Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog
Ništa nije večno.Najmanje ljubav.Iako sada idemo u totalno drugu krajnost pa smo pod odsustvom ljubavi večnost zamenili trenucima.Vrede trenuci,istina,Ali ljubav se njima ne meri.NJih su smislili vešti obmanjivači koji su veštačko proizvedenoj ljubavi videli kraj pre nego što je i počela.

Velika koncentracija ljudi na malom prostoru nam je omogućila da otkrijemo veo jave.Svako sa svakim.Svi se svima nude.Ako ne trežiš sex biće ti ponuđen.Animalno je mala reč.Vladamo sopstvenim potrebama.Ljubav jedva da nekada uspe da proviri i promoli se iza oblaka zadovoljenja potreba.

Oni koji umeju da vole smatraju se jadnicima i patetičarima.Umesto da se slave.Oni koji su ostavljeni dospeli su u blato tuge umesto da budu srećni što su umeli ili umeju da vole.

Na ceni su lažovi.Prevrtljivci.Ljubavnici koji jeftino prodaju lažna osećanja.Lažnjaci na javi ili netu.

Kada me nazivaju zavodnicom samo se nasmešim.Nikada nisam umela da zavedem onoga koga sam stvaro želela da imam.

Opet...ono što sam naučila jeste da je ljubav učenje.

Osobu koju volimo idealizujemo,samim tim prisvajamo i usvajamo njena shvatanja.Učimo od nje.Ovde je naravno samo reč o pravim ljubavima.Nikako o kratkotrajnim avanturama u kojima osobe i ne primetimo od užitaka koje želimo da prepišemo isključivo sebi.

Samo uvek smetnemo sa uma da ta soba odlazi kada ispuni taj zadatak.

Dolazi nova.Nije važno da li smo u braku.Često nije važno ni da li je ta osoba u vidu ljubavnika ili prijatelja.

Ona jednostavno dolazi u vaš život.I baš kada je sretnete na sledećoj životnoj stanici shvatićete da je se već verovatno neko određeno vreme zavaravate sa onom osobom sa kojom ste u braku ili vezi.

Naš je izbor.Možemo ostati.Živeti sa saznanjem da ni naredna osoba neće biti večna ljubav.Prihvatiti tu osobu i ostati donekle u prijateljskim odnosima uz sex iz obaveze ili potrebe ili ostati slobodnog duha,nesputani (nije ni to baš jednostavno)odbijajući da se predajete lažnim osećanjima i posvetite se toj osobi trenutno poslatoj u naš život kako bi upili svaki njen delić živeći,dok je tu,kraj nas.

Ljubav je jedna.Ona je u nama.Nije potrebno tražiti je.

Postoje samo izaslanici ljubavi koji je trenutno proektuju u našim umovima.

Niko nam nije uskratio slobodu do sami sebi.Kroz vreme kako bi se podčinjavali kraljivima,carevima,državi...

Napokon ropstvu zvanom do kraja života koje je toliko imaginarno da je potpuno apsurdno.

Možda i uspemo da naučimo nešto oz ovog instant vremena u koje smo zapali.

Možda uspemo da prigrlimo našeg trenutnog izaslanika ljubavi bez uslova,prevelikih planova i očekivanja.Pokušamo da naučimo nešto od njega ili iz veze kako ne bi istu lekciju ponavljali i po nekoliko desetina puta.

A najpre je potrebno da naučimo kako da ne sputavamo i ograničavamo sami sebe nametnutim shvatanjima.

Svaki izaslanik dolazi sa novom lekcijom.Često težom ali svakako jednakog intenziteta ako ne i većeg.Na nama je da li ćemo da se zatrpavamo sopstvenim potrebama pa od njih ništa ne vidimo ili da ih srcem malkice raskrčimo i vidimo šta se krije iza njih.


Želim vam lep dan!
 
Interesantno
pozitivni glasovi: 13  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

vitezkoja (42)
kad me poseti izaslanik ljubavi tada cu ti reci i dati kom na ovu temu šta o tome mislim .Oni koji umeju da vole smatraju se jadnicima i patetičarima.Umesto da se slave.Oni koji su ostavljeni dospeli su u blato tuge umesto da budu srećni što su umeli ili umeju da vole.
#3, 06.11.2011 - 21:53
duga (50)
Ja nesto tesko ucim kao da sam sa druge planete ,kao da mi onaj ,,Marsovac ,,rod, lepo popodne mila moja
#2, 06.11.2011 - 15:28
Ma i ja teško učim
Ustvari pojma nemam ništa samo da pišem a kada treba da se primeni

I tebi takođe prijatno popodne
06.11.2011 - 15:50
gamma (49)
mislim da postoji jedna auto obmana...đavolu dušu ne prodajemo već poklanjamo....i opet smo tu......................itd
#1, 06.11.2011 - 12:36
Da.slažem se sa ovim 100%
U pravu si!
06.11.2011 - 12:44