Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog

NET-APSURDNA TRAKA OBJAŠNJAVANJA

Neverovatno je to kako možemo da budemo dobri i divni prema nekome koga uopšte ne poznajemo a kako umemo da povredimo one drage,one koje poznajmo i koji poznaju nas.

Na to me i podseća net.Ovde niko nikoga ne poznaje (ili se poznaju određeni krugovi na javi i svako je sa svakim što me opet stavlja u poziciju Marsovke a njih u poziciju da opet nemaju pojma ništa jedni o drugima).Svi možemo da budemo ok sa nekim.Nećemo ga upoznati.Čemu pretvaranje onda?

A onda nastaje najveće pretvaranje u istoriji i apsurd.Želimo da se u najboljem svetlu predstavimo onima koje ne poznajemo i oni nama.Ne dokazujemo mi njima nešto jer ljudi su sebična bića,pamte samo ono što žele da upamte i što im odgovara dakle nečije veličanje svakako neće upamtiti,nego dokazujemo sebi.Oni opet dokazuju sebi što vodi u trku dokazivanja koja nikada ne prestaje.

Jer kad jednim klikom završimo da se dokazujemo prebacujemo se na drugi klik i činimo isto,često jačeg intenziteta.

Pod dokazivanjem ne mislim na to da dokazujemo samo da smo privlačni ili intelegentni(od čega naravno sve počinje i najviše je zastupljeno) nego i sve ostalo.Da umemo da delimo dobre savete,mudrujemo,teoretišemo,jednom rečju vapimo za pažnjom.

I svi kao ovde sve znamo i najpametniji smo na ekranu.A onda dolaze još veći apsurdi tipa napadamo nekoga koga uopšte ne poznajemo i koga nikada nećemo upoznati,vređamo da bi sebi dokazali da smo mudriji i bolji.Samo to i ništa drugo.Kritikujemo (ko uopšte ima prava koga da kritikuje a na da se usudim da kritkujem nekoga o kome ništa pojma nemam?!),širimo pismenost da bi sebi dokazali da smo pismeni...

Među onima sam koji obožavaju net.Više ja volim da sedim i kuckam nego da se smaram u nekakvim zadimlnjenim kafićima i to nazivam nekakvim provodom ali kada se setim samo koliko sam sama sebe hvatala u poziciji da objašnjavam nekome nešto,trudim se iz petnih žila da objasnim nešto nekome koga ne poznajem.Toliko da nakon toga sve postaje apsurdno i smešno.

Činjenica je da je ovo lupa dokazivanja.Leglo apsurda.Ali opet jeftina zabava (dobro nije ni tako jeftina) u kojoj možemo da uživamo samo ukoliko umemo njom da vladamo.

Volim net ali kada je to što jeste.Poseban svet.Sam za sebe.Na ekranu.Samo sam se jednom zenula pa prenela na javu nekoga iz ovoga sveta.Teško da ću ikada više to da uradim.

Svaka čast tim krugovim.Lepo je družiti se ali još gore shvatiti da ništa ne znaš o nekoj osobi za koju si bio ubeđen da znaš sve.

Zato...volim ovde da budem i lepo mi je ali nakon što sklopim lap top selim se u javu.U stvaran svet sa potpuno drugim ljudima.

I uvek kad poželim ulećem u svemirsku letilicu i eto me.Jednim klikom i ja počinjem nešto da objašnjavam.Mlataram po tastaturi i ubeđujem samu sebe.

A opet mogu da iskoristim i onaj najbolji deo neta.Onaj kog se svi plašimo.Da poverim sve što mi leži na duši jedno potpunom strancu znajući da ga nikada neću videti niti čuti.

To je doza iskrenosti prema sebi.I ona je definitivno najskuplja i najvrednija u ovom svetu.Zaprvo jedino ona nema cenu.Princeza vam želi dobro jutro i lep dan!
 
Interesantno
pozitivni glasovi: 20  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

vitezkoja (42)
:)))) #-)
#7, 17.11.2011 - 18:10
Ti bez reči?
Mora jednom i to
17.11.2011 - 20:22
Kome objasnjavati bilo sta,narocito mi Plavuse koje pojma nemamo:)))
Zato se uvek predstavim najgore jer treba me zasluziti u najboljem svetlu.:))
Dobar dan Princezo mira i nemira...ahahahaha
#6, 17.11.2011 - 15:32
Hahahaha bravo plavušo!

Ne vidi se da si plavuša po pisanju
17.11.2011 - 20:19
citer (49)
prva rečenica se odnosi na kumu
#5, 17.11.2011 - 15:08
Hehehehe
17.11.2011 - 15:18
gamma (49)
nisam rekao da bilo ko treba da prihvati moje mišljenje,jednostavno ja tako vidim sve ovo......sada se selim na javu idem na pecane to je ovde ne opipljivo kao i mnoge druge navedene stvari.....i net ima svoje granice
#4, 17.11.2011 - 11:55
gamma (49)
moglo bi se pričati o ovome dosta,ali polemike su suvišne,jer što na prvu loptu vidiš u jednoj dimenziji(a mnogo puta pogrešiš)mislim da se vidi i ovde..samo ovde možemo više puta da pogledamo jer sa izvinjenjem da je ovo virtual dajemo sebi prostor za istraživanje
#3, 17.11.2011 - 11:46
Dobro,može i tako
Nema kod mene polemika jer prihvatam mišljenja tuđa
17.11.2011 - 11:48
gamma (49)
Nisam imao nameru da ostavljam bilo kakav kom.naravno svako ima svoje viđenje za ovaj vid komunikacije,lično mislim da živimo u nekom dobu gde je sasvim realan i net,zar se ne dokazujemo i na javi?pa nestanemo kada nas provale ili nam se jednostavno tako hoče.da poverimo to što nam na duši leži radimo i na javi sa razlikom da to možemo jedino nekom ko je možda tik do nas možda u javnom prevozu,vozać za nama zatvara vrata i eto nas u drugoj dimenziji.....i ovde smo na javi sa modernim prevozom priznali to ili ne...
#2, 17.11.2011 - 11:25
A ašto nisi?
Ja tvoje komentare obožavam
Pa razlika je očigledna
Na javi ne činimo to tako često a i lepotu napr ne moramo da dokazujemo kao i intelegenciju jer je vidiljivo i uočljivo na prvu loptu
Jeste iato ka na javi samo predimenzionurano i uveličano...

17.11.2011 - 11:32
Ne trebamo drugima dokazivati ono sto smo,vec sami sebima....Zacaran krug,tako je bilo i tako ce biti.Lep dan i tebi :)
#1, 17.11.2011 - 10:55
I na javi je tako samo je ovde pod lupom
17.11.2011 - 11:15