Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog
Nikada nisam umela da budem smerna ženica.Sada se sećam kada mi je Eho rekao pomirićeš se sa mužem i opet ćeš biti ona savršena ženica.Zurila sam u ekran minutima.

Možda je to bio moj problem.Što nisam umela da bazam po kući čitav dan i brišem prašinu,pravim redovono gibanicu.Zovem društva na večere.

Nikada nisam umela ni da se lažno smešim na slavama i savdbama ljudima koje ne poznajem.Da sa njima na jedom postajem divna i najbolja pa ih očijukam čim otkoračaju par koraka od mene.

Nisam umela ni da idem po prodavnicama i kupujem sve za kuću.Kad god bi tako nešto učinila vraćala bih se sa cipelama ili džemperom.

A to što sam bila posvećena poslu je izgleda bio moj najveći zločin.Trebalo je da sedim kući a ne da se borim za mesto direktora marketinga.

To je bio moj problem verovatno.Svaki muškarac želi za ženu savršenu ženicu koja će biti u senci i pratiti ga.Čak i oni koji se drugačije izjašnjavaju.Žena treba da ćuti i sluša a ovamo da zaprvo ona upravlja.Da bude stub kuće.Donosi odluke.Drži blagajnu.Sve iz nekakve prividne senke.

Smeška se svetu.Njegovim roditeljima i kada nisu u pravu.Nikada,nikada ne pravi pitanje oko rađanja dece.Jer Bože ona je žena.Ona uvek treba da može i da voli da rodi decu.Još dece.

Tako bi otprilike izgledala savršena ženica kojoj sam ja potpuno suprotna.

A kakav treba da bude pravi muškarac?

Pravi muškarac ne treba puno da priča (iako sam ja uvek nalazila one druge),da bude dostojanstven.Da ima sopstveni ponos.Da se izdigne iznad svega.Da lupi šakom o sto kada je to potrebno ali ne svakoga dana.

Nikako da preterano filozofira.Da ne započinje svađe.Da ne tračari.Da stvori osećaj da je žena pokraj njega sigurna.Da ume da popije ali da se ne ubraja u alkoholičare.Da ume da okrene sve na dobar sex kada svađa postaje sve gora.

Da ne postoje uvrede u njegovom rečniku.Da ne prebacuje ženi oko izbora garderobe,frizure (jednom rečju da se ne meša u ženska posla).

Može on da ima i ljubavnice.Ali kada se zatvore vrata porodičnog doma sa sobom treba da bude pravi najpre otac pa onda i muž.Ili vam pravi muškarac.

Dobro,jasno je da nisam savršena ženica.Da nikada nisam ni bila.Ali isto tako da nisam baš imala ni muškarce koje su krasile navedene osobine.

A vi razmislite ako niste savršena ženica to je možda zato što niste birali savršene muškarce.

P.S.Naravno savršenstvo ne postoji.U ovom postu je savršeno pripisano opštem modelu ponašanja kome društvo teži.


Želim vam dobro jutro i lep dan!


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 13  |  negativni glasovi: 4

Napiši komentar:

shone68 (49)
ne praviš gibanicu redovno, e to ti je neoprostiva mana ...
#3, 30.10.2011 - 19:26
duga (50)
Znas srce ja umem da pravim te gibanice i pitice ,i volim da u kuci budem dobra domacica na ulici dama u krevetu ljubavnica ,ali sam mnogo pogubljena ja odem u kupovinu i kupim more stvari za kucu ne odlutam bas po buticima kao ti ali sam toliko pogubljena da mi se desavalo da plati i odem ne uzevsi nista od onog sto sam kupila ili da uletim u taksi sa dve kese a ostale ostanu prislonjene uz zgradu gde sam cekala taksi da napravim pitu ali zasednem za komp i dok je ne osetim u drugoj sobi ne setim se da sam pocela da je pecem ,sreca jos sam pribrana kada odem decu da cuvam zamisli da se zaboravim pa umesto moje mezimice odem da joj cuvam malo ujku,hahhahaha...ljubim te seceru ,jer to mora da jesi ,ali ne shvataj nikako ovo kao nabacivanje
#2, 30.10.2011 - 12:16
Hahhaha e nasmeješ me za sve pare uvek
Svaka ti čast
Ujkicu da čuvaš nego šta
Eto savršena ženica plus ujkica savršena kombinacija
30.10.2011 - 12:30
gamma (49)
težnja ka savršenstvu uvek postoji obostrano,to važi,mislim i za brak,ljubav.bti bliže jedan drugom neznači gledati jedan u drugog več u istom pravcu
#1, 30.10.2011 - 11:10
Tako je,slažem se
30.10.2011 - 11:12