Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
mikves blog

Top 9 namirnica za bolju izdržljivost u seksu!

Od davnina je hrana snažno povezana sa seksom - uz pomoć nje povećava se seksualna izdržljivost, a osnažuje i libido. Celer, avokado, jaja i med samo su neke od namirnica koje će vas vratiti u seksi život.

BADEMI

Bademi sadrže zdrave masti koje mozgu pomažu da bolje funkcioniše. Upravo te zdrave masti odgovorne su za proizvodnju muških hormona. Takođe, istraživanja su pokazala da miris badema kod žena budi seksualno uzbuđenje.

AVOKADO
Asteci su drvo avokada zvali "ahuacatl" što znači "drvo testisa".
Naučno taj naziv je potpuno opravdan. Naime, avokado budi libido i kod muškaraca i kod žena. Neki se kunu da nema boljeg afrodizijaka.
CELER
Ovo povrće sigurno vam ne pada prvo na pamet kada razmišljate o seksu, ali celer može biti odličan izvor seksualnog uzbuđenja. On sadrži androsteron, muški hormon koji se oslobađa putem znoja i koji navodno snažno uzbuđuje žene.

BELI LUK
Da, čak i ozloglašeni beli luk spada u super namirnice koje poboljšavaju seksualni život. On sadržava alicin, hemikaliju koja povećava protok krvi u polne organe.

SMOKVE
Ovo rajsko voće bogato je aminokiselinama koje povećavaju libido. Smokve navodno poboljšavaju i seksualnu izdržljivost. Sveže smokve oduvek su doživljavane kao vrlo "senzualne".

JAJA
Jaja su bogata vitaminima B6 i B5 koji pomažu u održavanju stabilnog nivoa hormona zaduženih za stres i za borbu. Reč je o hormonima koji su ključni za zdravo funkcionisanje libida. Neki jedu i sirova jaja da bi povećali libido i povećali nivo energije u telu.

BANANE
Ovo popularno voće sadrži enzim bromelain koji povećava muški libido. Bogate su i kalijumom i riboflavinom koji osigurava snagu. Banane, navodno, pomažu i u problemima s impotencijom.


ČOKOLADA
Najdraža namirnica mnogih sadrži alkaloid teobromin koji je sličan kofeinu i feniletilaminu. Upravo taj alkaloid odgovoran je za osećaj zaljubljenosti. Čokolada se smatra i namirnicom koja podseća na seks.MED
Ova slatka namirnica sadrži boron koji pomaže stvaranje ženskog hormona estrogena. Takođe, med dokazano podiže i nivo testosterona kod muškaraca. Med se često koristi i u seksualnim igricama.
  
Interesantno
pozitivni glasovi: 8  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: