Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
TAJA85 blog

Za agresivno ponašanje djece kriv je loš odnos s roditeljima


Prvih šest mjeseci dječjeg života su najosjetljiviji jer u to vrijeme najviše upijaju. Zbog toga i loši postupci njihovih roditelja i najviše utječu na njih, otkriva istraživanjeZa agresivno i prkosno ponašanje djece razlog se krije u neprijateljskom odnosu majke i djeteta, otkriva studija Sveučilišta Minnesota provedena na 267 parova majka i djece.

Na djecu staru tri do šest mjeseci najviše utječu loši postupci njihovih roditelja. Naime, ako dijete ima loš odnos s roditeljima to će najvjerojatnije doprinijeti njegovim problemima u školi, ističe voditelj studije Michael Lorber.

Ako je vaše dijete malo živahnije u školi, nemojte se gristi oko toga. Odnos majke i djeteta nije jedini koji utječe na agresivnost djeteta. Najvjerojatnije i genetika ima veze s tim. Uostalom, svaki roditelj treba pomoći djetetu u njegovom socijalnom i emocionalnom razvoju, dodaje Lorber.

Inače su bebe izrazito blage, a prvi znaci agresije pojavljuje se oko druge godine života te se s odrastanjem smanjuju. Dječja agresivnost povezuje se s problemima u školi, depresijom, alkoholom i bračnim problemima roditelja.

Cetvrtak 27.11.2011. Pise Monika Horvat

Tagovi:

 
Interesantno
pozitivni glasovi: 7  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

vld (42)
#2, 28.10.2011 - 19:22
#1, 28.10.2011 - 19:09