Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog
Razmišljam kako smo toliko spremni da prihvatimo i pretrpimo kada je u pitanju ta neka osoba koja je osvojila naše srce (emotivni partner mi je uvek nekako bilo glupo da kažem baš kao i voljena osoba).

Neverovatno koliko umemo da oćutimo.Zažmurimo ako treba.Čak usvojimo ponekada kao obrazac za sopstveno ponašanje.Za razliku od dragih osoba koje su nam napr prijetelji i kojima ni u kom slučaju nije dopušteno kao toj jednoj osobi koja se uvukla u naše srce.

Malo ko je u mom životu uspeo da dospe u moje srce(pri tom ne mislim na veze)i zauzme svaki njegov delić.Međutim oni koji su uspeli odmah bi ,pred kapijom srca dobijali ogroman kredit u vidu nekakve velike trake.Sve im je bilo dopušteno.Ništa zasluženo poverenjem ili delima.

I kako su me razočaravali ili se sama razočaravala njima jer sam ih idealizovala ta se traka odmotavala i trošila dok nije došao momenat kada shvatim da je uopšte više i nema.

Tom nekog koji me je osvojio ja sam redovno veličavala.Pravila od njega princa.Gledala ga kroz ružičeste naočare.Prihvatala sve njegove vrline i mane.Pravila od mana vrline.Vrline veličala i uzdizala u nebesa.

Pri tom sada ne govorim o idealnoj slici koju sam stvarala o nama.To je već posebna priča.Nego o baš tom nekom.Čak i kada bih videla da nešto ne valja ja bih okretala u valjanom smeru.I kada sam znala da laže sebe bi lagala da je to istina.

Ne radim to ja.To radimo svi.A najmanje radimo zbog tog nekog.To radimo isključivo zbog nas.Idealizujemo tu osobu zbog nas.Da bi nama bilo idelano.Lepo.Da bi mi živeli u idealnom.Jer smo sebična bića koja sve svrstavaju u potrebe.Pa i ljubav.

Nedostaješ mi=potreba

Trebaš mi=potreba

Želim te=potreba

Ti si mi prva pomisao kada se probudim=volim te

A onda sam malo analizirala da li mi volimo osobe ili zaprvo samo volimo da volimo.Pa sam uspela da se zaljubim u čoveka kome ni sliku nisam videla.

Sve to dokazuje moju teoriju.Mi ljudi smo bića zadovoljenja sopstvenih potreba.Ništa ne radimo što se ne svrstava u njih.

Uzmimo ovako.

Imate neku osobu nekako pokraj sebe.Bliski ste.Znate da je tu ona za vas i vi za nju u svakom trenutku.Da vam je bliža od bilo koga.

Da li ćete poželeti da je imate telesno pa i da vam ona uzvrati?

U 99,9% slučajeva!

Opet potreba.Da budemo voljeni,paženi,maženi,sexualno zadovoljeni.

Ljubav ne traži i ne zahteva.Ona daje.To je razlika.

Idealizujemo osobe koje su nas osvojile kako bi se ogledale u njima.U idealnom.A idelano ne postoji.I kada otkrijemo da slika koju smo sami naslikali nije stvarna nego samo vešta kopija relanosti patimo.

Za sve smo mi krivi.

Zanosimo se da napredujemo u materijalnim stvarima dok na duhovnim iz dana u dan sve više gubimo.

Ponekada pomislim da su nam na nebu svima odredili da imamo svoju srodnu dušu,drugu polovinu .I da je tako često dodirnemo,pa i okrznemo ali od sujete,potreba,sebičnostii pohlepe ne umemo da primetimo da je to zaista ona.Naša druga polovina.

Moje je mišljenje da se ta druga polovina krije u nama samima.Samo treba da naiđe neko ko će ispuniti pokutine ove naše polovine.


Želim vam lep dan!
 
Interesantno
pozitivni glasovi: 7  |  negativni glasovi: 4

Napiši komentar:

gamma (48)
dobro veče želim svima
#5, 28.10.2011 - 18:42
Tek sada vidim
Lepo veče želim i ja tebi
28.10.2011 - 22:32
sunasce68 (49)
da se ta druga polovina krije u nama samima.Samo treba da naiđe neko ko će ispuniti pokutine ove naše polovine.

#4, 28.10.2011 - 18:02
Tako je blizanko
Sad ko je shvatio shvatio
28.10.2011 - 18:26
citer (48)
kumo da ti kažem kad bi ja ovoliko sebe ispitivala , nikad se nebi udala , zato predji već jednom sa reči na dela zaljubi se u poeti , budi malo zanesena , zaljubi se...
#3, 28.10.2011 - 15:20
E pošto ja i neću da se udam mogu da se propitujem hehehee
Pa bre kumo ako ja nisam zanesena kada pišem onakve postove molim te kaži mi ko je?
A kad se zanesem kažu mi spusti se na zemlju
A ja opet pišem samo onako kako trenutno mislim
Ljubim moju kumu najviše
28.10.2011 - 15:32
vitezkoja (42)
Za razliku od dragih osoba koje su nam napr prijetelji i kojima ni u kom slučaju nije dopušteno kao toj jednoj osobi koja se uvukla u naše srce.Samo treba da naiđe neko ko će ispuniti pokutine ove naše polovine..I da je tako često dodirnemo,pa i okrznemo ali od sujete,potreba,sebičnostii pohlepe ne umemo da primetimo da je to zaista ona.Naša druga polovina cega išta treba ona nama da prestavlja u zivotu sa kojom svrhom smo ga svrstali u ono našu drugu polovinu
#2, 28.10.2011 - 14:26
Samo onaj osećaj treba da predstavlja Viteže...
U tom trenutku ta je osoba prava
U nekoj budućnosti biće neka druga
28.10.2011 - 14:31
#1, 28.10.2011 - 13:20
28.10.2011 - 13:21