Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
zemunac70 blog
U Srbiji će danas, nizom manifestacija, biti obeležen 1. decembar - Međunarodni dan borbe protiv HIV/AIDS. Omladina JAZAS-a, koja slavi 17 godina postojanja, organizovaće na Trgu Republike uličnu manifestaciju u okviru koje će članovi, volonteri i edukatori na štandovima deliti zdravstveno - vaspitni mateijal.
Kako je najavljeno, svi posetioci moći će da se informišu o HIV-u i drugim polno prenosivim infekcijama i najnovijim epidemiološkim podacima. Omladina JAZAS-a će, u saradnji sa Unijom studenata socijalnog rada, Timskom inicijativom mladih i Klubom za UN Fakulteta političkih nauka, organizovati i skup na temu sadašnjeg stanja epidemije virusa HIV-a iz različitih perspektiva.
U okviru 1. decembra, internacionalni projekat Dance4life koji u Srbiji realizuju Omladina JAZAS-a, Centar E8, Centar živeti uspravno, Iskra-Loznica, Omladinski kreativni centar - Jagodina, Generator - Vranje i Kancelarija za mlade - Novi Pazar, organizovaće raznovrsne aktivnosti.
Tako će na Trgu Republike, od 13 do 16 sati, biti postavljena dva kombija za testiranje i štandovi na kojima će se deliti edukativni materijal, a od 17 do 19 časova ulične aktivnosti biće organizovane i u Zemunu.
Iz projekta Dance4life su najavili i da će biti organizovana žurka na kojoj će biti i direktor Kancelarije za evropske integracije i saradnju sa udruženjima Danko Runić i direktor Kancelarije za mlade Beograda Kosta Andrić.
Povodom 1. decembra, Udruženje "Crvena linija" će u Novom Sadu, u saradnji s Humanitarnim centrom, Ekumenskom humanitarnom organizacijom , Omladinom JAZAS-a i Crvenim krstom Novog Sada, organizovati javnu akciju "Zona bez diskriminacije" posvećenu Danu borbe protiv HIV/AIDS-a.
Akcija ima za cilj da informiše javnost o značaju prevencije i pružanju podrške osobama koje žive sa HIV infekcijom i obučavanje građana za prepoznavanje diskriminacije i poštovanje osnovnih ljudskih prava.
Gej lezbejski info centar i Dom omladine u Beogradu će u okviru trećeg međunarodnog festivala kvir filma "Merlinka" organizovati tribinu "Problemi u HIV prevenciji u Srbiji". Kako je najavljeno, na tribini će govoriti predstavnici organizacija i institucija koje rade na prevenciji HIV i sa HIV pozitivnim osobama, a nakon skupa biće prikazan film "HIV!Hej, to je zarazno"


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 4  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: