Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog
Nemoj nikada tražiti u njoj savršenstvo.Ona nikada neće biti smerna ženica koja klima glavom na tvoj mig.Neće ćutati na tvoje uvredljive reči.Neće ti govoriti da si joj u životu bio jedini.

Upamti.Lažni sjaj obavija samo prazne duše koje se podčinjavuju upravi društva.Volja takvih duša vešto je skrivena iza zavese na pozornici pokornosti.Stupa ta volja na scenu veoma često.Ona vlada njom obučena u duge plišane odore i maske sa različitim likovima.

Zato te ona i nervira.Znaš da u njoj toga nema.Da je na sceni uvek bosih stopala i čiste duše.Da se tako često čuju glasni zvižduci iz publike.Ti si često među njima.Ljudima koji glasno negoduju.Ali to činiš vrišteći u sebi.

Ne pokušavaj o njoj mnogo da saznaš.Često će ti i sama ukazati smernice piteva kojim se kretala.Ako ne insistiraš.Ako pak to činiš nema će ostati stisnutih usana.Nikada ti neće reći da je smerna,verna i odana.Davaće ti odgovore kroz dodire.Oni jedino ne lažu.

Ne poredi je ni sa kim! Poređenje za nju predstavlja korak ka propasti! Bolje joj pljuni u lice nego što ćeš je porediti sa ma kim!Ona nema idole.Smatra da je svaki čovek dovoljno autentičan da bude svoj.

Ne traži od nje potvrde ljubavi!Ako to učiniš reći će ti da su reči suviše jeftine.Poljubci varljivi.Obećanja precenjena.Ona govori pokretima.Lažu li oni ostavi je istog momenta!Biće ti zahvalna!

Ne pokušavaj da je promeniš.Oblikuješ po sopstvenim željama.Potrebno je da znaš da to nikome nije pošlo za rukom!Svako ko je pokušao glinom isklesati drugačiji oblik dobio je bezobličnu masu kojom je ukaljao ruke.One je izmilela netaknuta iz kalupa i smešila se iz daljine.

Upamti!Čak i kada ne govoriš ona pokušava da te čuje.Pažljivo sakuplja tvoje reakcije i odgovore i niže ih u budućnost koja vam se osmehuje.

To je jedino što svrstava u praznu kutiju budućnosti.Shvata da bi sve ostalo što u nju stavi propalo u nepovrat.

Ne igraj se njenim osećanjima jer ona svaku igru prihvata kao takmičenje.Može ti se desiti da ubrzo zamenite uloge.Ne želiš to.Niko ne želi da gleda kako gubi osvojene poene.

Ne govori joj da će biti tvoja do kraja života.Smatraće te prevarantom!Osuditi u malenom kutku svoga srca u koji niko zašao nije.Onom u kom se vrše veštičju obredi osećanja.

Slaži je ako je to potrebno.Samo da joj ugodiš.Za jedan užitak poverenja dobićeš kredit na dušu svoju.

Znaš da nije od onih zakamufliranih lutkica koje trepću okicama ispod kapaka namazanih hiljadama boja.Nikada to nije bila.Znao si to.Ona je svoja.

Ume da se valja u sjaju sopstveih suza i da gospodari arenom kada odjekuje njen glasan smeh.

Ima hiljadu mana ali ih je vremenom prisvojila.Bez njih ne može.Bez njih nije ona.

Postoji još nešto što je potrebno da upamtiš!

Kada voli ona je samo tvoja!


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 10  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

Casperitza (41)
"Srce moje misli večito, neku tužnu misao. I ma šta sa mnom bilo, budem li kome postala žena verna, ili dragana čija, ili ma šta drugo, ili budem uvek smerna sanjalica ostala. Bude li duša moja sveto sedište jedne ljubavi, ili srce moje bolno središtesvih nežnosti, ti mene uvek voli.

Jer srce moje misli večito neku tužnu misao, što mene jedino boli.

I ma čega da se latim, plemenitog ili zlog, mognem li zbog drugih da patim, ili budem neku sreću srca svog tuđim bolom kupila. Budem li katkad praštala, ili se budem uvek svetila, znaj da sam grehove sve već davno iskupila,
znaj da sam već davno zbog svega ispaštala, i uvek mi oprosti

Jer srce moje misli večito, neku tužnu misao što mene jedino žalosti."

Ovo je prava asocijacija ;)))) Baš si mi inspiracija ;)))) Jer ti si princeza, nekog drugog sveta, tvoja reč stvara čuda... ;))))))) (jedna od mojih omiljenih pesama)
#5, 09.11.2011 - 13:08
Jer srce moje misli večito neku tužnu misao,što mene jedino boli
Reči nemam!

Obožavam pesmu tu
Kao da simi je posvetila!

Ljubim te
09.11.2011 - 13:13
vitezkoja (42)
pa ako mu se dopadaš takva kakva jesi i prihvati da ne može drugacije sa tobom vec ovako kako je uspeo da se probije do tvog srca mora da opstane ako te toliko želi .za opstanak je potrebno dvoje a za preživljavanje samo jedan da bi živeo nekakav život ako se to može zvati lep život
#4, 08.11.2011 - 22:03
E da,za opstanak j epotreno dvoje
Baš baš tako viteže!
09.11.2011 - 10:22
vitezkoja (42)
dala si lep opis sebe sa manama i vrlinama i da da niko ne pokušava da promeni te tvoje osobine i dobice jednu veoma zanimljivu osobu koja pruza i prima puno ljubavi a za uzvrat traži malo slobode ali ta tvoja sloboda ima specificne uslove korišcenja .Kada voli ona je samo tvoja! a ovo je lepa poruka upucena njemu
#3, 08.11.2011 - 21:45
Ne znam da li će takav da se nađe
Ustvari uvek se nađe ali da li će da opstane
08.11.2011 - 21:46
duga (50)
DA MOTA SE SA KARNERICEM KAZE DOBRO JE GREJU,TJ DOBRO JOJ GREJANJE
#2, 08.11.2011 - 19:18
Prepisuješ od Marsovca
08.11.2011 - 19:24
duga (50)
NISAM ZNALA DA SU MARSOVCI VIDOVITI?UPAMTICE NADAMO SE....
#1, 08.11.2011 - 19:17
Hahhaha Vidovti su ponekada
08.11.2011 - 19:23