Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
mandarinica blog

ne..ja ti necu reci ko sam ja

Ne,ja ti neću reći ko sam ja, jer to tebi ništa neće značiti
Samo jedan lik u masi ljudi, običnog pogleda, običnog lika.
Sve obično je na meni. I obuća i odeća i hod i ...
Ne pitaj me ni kako se zovem. Ja nemam ime. Ime samo imaju oni koji ga zaslužuju. Ja sam samo jedan broj na magistrali života.
Broj koji bledi kao brojevi na registarskim tablicama automobila. Jednog dana ni taj broj neće se ......videti, neće ništa ni značiti.
Ne pitaj me da li sam ikada volela? Ja ti to ne znam reći. I šta znači voleti? I da li je za voleti potrebna nekakva škola u kojoj se uči kako koristiti emocije i kako ih postrojiti da te kao neka vojska slušaju u tvojim mislima.
Razočarana sam u sebe, u svoje misli. Kao da su neki baloni od sapunice koji čak ne uspeju ni da padnu na tlo, a već se rasprše po vazduhu i zauvek nestanu.
I šta ako kažem da volim. Šta to znači. I hoćeš li mi verovati? Hoćeš li mi verovati da živim za trenutak pažnje koju vidim samo kad se neko seti da postojim.
Hoćeš li mi verovati da živim samo za ovaj dan, pa ako me dobri Bog nagradi narednim danom, ja mu se i zahvalim i posvetim novom danu.
Ne želim razmišljati o sutra! Nekako sutra je daleko. A putevi gospodnji su čudni. U životu uvek naiđu neki novi ljudi koji nas odvoje od nas samih i bivamo taoci sopstvenih života. Kada shvatimo da smo upali u levak koji nam se naizgled činio kao ravno polje popločano cvetovima mirisnim, onda biva kasno.
Zato ne želim da mislim o sutra, jer ne želim da kvarim danas. Ma kakav dan bio, on postoji i živim ga onako kako sam ga zaslužila.
Umorna sam više od traženja parčeta neba, umorna od traženja pravde. U nekom sam kontinuiranom padu, ali i pored toga setim se ljubavi, setim se!


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 9  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: