Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
pro-rok blog

Koliko je laži u jednom narodu i na jednom prostoru niko ne može da izmjeri,niti postoji mogućnost da se količina neistine uporedi sa količinom istine u nekom datom vremenu.
Tako i danas u Bosni a bogami Hercegovini mnogo se priča a mnogo i laže.Od toga kako bi da nije onih mi živjeli bolje do toga da samo treba da prekoračimo jedan mali prag sa mnoštvom uslova i tamo smo "u raju".
Laži su šarene i teško ih je nekada prepoznati.Često imaju utješnu svrhu pa zbog terapiskih razloga niko i ne želi reći ili sam sebi priznati da je nešto laž i zabluda.Cijeli narodi sami sebe drže u zabludi.Primjer,pa eto Srbi misle kako će im sreća i bogastvo doći iz daleke Rusije u vidu nekih bijelih bager mašina za traženje nafte.Muslimani pak vide sigurnost i mogućnost da ponovo budu gospodari sudbina kroz ekonomsku i vojnu moć Turske a Hrvati kao udarna pesnica Vatikana?E pa njima niko ništa ne može ili oni sami tako misle.
Ko nas sve laže podugačak je spisak na koji ja nebi stavio političare jer laž je njihova profesija ali zato tu treba staviti skoro sve slojeve društva.
Pa šta se desilo sa istinom?Pa neko kaže a i ja sam mišljenja da je istina sam Bog jer je jedino on stalan ,vječan i nepromjenjiv u milosti svojoj ako tako postavimo stvar onda dođošmo do zaključka da u "mirnoj Bosni" Boga nema.A ko je to tako pa ko gospodari i ko zastupa toga "palog" gospodara.E pa to je na svakom od nas pojedinačno a i u sklopu svog etničkog i vjerskog korpusa da odredi bar jednom bez laži.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 0  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: