Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
uranosmaza blog

PRICICA ZA DECICU I ODRASLE ;)

Nežna i upečatljiva priča o kucama, odnosno o prijateljstvu, poverenju, ljubavi i hrabrosti ostavljala je snažan utisak na mnoge generacije. Napisana je za „Diznijev“ film 1955. godine i ubraja se među najljepše ljubavne priče. Sve počinje baš za Božić u kući dragog Džima i Dušice. Dragi Džim je svojoj ženi za Božić poklonio preslatku ženku koker španijela, koju su nazvali Maza. Maza je uvek bila doterana, čista i sa novom ogrlicom oko vrata. Jednog dana njena porodica je dobila novog člana - bebu.
Vlasnici su rođenjem svog prvog deteta su malo zanemarili Mazu. U trenutku kada se tužna jadala svojim prijateljima iz komšiluka kucama Rastiju i Džoku, pored njih je prošao pas Lunja i dobacio: „Beba? Uh, pa to je nešto najgore za tebe. Bolje idi od kuće i budi slobodna - kao ja!“ Iako je Maza pomislila da je reč o nerasnom psu, lutalici, nešto u njoj nije joj dalo mira. Taj stranac je privukao njenu pažnju.
Nakon što ju je junački spasao od nasilnih pasa, Maza se upustila u avanturu

sa Lunjom, koji je, kao pravi gospodin, odveo na špagete u italijanski restoran i pružio joj prelepu romantičnu večeru uz sveće i serenadu. Maza i Lunja su još puno toga preživeli: nevolje s tetka Sarinim mačkama, zatim s pacovom koji je hteo da napadne bebu, pa čak i zatvor. Za to vreme zaljubljenost dvoje na prvi pogled nespojivih pasa svakim danom je jačala.
Nakon što je Lunja spasao bebu od pacova, Mazina porodica ga je prihvatila kao svog novog ljubimca. Oni su uskoro dobili male psiće, tri ženke - drage i čiste baš kao njihova mama i jednog malog vragolana koji je u svemu bio isti tata. Njegovo ime je Švrća, ali to je već jedna sasvim nova priča.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 7  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

#1, 11.11.2011 - 12:32
copy ali dobar
11.11.2011 - 12:58
 

Korisnik
offline
offline uranosmaza (42)
Grčka, Δωδεκανήσου, ΠάτμουBlogovi: tagovi
nema tagova