Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog
Otvaram oči.Dozvoljavam sebi da još neko vreme ostanem u krevetu.Zatim se primičem prozoru.Magla se sručila nad grad.Obavila ga prekrivačm od tila.

Shvatam da mi nedostaje ono nešto.Kao da mi je tu,na dohvat ruke.Da čekam u redu.Utrkujem se da ga urgabim.Ali mi izmiče.Izgra se samnom.Izaziva me.

Pitam se šta bi mi žene sve učinile za par lepih reči i dodira.U stanju smo da izvrnemo život.Preokrenemo snove.Pa i uništimo sebi čitav dan ako se taj neko ne javi napr.

U moru obmana,prevara,trikova,potpunog nestanka morala,U vremenu kada lažna osećanja vešto trijumfuju i varaju nas.Kada se ona proizvode u fabrikama umova msovno i svesno postaju obrazac za ponašanje.U vremenu odsustva ljubavi.Kada se sve što je lepo smatra jadnim.Bednim.Patetičnim.Ismeva.

U vremenu maski,svesnog i namernog prikrivanja osećanja kao štitova od podsmeha i izvrgavanja ruglu.Zaljubiti se je zaista luksuz.

I ma koliko je ljubav jedina koja može da nas izbavi od nezavidne svakodnevnice i okrutnih pravila druaštva,ma koliko o njoj pričali,prepričavali,pisali ili pevali ona je retka.

Veštačka ljubav se opet proizvodi masovno.

Svesni smo toga.Ona nudi slatke ali lako kvraljive proizvode koji nestaju jutrima, sa prvim zracima sunca.

Opet,u nedstatku prave izgleda svi hrlimo ka njoj.Čekamo u redovima.Saplićemo se.Treskamo.Otkrivamo da je na potvrdi pečat falsifikovan.Ali nastavljamo sa težnjom da je dobijemo.

Sve u nadi da će se jednoga dana pretvoritiu pravu.

Može to znate,ništa nije isključeno.Ali to je tako retko.

Sve one sitnice koje vam se nedopadaju na samom početku samo će se uveličati kasnije.Pri tom nemam na umu osobine.Inan isključivo odnos prema nama.

Mi smo sebični.Volimo da bi bili voljeni.da bi uživali.Zanosimo se lažnim sjajem da bi nam bilo lepo makar i na kratko.Efekat opojnih sredstava.Navlačimo se na taj osećaj poput poroka.Svi mi.

A u ljubavi nije važno ni kako ko izgleda (nakon prvog utiska naravno) ni kakav je ko po karakteru nego isključivo kakav je taj neko prema nama.To čini ljubav.

Kako u današnjem vremenu svako gleda samo kako će sebi da ugodi dolaze u obzir i veštačk e ljubavi.Traju kratko.Često služe za jednokratnu upotrebu.

Zagarantovano da će se završiti.

Niko od vas ne traži čtavo srce.Dobro razmišljamo da li da ponudimo i delić.

Ako ne uspe,zamena uvek postoji.

To vam je razlika između prave i veštačke ljubavi.Zamenu za pravu nikada ne možemo pronaći.

Ponovo gledam grad iza beličaste zavese i shvatam da sam sama jer nisam želela da priznajem lažne pečate koji mi se krevelje na neveštim kopijama.


Želim vam lep dan!
 
Interesantno
pozitivni glasovi: 14  |  negativni glasovi: 4

Napiši komentar:

eee bogami vitez koja je dosta u pravu a moram se malo nasaliti kad se princeze nalaze u takvim situacijama razmisljam pa gdje smo onda mi obicni
pozdrav raso princezo princezo moja muke tvoje djavo ih ponio
#5, 01.11.2011 - 21:17
E i ja kažem
Nek ih djavo odnese
I tvojih slova u Božje uši
Pozz veliki
02.11.2011 - 11:10
vitezkoja (42)
varaš se ima ko obraca pažnju jer sa lažnim ne barata ni u kom obliku .pa veštacka ljubav nije potrebna za zadovoljenje potreba za to ne treba nikakva ljubav samo osoba koja zeli isto to i ništa više
#4, 01.11.2011 - 19:02
To neko misli a neko ne pa taj neko ko misli proizvodi veštačku ljubav da zezne onog drugog i zadovolji sopstvene potrebe...
01.11.2011 - 19:49
gamma (49)
zanimljvo
#3, 01.11.2011 - 14:47
Hvala...
01.11.2011 - 15:12
Kao sto sam jednom rekla"Lazi me Miko,samo da mi bude lepo"....Ali...dodje vreme i da mi govoris istinu nije mi lepo:)))
A pitam se da li u tim surogatima ima vitamina B-complex?...ahahaha
#2, 01.11.2011 - 13:58
Laži me Miko hahahahaha
Jaoooooo takva sam ija
Laži me samo da mi je lepo...
Hahahah ne znam.Nekada ima nekada nema .Zavisi od produktivnosti
01.11.2011 - 14:07
vitezkoja (42)
veštacke ljubavi se lakše koriste ne bole kada se iskoriste i istekne im rok trajanja jer se brzo troše i nicemu ne vrede a dok za pravu ljubav treba vremena da se polako konzumira u malim kolicinama jer jetada slađa i lepša osecaj koji pruža prava ljubav nicim se ne može zameniti .ako nema prave ljubavi šta ce mi ova veštacka tek da se kaže imam ljubav a ona nicemu ne služi i prema njoj ništa ne osecam trošiti sebe za nešto što nicemu ne služi a u tom korišcenju veštacke ljubavi može se desiti da prava prođe pored vas i da se ne primeti jer je ona skromna ništane traži a mnogo daje
#1, 01.11.2011 - 12:54
Veštačka služi za zadovoljenje potreba...
Može se desiti viteže,u pravu si
Ali niko više na to pažnju ne obraća...
01.11.2011 - 13:23