Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Cica58 blog
Ovo je pismeni rad ucenika šestog razreda škole na Cetinju koji je ocenjen videceš na kraju kako.Ta ocena i pismeni su došli do ministra obrazovanja !!!

Pocela je jesen u našem gradu. Umrlo je više ljudi, kao i u svakoj jeseni. Meni ih je žao, ali Živku Orlandicu baš i nije. On cesto kaže da tako mora i treba. A kad mu je brata majka gadala medu rogove nije tako mislijo. Domacice spremaju zimnicu. Ja sam srecan. Grad je pun lišca a tata kaže da bi smecari trebali da idu u k… jer evo vec treca jesen kako ništa ne rade. Od ove jeseni nam strašno faljiva struje u kucu, pa mama kaže za elektrodistributere to su jedna govna, a nije mislila na tom nacinu kada nam je kuca bila puna struje. Ove jeseni i ja sam kao i mnogi drugi smo se zaljubili u istu curu. To je mala od pašenoga-Vera. Ja je zovem Vjera jer me stid da se odvajam od društva. I ove jeseni ptice su pošle na jugu. Rode i vrapci i slavuji su ostali. Meni ih je žao jer su one male i nezašticene, pa bi ih mnogi mangupi mogli ubiti namrtvo. Ðed kaže da su one pticji proletarijat, a nije tako mislio kad nam se roda posrala na ficu, pa je tata jurio do Špadijerskog vrha. Ðed je tada slomio nogu, a tu rodu je ubio ujak Vlado dva dana poslije golijama rukama. On kaže da se branila ka covjek. Meni je bilo žao a žao mi je i deda koji je slomio nogu. Ali mi je žalije rodu jer je ded živ a roda ne a mislim da bi rodi bilo milije da je ujak Vlado slomionogu a da je ona ubila deda pod Špadijerski vrh. Mada bi meni bilo mrznije. Ja isto mislim da bi najbolje da se ujak Vlado posra dedu na ficu i da ga je ded ubio sjekirom, ka što je htio babu jedan put, a da se roda ne miješa. To je radi toga što me je ujak Vlado(rak ga izijo)šlepio u glavu kad sam prnuo pred direktorom Oboda pa ga je bilo stid od mene. Od kad je ubio rodu još mi je mrzniji. Brat od tetke mi Vojo, je ka svake jeseni kupio petarde kod Paljevica u Donje Polje. Oni menaju para za ljeb pa prodaju petarde. Meni ih je žao. Baba kaže da su dobri ljudi, a nije tako mislila kad su joj zapalili garažu de je ded i njegovi penzioneri igra fircik u pare. Jesen mi je još draga radi strika Želja što dolazi sa broda. On je bogat covjek i dosta je zgodan. Svaki put s broda dovede novu strinu, pa ode na brod. Poslije ih mi teško izbacimo iz kuce. Nedo kaže da te žene šiljemo kod njega jer mu ih je žao da se svade s majkom po vas dan. A nije tako mislio kad mu na kocku u pecinu pošle tri plate pa je ijo u našu kucu.
Ne znam šta bi još pisa od jeseni. Još sem da je volim i njeni plodovi nama djeci daju vitamine da bi smo postali jaki.

Radencevic Slaven VI 3
ocena (1)
Obrati pažnju na genitiv. Tema je promašena


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 18  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

ako je ovo istinit tekst ,onda je to strasno i bez komentara!!!!!!!!!
#2, 29.11.2011 - 21:03
I koju je ocenu na kraju dao ministar obrazovanja!?
#1, 29.11.2011 - 02:14
 

Korisnik
Blogovi: tagovi
nema tagova