Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Acahari blog
Pismo jedne majke drugoj majci – stvaran događaj
Izvrtanje vrijednosti
Draga gospođo,
Vidjela sam vaš energični protest pred televizijskim kamerama protiv premještanja vašega sina iz zatvora u Osijeku u zatvor u Lepoglavi. Čula sam kako se žalite na veliku udaljenost i financijske poteškoće koje će vas ubuduće odvajati od vašeg sina i da mu ne ćete moći često dolaziti u posjetu. Vidjela sam također svu medijsku buku koju su podigli novinari i TV reporteri da bi vam pomogli. Spominjali su i druge majke koje se nalaze u istom položaju kao i vi i pozivali su različite udruge za zaštitu ljudskih prava da vam pomognu.
Ja sam također majka i mogu razumjeti vaš protest i nezadovoljstvo. Želim se pridružiti vašoj borbi, jer kao što ćete vidjeti, postoji isto tako velika udaljenost koja me razdvaja od mojega sina. I ja radim i malo zarađujem, i u istim sam financijskim poteškoćama, da bih ga posjećivala. S mnogo žrtve, mogu ga posjećivati samo nedjeljom, jer sve ostale dane radim, pa i subotom, da bih prehranila porodicu i svoju djecu. Posjetit ću ga slijedeće nedjelje. Možda još niste shvatili da sam ja majka sina kojega je vaš sin okrutno ubio na benzinskoj stanici gdje je radio u noćnoj smjeni da bi zaradio za svoje studije i pomogao porodici. Dok vi budete grlili i ljubili svojega sina, ja ću položiti nekoliko cvjetova i upaliti svijeću na njegovom skromnom grobu na gradskom groblju. Ah, skoro sam zaboravila ! Meni će oduzeti dio od moje skromne plaće da plate novi madrac vašem sinu, jer je iz protesta spalio dva prethodna madraca u zatvoru, u kojem ispašta okrutno ubojstvo koje je počinio zbog nekoliko tisuća kuna.
Da završim, još uvijek kao majka, molim sve da proslijede ovo moje pismo, kolikogod bilo intimno. Možda ćemo uspjeti zaustaviti ovo izvrtanje ljudskih vrijednosti. Ljudska prava bi trebala vrijediti samo za prave ljude.
Marijanka Parić Vunić, Osijek


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 8  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

bane56 (61)
Bas tako!Ljudska prava za LJUDE!
#2, 30.10.2011 - 09:49
Danka46 (69)
Potresno,zaista potresno!
#1, 28.10.2011 - 22:09