Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog
Često se prisećam onog sa Kipra.Najveća i jedina ljubav.Raspravljali smo se oko svega i svačega.Dobro je to.Najgore je kada u vezi ili braku ćutite.Tako je bilo u mom braku.Sve savršeno,bez i jedne svađe i cap razvod zbog najveće gluposti.

Sećam se kako mi je govorio da kod njih još uvek brakove ugovaraju porodice.Meni je to sve bilo fascinantno.Iznova i iznova sam ga pitala kako to funkcioniše.Kako funkcioniše da nekoga upoznaš tek na sopstvenom venčanju.Da sklopiš brak sa nekim koga si video samo na slici.

Govorio je da tako treba.Da su se u Evropi vrednosti poremetile.Otud toliko razvoda.Da porodica zna šta je najbolje za tebe.

A onda sam upoznala mladog čoveka.Zove se Zafar.Često smo sedeli na stenama pokraj mora i razgovarali.Svakoga dana mi je oduševljeno pokazivao sliku njegove verenice koju nikada nije video.Govorio je o njoj sa takvim divljenjem.Poštovanjem.Gledao u nju kao u Boginju a ja se pitala sa koje li sam planete došla.

Uporno sam ga pitala šta ako mu se ne dopadne.Šta se onda dešava? Kako će da živi sa nekim ko mu se ne dopada.

Prekoravao me je.Rekao mi da o tome uopšte ne razmišlja.Pitao me što sam negativna toliko.Zar ne umem da shvatim da je ona njegova suđena.

Ja sam mu govorila da nema šanse tako.Jasam slobodna žena.Biram koga želim i kada želim.To je sve ropstvo.On meni da mi se samo čini.Da je ropstvo ovo što mi imamo.Da se kod nas ljubav izgubila.Prave vrednosti i poštovanje otišli u zaborav.Da dve duše kada se spoje odabirom porodica koje najbolje žele zanjih možda mogu u početku da se ne slažu ali da se naviknu jedno na drugo.Shvate da imaju semo jedno drugo i zavole se hiljadu puta više nego mi po slobodnom izboru.

Svađala sam se sa njim.Protivila se.Negirala izjave njegove.Sada...više nisam sigurna.

Nalazimo se na pijaci,rasprodajemo jedni drugima.Nudimo.Sve je dostupno a ljubavi nigde.O njoj samo pišemo i pevamo.

Možda...možda i nismo u stanju da odaberemo ono pravo.Možda smo svi spetljani.Ne znamo ni šta želimo od sebe a ne od suprotnog pola ma koliko se pravili jaki.Možda nam je potreban neki drugi sistem.Nešto potpuno potpuno suprotno ovom haosu u kom se nalazimo.Nekakva kontrola u opštoj anarhiji.Džaba nam što smo dobili vlast kad ne umemo da vodimo.

Počeću da verujem,ja koja sam se najviše protivila, da možda ti ugovoreni brakovi i nisu tako loši.

Sećam se,nakon razgovora sa Zafarom kako sam odjuirila kod onog mog.

-Ali ti nisi takav zar ne?Ne možeš ti da budeš takav!Ti imaš svoju volju!Zato si i odabrao mene!Kaži da ne možeš!Kaži...sećam se kako sam bukvalno vikala

On me je samo pogledao onim njegovim setnim očima koje su u tom času delovale kao da nose breme najveće tuge na svetu.

-Ne znaš koliko bi bili srećni da se nismo upoznali ovako.Da su nas spojile porodice.

Nisam više navaljivala.To sam veče provela u njegovm naručju bez i jedne izgovorene reči.

Nakon što sam se vratila u Srbiju i udala on se odselio sa Kipra.Svakoga dana pomislim na njega.

I uvek se zapitam šta bi bilo kada bi bilo...

Kako bi bilo da i mi uvedemo ugovorene brakove ponovo?


Princeza vam želi dobro jutro i lep dan!


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 14  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

Sta bi bilo kad bi bilo..:)))Odavno ne slusamo toliko roditelje za neke druge stvari,a kamoli za brak:))Ni moja deca ne slusaju,a jos da im ja nadjem "zenu"...hahahaha strasno.Ipak sloboda izbora je na nama,jer ako nesto ne bude kako treba ne krivimo nikog vec sebe.
Pozdrav za tebe i ne razmisljaj toliko,sta bi bilo kad bi bilo:)))
#3, 14.11.2011 - 16:49
Znam ali i zeznemo sebe najbolje
Pozz plavušo moja
14.11.2011 - 16:58
ugovoreni brakovi? PA JOŠ U SRBIJI? što bi rekao šojić "neće da može".prvo zato jer smo takva sredina i mentalitet ljudi,drugo onda moramo da se vratimo u vreme osmanlija,a i to je kao što znaš veštačka tvorevina i kao takva ne može da uspe. pa zašto recimo nekome oduzeti slobodnu volju i donošenje odluke? te stvari jedino mogu da o(p)stanu u arapskim zemljama,a pošto je ovo brdoviti balkan tako nešto je prilično neizvodljivo.
#2, 14.11.2011 - 12:19
Sada je neizvodljivo.Ranije je bilo i verovatno će biti kasnije jer se sve vrti u krug a duhovno ne napredujemo nego nazadujemo...
Slažem se ja sa tobom
nešto očigledno ni mi ne radimo kako valja...
14.11.2011 - 14:15
vitezkoja (42)
ti i ugovoreni brak hahah ti da pristaneš na takvo nešto da neko drugi odabere umesto tebe dali bi ti pristala na takav brak da ti tvoji to urade a ti samo pristaneš .možda se rešavaš da napraviš ugovoreni brak da isprobaš i tu varijantu dali funkcioniše ta kombinacija ugovor i overiš u sudu :)))))) :PPP
#1, 14.11.2011 - 10:39
E moj viteže
Niko ne može da te zezne kao što možeš sam sebe
Hahahaha ubiću te
Nema šanse u nikakav brak da idem ....samo se pitam
14.11.2011 - 14:10