Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
damb blog

Ja sam "centar", moram svima da se dopadam

Čudo jedno je ljudska psiha...

Napomena: kompletan tekst koji će uslediti vrlo je subjektivan, a ponegde i zasnovan na mišljenjima ljudi koje smatram normalnim... ne, čekaj, opet se vraćam na subjektivnost...

Svaki put kada se "igramo ocenjivanja tuđih fotografija", konstantno se dokazuju neki sabloni i neke nazovi predrasude. Neću da pravim polnu diskriminaciju, verovatno ni muškarci nisu ništa bolji, ali eto, moje iskustvo i cela ova priča će se bazirati na osobama ženskog pola, jer sa njima, kao heteroseksualno orijentisan imam najviše "interakcije".

I uvek, kao po pravilu - uvek, na fotografiju koju ocenim sa 2 ili 3, ekspresno, u narednih 5 minuta dobijem povratnnu ocenu - istu ili manju ako je moguce. Da li to neko troši svoje novce i vreme da bi mi dokazao da ume da uzvrati istom merom, pa makar i nerealno? Nisam smeo napraviti tu kardinalnu grešku i izblajhanoj plavuši na veš-mašini sa ogromnim plišanim zecom u naručju (i međunožju) dati samo ocenu 3? Njene naočari koje pokrivaju, ne pola lica, nego pola glave zaslužuju ipak nešto više?

Ok, može li mi neko objasniti zašto se to dešava?

Nije da mi je to najveći problem u životu, ali odakle toliko sujete? Pa ovo je samo sajt/servis na internetu, ovde se čuda ne dešavaju. Ako dotične dame misle da će im ocena ispod/pored slike pomoći da pronađu dečka ili muža iz svojih snova, onda svima dajem petice! Svu sreću želim u toj potrazi i osvajanju top-lista.
A šta se desilo sa drugim vrednostima? Mišljenjima, rezonovanjem, manirima, ponašanjem, kulturom izražavanja, duhovitošću, spontanošću? To sve, ovako grupno, da okačimo mačku o rep - najbitnija je ocena fotografije.
Istina, može se iz te, toliko spominjane fotografije, svašta zaključiti, ali ta ista fotografija i njena ocena nisu ocena Vas i vaših vrednosti. Ako to doista neko želi da sazna - više o Vama, uradiće to putem komunikacije, sumnjam da će preko nežive, elektronske slike.

"Lepota je u oku posmatrača" - dobra, stara i savršeno tačna...

Ukusi su različiti, o njima ne vredi raspravljati. Shvatite da se ne sviđa svima fotografija sa zmijom, ili na veš mašini. Nisu svi zaluđeni samo fotkama sa mora ili u ružičastim helankama. Svako ima neki svoj tip, svako ima neko svoje poimanje lepog i simpatičnog. Pogotovo što (bar sam ja tako shvatio) ocenjujemo fotografije, a ne samo osobe na njima.

Kič i bahatost će uvek dobiti nisku ocenu.
Nepotrebno forsiranje fizičkih atributa i kilogrami neukusno usklađene šminke takođe.
Razmazane i fotošopom (ili nekim sličnim softverom) unakažene fotke takođe ne piju vodu.
Ono dobro poznato pućenje usnica, koje ubija svaki tračak spontanosti - vredi li uopšte komentarisati?
Nisam osoba koja daje visoke ocene cicama samo da bi im se "zavukao pod suknju", uostalom, u srećnoj sam vezi, tako da stvarno nemam potrebu za tim.

Ima toga još na listi, ali da ne dužim sada... Ovo su stvari koje se meni ne sviđaju. Naučite da živite sa tim i furajte svoj fazon, a za komplekse ovde nema mesta - tu smo da se družimo, a posle, za nekoga, možda i nešto više.

Ponavljam, bez da se iko vređa, ovo je samo moje subjektivno mišljenje i ne kritikujem samo ženski svet, nismo baš ni mi muškarci toliko različiti.

Sve u svemu, skidam kapu izuzetcima, njih uvek ima.

Oprostite što sam namćor, nisam uvek takav... Verovatno je jutarnja kafa bila preslaba pa sada svi zbog toga ispaštaju. Možda je baš ta jutarnja kafa kriva za slabe ocene, ali šta da se radi... Manite se sujete i lepše ćete živeti.

Uzdravlje,
Damb


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 9  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

A kako zoves ono osecanje koje se javlja kad ne dobijamo odgovor od sredine onakav kakav ocekujemo?
Ljutnja,razocaranje,bes,kontra, ljutnja na opstu glupost ili nekulturu ili nerazumevanje ili....ili....ili....
#1, 14.11.2011 - 16:54
To "osećanje" bih nazvao prihvatanje kritike
u poglavlju: spoznaja sveta oko sebe i različitosti jedinki

stavio bih to negde u 7. razred kao obavezno štivo :-P :-D
14.11.2011 - 17:08