njom.

Jedan se period njenog života završio.Obeležen pod nazivom ŠEFOVA LJUBAVNICA.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 19  |  negativni glasovi: 3

Napiši komentar:

Mladost lepota ..sve to brzo prođe .....
#9, 26.10.2011 - 12:50
Znam
Tako je
Kao i u priči...
26.10.2011 - 12:57
duga (49)
hhHHHaaahah,slatko se nasmejah Gordani ,princezice moja ti uvek interesantna sa dobrim pricama samo ne shvati ovo kao nabacivanje
#8, 26.10.2011 - 11:50
Hahhaha šta faili nabacivanju
Da razbijemo monotoniju

prijateljicu
26.10.2011 - 12:39
srelle1 (52)
oj
#7, 26.10.2011 - 06:52
Oj
26.10.2011 - 08:35
vitezkoja (41)
ne valja monogo misliti da znaš neke stvari jer ako mnogo znaš mnogo patiš a prica mi se nešto ucinila poznatom pa bolje da cutim i patim zbog onoga što mislim da naslucujem bolje je biti glup jer tada te ne boli glava od znanja ili zanošenja da nešto znaš pa se muciš kako da se nosiš sa tim znanjem i osecajem ovo kažem za sebe zato cu da cutim malo
#6, 26.10.2011 - 00:04
Bolje je biti glup
Tako je...
26.10.2011 - 00:35
gamma (48)
nažalost,život piše i drame i tragedije itd
#5, 25.10.2011 - 23:59
Da,piše
A ja pišem samo životne priče
26.10.2011 - 00:34
gamma (48)
nisam rekao da neverujem u priču,nego sam se zamislio,i opet ništa progutati knedlu i napred
#4, 25.10.2011 - 23:53
Može i tako...
25.10.2011 - 23:56
vitezkoja (41)
:))) samo cu nemo proci i ne reci ništa možda je bolje tako ne reci ništa
#3, 25.10.2011 - 23:47
Ne liči mi baš to na tebe ali dobro
25.10.2011 - 23:55
gamma (48)
deset godina mladosti,brak,ništa....napred
#2, 25.10.2011 - 23:43
Šta sad
Takva je priča
Veruj mi na reč veoma istinita
25.10.2011 - 23:46
aaaaaaa?/ princezice moja sada me zabrinu hehe da i ja nedobijem otkaz od moje mace hihi onda imam se utepam kako kazu na jug srbije hehe......pozz tebi predivni blogovi
#1, 25.10.2011 - 23:33
Hhahaha pa da znaš da je to tako ovde u Srbiji
Kada otkaz dobiješ...kao da te nema...
Hvala ti
Ljubim te
25.10.2011 - 23:41