Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Danka46 blog

U poplavi svih mogucih istrazivanja,pronadjoh ovaj tekst koji se kosi sa mojim dosadasnjim verovanjem.Zivo me zanima sta mislite VI? Da li se ovoj anketi moze verovati?

Istraživanje: Muškarci se brže zaljubljuju od žena

Uprkos uvreženom mišljenju da su žene romantičnije, one ipak ne izgovaraju prve "volim te" već to čine muškarci, otkriva studija istraživača sa Univerziteta Pensilvanije

Naučnici navode da žene lakše izražavaju svoja osećanja, ali da se muškarci brže zaljubljuju.
Oni izjavljuju ljubav čak tri puta brže od žena koje su u tom pogledu daleko obazrivije.
"Žene su pragmatičnije kada je reč o ljubavi nego što se obično misli i retko u vezu uleću bez razmišljanja", kazala je psiholog i vođa istraživanja Marisa Harison.
Studija, objavljena u časopisu "Društvena psihologija", otkriva, takođe, da se muškarci zaljubljuju u roku od nekoliko nedelja, dok je njihovim partnerkama potrebno više meseci.
Istraživači navode da bi razlog zašto se muškarci brže zaljubljuju od žena mogao da bude seks koji oni izjednačavaju sa ljubavlju. Muškarci obično žele da stupe u seksualni odnos nakon par nedelja zabavljanja, dok žene više vole da sačekaju nekoliko meseci.
Istraživanje je, takođe, pokazalo da većina muškaraca zna nakon samo jednog sastanka da li su zaljubljeni ili ne. Jedna četvrtina ispitanija rekla je da veruju u ljubav na prvi pogled i da je dovoljan jedan pogled da znaju da li je devojka ona "prava".
Žene su, naprotiv, mnogo neodlučnije i obično se konsultuju sa prijateljima i porodicom, čekajući da prođe najmanje mesec dana kako bi bile sigurne.
Osim što se brže zaljubljuje, muško srce se i češće slama. Naime, mnogo je više muškaraca nego žena reklo da su bili zaljubljeni u osobu koja im nije uzvraćala ljubav. 
Interesantno
pozitivni glasovi: 11  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

#4, 05.11.2011 - 00:45
Hvala Marko i pozdrav sa severa!
05.11.2011 - 18:23
Osim što se brže zaljubljuje, muško srce se i češće slama.
Verovatno se lakse zaljube ...ne razmišljaju mnogo i imaju jedan cilj......A da im se srce slama...ima ih ali mnogo manje nego žena
#3, 04.11.2011 - 22:32
Mozda se brze zaljube.... Nemam pojma,ali ovde sam upoznala citajuci njihove blogove, nekolicinu njih koji od ljubavi izgaraju,i pate!
Cenim emotivne ljude...
05.11.2011 - 18:21
bane56 (60)
Tako to biva kad mislimo glavom bez mozga.
#2, 04.11.2011 - 22:23
Jok bane,mislite srcem!
04.11.2011 - 22:29
olgica (56)
#1, 04.11.2011 - 22:20