Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog
Tada se mogao u njenom liku prepoznati onaj setan osmeh.Tuga u očima,odglumljena radost na usnama.Zurila je u svetiljke,u prolaznike,u sve što bi joj odvuklo pažnju sa susreta koji se upravo odigrao.Zastala je i zagledala se u jedan srećan par.Glasno su se smejali ne mareći za prolaznike.

Sećanja su joj dosegla nekoliko meseci u natrag.

Ona i on su nerazdvojni.Od onog slučajnog susreta kada su se posvađali na ulici.Prvog njihovog susreta.Ona je nosila neke fascikle u banku on ju je slučajno telom okrznuo na vratima.Sudarili su se.Rekla mu je da gleda kud ide.Seća se,bila je toga dana tako nervozna.Zatim su se ponovo našli u redu na šalteru i nastavili svađu.Da bi se oko sat vremena kasnije našli u kafiću glasno se smejući svemu.

Znala je da nikada ne može biti njegova.Imao je ženu i dete.Pa opet...čak i da nije kao da je predosećala da to ne bi bilo ništa od njih.

Ona ga je gledala onim posebnim pogledom.Onim koji žena tako vešto ume da proizvede.Poštovala je njegova razmišljanja,upijala njegove savete.Usvajala njegova shvatanja.

Grickala ih svakoga dana po malo.Nadograđujući na svoja.Često bi mu rekla da je toliko počela da liči na njega da se ponekada uplaši.Bili su zajedno non stop.

Ali način na koji je on gledao sopstvenu ženu...to je onaj deo koji ga nikada neće povezati sa njom,često je razmišljala diveći mu se zbog toga.Opet to ju je bolelo.

Ona je za njega bila totalno suprotna ženama kakve je gotivio.Uvek je imao neku zamerku.Ili na oblačenje ili na izbor muškaraca sa kojima je bila.Ili na njeno ponašanje.Opet uvek je bio tu.

I nakon onog sexa za jednu noć nakon kojeg je bila ubeđena da će biti kraj.I nakon jedne jedine svađe sa svojom ženom kada je dotrčao pred njena vrata.Uvek.

I uvek se osećalo ono nešto među njima.Nešto drugačije.Toliko su dana proveli u priči.On ju je poznavao bolje nego iko i iako nije mnogo otkrivao o sebi oboje su dobro znali da i ona poznaje njega na jedan sasvim poseban način.

Kad god bi se videli pažljivo je pripremala odevne kombinacije.Išla da sredi frizuru.Uvek kupovala barem po neki nov detaljćić.On je toliko poznavao da je ček znao sve o njenoj odeći.

Malo je govorio o svojoj ženi.A ona je se nekako uvek pribojavala zato jer je o njoj govorio sa najvećim poštovanjem.

Ona ju je često zamišljala.Kakva bi mogla biti ona koja je osvojila njega?Čoveka koji je po njoj pravi muškarac.Možda jedan od veoma retkih koje je srela u životu.I kad god bi je pomenuo njoj bi zastala knedla u grlu.Ćutala je tada plešeći se da komentariše išta osim da je srećnica što je odabrala njega za oca deteta.

Senka njegove žene kao da je večito lebdela nad njima i čuvala ga barem na korak od nje.Oženjeni su i drugi.Znala je naša junakinja.Ali niko sopstvenu ženu toliko ne veliča.

Opet...nije mogla da se žali.Taj čovek joj je značio više nego ma koji prijatelj ili ljubavnik.Ona je jednostavno bila njegova.Možda...možda će doći vreme da i on bude njen.Ta je misao bila toliko duboko skrivena u njenoj podsvesti da ju je čak zatrpavala svešću.Znala je da se to nikada neće dogoditi.zaprvo ona nije ni želela da se dogodi nešto.Jer dogodilo se i više nego da se zaista dogodilo i oboje su to znali.

Tog popodneva je rešila da se nađe sa najboljom drugaricom u tržnom centru.Doterala se.Obukla crni šorc,belu košulju i čizme sa visokim potpeticama.Raspustila kosu u loknama.Da,baš je tog prepodneva bila kod frizera.

Njena prijateljica je kasnila.Što nije bilo uobičajeno.Naša junakinja je šetala pažljivo razgledajući izloge.A onda...

Pogled joj se ukrstio sa njegovim.Gledala ga je poput uplašene srne.Bio je sa njom.Njegovom ženom.Mislila je da će je zaobići.Da će samo nastaviti.Ali nije.Javio joj se .Po prvi put od kako ga je poznavala zbunjen.A onda...ju je predstavio njoj.

Stajale su jedna na spram druge.I gledale se.Za čudno njegova žena se iskreno smešila i toplo joj stisla ruku.Naša junakinja je stajala nema.Ona se prva predstavila.

Tek kada joj se pogled odmaglio videla je da nije ni nalik ženi koju je zamišljala.Niti je bila visoka,niti plava.Na sebi je imala nekakve staromodne pantalone i džemper.Frizura joj je bila pomalo neuredna.

Naša junakinja je bila svesna sebe.I tako je uvek mamila poglede na ulici i po koji uzdah.Gledala je zbunjeno čas u njega čas u nju a onda je on objavio da moraju da idu.

Oni su nastavili a ona još uvek stajala u mestu gledajući za njima i ne mogavši da se pomeri.

Da,bila je lepša moguće,atraktivnija.Imala je najnoviji model skupih čizama,sve muškarce koje je želela.Imala je telo o kakvom su sanjale mnoge žene.

Ali ona...njegova žena...ona je imala njega.Imala u pravom smislu te reči.

Tada je shvatila da ništa više nije važno.On će za nju biti uvek nekakav ideal,često oslonac,prijatno društvo,čovek kome se divi ali upravo je u duši precrtala onu sumnju koja se tako vešto provlačila.On nikada neće biti njen.To nema veze niti sa njegovim kritikama njoj upućenim niti sa ukusima,niti se brakom,životom,sexom...samo sa njom,njegovom ženom koju voli.

Odmah je otkazala prijateljici susret izvinjavajući se.Želela je samo da bude sama.Posmatra ljude, svetiljke,udiše vazduh u tišini dok se buka u njenom umu polako stišavala.

Pogledala je u mobilni.To je bio on.Izvinjavao se što ju žurio.Znala je da se kod njega ništa neće promeniti.Da je tako bilo od početka.

Ali nekako...nekako je znala da kod nje neće biti isto.

Do tada njegova žena bila je prisutna kao nekakav duh,kao senka.Pretnja.Sada je postala stvarna.

Nastavila je da korača do stana ne osvrćući se za sobom.Pokušavajući da udahne tišinu.


Uz napomenu da ovo nije moja priča iako sadrži izvesnih sličnosti želim vam lepo veče!


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 22  |  negativni glasovi: 1

Napiši komentar:

Casperitza (41)
Čitam komentare, i ne slažem ni sa jednim. Neverovatno. Jesam li ja neki Marsovac, žena bez duše, ili sa mnoooogo drugačijim razmišljanjima?!

Sa moje tačke gledišta je ovo savremena a i svakodnevna priča. Sve što si ovde opisala draga moja, može da se desi bilo kome od nas. U stvari, ako bih krenula malo dalje ovim razmišljanjem, rekla bih da je se zasigurno ovo već i desilo, a možda se i dalje dešava svima nama.

Po mom mišljenju, deblji kraj izvlači upravo junakinja ove priče. Otvara oči i uverava se u sve ono što ju je plašilo do tada, a u šta nije bila sigurna. Uverava se u činjenicu da je on korektan i prav, da ceni svoju ženu i voli je, ma kako ona izgledala - ona je njegova i on je njen, i tu sledi tačka. Opet, junakinja je sada svestna da mu ni ona nije bilo ko, jer joj je se ipak javio - a verovatno nebi da mu je ona samo neka nebitna prolaznica u životu. To saznanje je gotovo ubija jer on iz svega izlazi kao heroj, čovek koj ima svoje vrednosti i svakoga klasificira u svom životu, stavlja upravo na mesto koje te osobe zauzimaju.

Da se objasnim, jer osećam da se većina neće složiti sa mnom (a mene je ipak baš mnogo briga :P ) : Junakinja je znala od početka kako stoje stvari. On nije čovek ko joj je obećao zvezde sa neba, koj je imao sa njom paralelnu vezu - sem prijateljsku. Ok, omaklo se kontroli, imali su taj jedan sex - pa? To su stvari koje se dešavaju, hteli mi da se pomirimo sa time ili ne - tako je jednostavno! Pored toga on nju ceni. Pruža joj konstruktivne kritike, poklanja joj dragoceno vreme, ima poverenja u nju, pustio je u svoj život, dao joj je mesto važne osobe a ne prolaznice... Ali joj je pored toga dao do znanja da on zna gde se nalazi, da nije pogubljen u prostoru i da ima svoj već dobro izrežiran život. Ne sumnjam ni trenutak da ni njemu nije lako. Da je u junakinji našao nešto što mu je preko potrebno i bez čega ne može i ne želi. Ali bi se možda i odrekao svega toga ako bi morao da bira između toga i svoje porodice. On je lik koj je odavno izabrao i na tome će i ostati. Skidam kapu - puno poštovanja imam prema takvim ljudima. Njegova žena ne pati zbog njegove "veze" sa junakinjom. Ali to sve zahvaljujući njemu. Njegova žena možda nije nalik neke top manekenke, nalik likova koje viđamo po magazinima. Njegova žena ne čezne za time jer ima svoj ispunjen život i druge prioritete. Ali njegova žena nosi osmeh na licu. Njegova žena ne spada u one koje bi se namrštile jer je suprug stao da porazgovara sa drugom, ma kako ta druga izgledala. Njegova žena ima svoje samopouzdanje, i to sve jer ga upravo on hrani iz dana u dan. Nisu joj potrebne krpice, frizurice, šminke i svi ti rekviziti da bi mu bila lepa - ona je lepa jer je takva kakva jeste. Uzgred rečeno, svaka od nas bi trebala malo da razmisli o tome. U redu je biti doteran, držati do sebe, ali ne i skrivati se iza maski čitavog života, i živeti za tuđe poglede. Ima mnogo važnijih stvari u životu!

Elem, junakinja je shvatila gde joj je mesto u celoj priči. Teško joj je jer joj se njegova supruga nasmešila, bila je prijatna sa njom. Zasigurno bi lakše podnela da je ista spustila oči i osetila se manje vrednom pred lepom ženom, poznanicom njenog voljenog - ali nije!!! E to boli. Ona joj ne pretstavlja nikakvu konkurenciju - i sada je junakinja uverena u to. A to saznanje boli.

Ipak, junakinja je bogatija jednim lepim i iskrenim prijateljstvom. Taj čovek je bitan u njenom životu i po mom mišljenju, ona bi trebala da bude srećna zbog toga. Samo bi morala sebe da zapita : Hoću li moći da istrpim dugotrajno činjenicu da nikada neće biti moj? Hoću li se ikada pomiriti sa tim? Ako može, onda je sve u redu. Ako ne, neka stavi krst na njega i krene novim putem - bez njega.

Draga, ovo je nova vrsta pisanja, nova tema, o kojoj bih ti ja mogla napisati referat. Ali cenim da ti vrlo dobro znaš šta ja mislim, pa i o ovome...tako da je nepotrebno. Kao i uvek, uživala sam čitajući i putem pisanja ovog komentara.

Uvek uz tebe - ljubim...
#10, 08.12.2011 - 11:26
Clap cla clap
Čuješ li sada ti aplauz?
Nije važno ko se slaže.Važno da se slaže autorka teksta sa svakom ali svakom tvojom reči!
To je to!
Neka ovaj kom bude razjašnjenje.
Nije ljubomorna na ženu nego joj se divi-pun pogodak!
Ljubim te srodna moja dušo
08.12.2011 - 17:58
biti druga hihihi nene , bubim cezice moja
#8, 06.12.2011 - 22:58
Nije ona druga
Ona je prva ali na svom mestu
Ljubim te Nina
08.12.2011 - 18:02
citer (49)
gde princeza da ima ovakvih problema , svašta s tobom , kumo ti me zabrinjavaš
#7, 06.12.2011 - 22:50
gamma (49)
http://youtu.be/jvihBF9zwwE
#6, 06.12.2011 - 22:32
gamma (49)
možda još nije vreme da odmaglim...imam malo dete treba je izvesti na put.....
#5, 06.12.2011 - 22:23
Naravno da nije vreme
Nemoj da te sanjam
06.12.2011 - 22:24
EEEE nije lako biti "druga"....svaki tren sreće plaća se skupo...
#4, 06.12.2011 - 22:17
Slažem se iako nije junakinja druga u klasičnom smislu...
Ali slažem se
06.12.2011 - 22:18
vitezkoja (42)
znam o kojim slicnostima se radi i o kom je rec i to je sve sto se slicnosti tice sa ovim tekstom. ovom pricom potvrđuješ da nekad u životu neke stvari ne igraju kljucnu ulogu oko odabira onoga ili one sa zivot udvoje Tek kada joj se pogled odmaglio videla je da nije ni nalik ženi koju je zamišljala.Niti je bila visoka,niti plava.Na sebi je imala nekakve staromodne pantalone i džemper.Frizura joj je bila pomalo neurednaDa,bila je lepša moguće,atraktivnija.Imala je najnoviji model skupih čizama,sve muškarce koje je želela.Imala je telo o kakvom su sanjale mnoge žene.
Ali ona...njegova žena...ona je imala njega.Imala u pravom smislu te reči.
Tada je shvatila da ništa više nije važno.On će za nju biti uvek nekakav ideal,često oslonac,prijatno bitno je i ono unutrašnje možda je to onaj osecaj za kojim tragaš duše su se pronašle i složile i uklopile
#3, 06.12.2011 - 22:06
Eto Viteže napisao si ono što je suština teksta...
Znam da znaš sve
06.12.2011 - 22:19
gamma (49)
pa malo pre sam stigao od advokata,lakši sam za soma i po za početak,bez dozvole do daljnjeg,a kazna koja dođe ta će me skroz oraspoložiti,znaći več mi se plače.ova dva dana nisam ni radio i verovatno tek posle nove godine počnem ako izmuvam da mi vrate dozvolu
#2, 06.12.2011 - 22:05
Važno je da si živ i zdrav!
Ostalo nije prijatno ali je manje važno
06.12.2011 - 22:20
gamma (49)
...nemočno gledam u tekst,i opet ga ostavljam bez komentara,. ali ne sasvim...dobar je
#1, 06.12.2011 - 21:46
Hvala ti
A hvala i što si tu
Nadam se da si bolje malo!
06.12.2011 - 21:58