Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Raskosan blog

Priručnik za ogovaranje ZA SVE KOJI VOLE A VOLE ABROVE I OGOVARANJA OLAJAVANJA

Da bih počela ovo izlaganje, moram prvo da definišem ogovaranje. Sledeća definicija je moja i lična, pošto na Wikipediji nisam našla odgovarajuću, stručnu. Dakle, ogovaranje je isticanje loših osobina ili privatnih činjenica (istinitih ili neistinitih) koji se tiču neke osobe u trenucima kada ta osoba nije prisutna. Narodski rečeno - pričanje iza leđa, ispiranje usta, olajavanje, abrovisanje, tračarenje, jezičarenje, prekoplotisanje...
Neću otkriti novi kontinent kada kažem da svi ogovaraju.
Ukoliko neko deluje drugačije i postavlja se iznad ,,tog prizemnog oblika komunikacije", budite sigurni da 100% ogovara, samo je profi.
Ako želite da delujete kulturno, obrazovano, vaspitano, kao osoba koja nikada ne bi trošila svoje dragoceno vreme na nešto tako jadno kao što je ogovaranje, a opet da slatko pretresete sve što imate o svakome koga znate, ja ću vam u tome pomoći.

  • Kada ogovarate, ogovarajte, ali stvarno

Nemojte trošiti svoje dostojanstvo na neke nevažne priče, koje nikoga ne interesuju i koje nisu zgodne za prenošenje. Nađite sočne detalje o nekome i posvetite se njima. Neko je sa nekim izašao? Sjajno, verovatno su se kresnuli, pa možete slobodno da ispričate da su u tajnoj šemi već mesecima, jer to daje pravu draž ogovaranju. Nikoga nije briga da li je to istina, a svi će želeti da čuju što više pojedinosti i vi ćete biti u centru pažnje dokle god budete mogli da zabavljate svoje sagovornike.

  • Birajte društvo za ogovaranje

Ovo je jako važno, jer predstavlja odliku najprofesionalnijih abronoša. Morate imati poverenja u osobu sa kojom ogovarate. Potreban vam je neko ko će sigurno širiti dalje priču, ali dovoljno željan pažnje, da ne otkriva izvor informacije. Kada ogovarate svoju ,,osobu od poverenja” još pažljivije birajte društvo, jer je važno sačuvati ovaj dragoceni odnos.

  • Prigovarajte ljudima zbog ogovaranja

Ako neka abronoša-amater želi da razmeni tračeve sa vama, napravite se veoma uvređeno i recite da vas se takve priče ne tiču, ali tek pošto ste pažljivo saslušali šta je imala da kaže.

Tako ćete pokupiti još novih, sočnih tračeva, a u isto vreme, ostavićete utisak kakav samo profi ispirači usta mogu da ostave.

  • Uhvaćeni ste u ogovaranju? Nema problema

Raspištoljili ste se sa nekim sa kim nije trebalo, jezik je počeo da laprda, reči da klize. Ništa strašno, dešava se i najboljima. Niste imali sreće, pa ste naišli na profi ogovarača koji vas je doživeo kao amatera i počeo da proziva zbog ogovaranja. Ne paničite. Zapušićete mu usta sledećom rečenicom:
Ja ne ogovaram. Sve što sam sada ispričao/la, ja mogu da mu/joj kažem u lice, prema tome - to nije ogovaranje.
Ovo je stara fora izvrdavanja definicije ogovaranja koju koriste samo najbolji.

  • Kada nestane inspiracije za ogovaranje

Ovo se vrlo retko događa, ali je velika nesreća kada se desi, jer automatski gubite teme za razgovor, prinuđeni ste da čitate knjige i časopise, gledate filmove ili radite neke druge, dosadne stvari. Nemojte ni u ludilu odustajati od tračarenja. Osvrnite se oko sebe. Sigurno je neko obukao nešto skaredno, sapleo se na ulici, prdnuo u javnosti. Ako nije, izmislite. Priču možete napraviti od svake sitnice. Ako se neka devojka suviše kežual obukla, prozivajte je da joj ne priliči. Ako se previše skockala, takođe je prozivajte da joj ne priliči (ili da se obukla kao kurva). Izmislite da se neki muškarac napio i prevario ženu i da ste videli svojim očima.
Dovoljno je samo malo mašte i ogovaranju nikad kraja.

Nadam se da sam uspela bar malo da vam pomognem da zadovoljite nasušnu potrebu za prepričavanjem tuđih intimnih detalja i osobina, a da nesmetano obavljate sve druge funkcije. Ako mislite da negde grešim, rado ću razmeniti iskustva sa još profesionalnih abronoša. Ako ste,pak, amater, javite kako ide transformacija u profi tračaru, jer, tome svi težimo, zar ne?


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 3  |  negativni glasovi: 1

Napiši komentar: