Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
cikazeka1 blog
Oни су од свих људи често најпотребнији, а и најнепожељнији.

Они су необична безимена бића која су "господин" и "госпођица" у разговору, а "будала" кад окрену леђа.

Они морају бити такве дипломате да изједначе разлике међу људима на тај начин да се ни једно лице не осети оштећено или умањено за неко право.

Али... ако је полицајац уредан - онда је уображен, ако је неуредан - онда је скитница. Ако је пријатан у разговору - онда је улизица или флертује, а ако не - онда је мрзовољан и безобзирни силеџија.

Они морају донети одлуку у делићу секунде за коју би стручњацима и правницима требало неколико месеци.

Ако јуре - онда су несмотрени, а ако су промишљени - онда су лењи и успорени. Они су први који изађу на лице места, последњи који оду са истог и који морају дати непогрешиву дијагнозу.

Морају знати да примене реанимацију, зауставе крварење, санирају повреде и преломе, штеде туђу имовину од оштећења и изнад свега да се побрину да сва лица оду кући неоштећена и неповређена... или ће бити дисциплински одговорни и кривично гоњени.

Полицајац мора познавати сваки закон, правилник, кодекс, страни језик, возило, технологију и оружје, бити у завидној психо-физичкој спреми и ударити где не боли.

Мора бити спреман за сукоб са лицем које је два пута јаче и веће од њега, а да при томе не оштети униформу, поверену опрему и обрати пажњу на прекомерну употребу средстава принуде и прекорачења овлашћења.

Полицајац мора знати све – и не рећи ништа.

Полицајац мора да концизно и прецизно на основу једне длаке опише начин извршења кривичног дела, оружје и извршиоце, да зна где се крију, иста лица лиши слободе и сачини најпрецизнија писмена и пријаве.

Ако лише слободе лице - онда су имали среће. Ако не - онда су неспособни и корумпирани.

Ако напредују у служби - имају за везу некога у политици или су дошли преко кревета на то радно место, а ако не – онда су некомпетентни.

Полицајац мора бити дипломата, социјални радник, полиглота, лекар, атлета, правник, психолог и џентлмен/дама.

И наравно да буде геније...

Јер мора да издржава породицу од полицијске плате.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 4  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

pa svuda ima svakakvih, jbg...
#2, 27.11.2011 - 00:36
bane56 (60)
Ko ti kriv?Sam si birao?
#1, 26.11.2011 - 22:18
 

Korisnik
Blogovi: tagovi
nema tagova
Arhiva unosa