Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog

MAČKA NA USIJANOM LIMENOM KROVU

Sedim na podu u uglu svoje nekadašnje devojačke sobe u NS.Prolazi mi kroz glavu kako se nikada nisam uklopila u ovaj grad.U ljude.Kad bolje razmislim uvek sam nekako bila obrnuta od sveta.Suprotna svim pravilima i zakonima a uporno pokušavala da se uklopim u šablon shvatanja koje su mi nametali.

Uvek u masi a oko mene samo nekoliko bliskih ljudi.Ni na prste jedne ruke ne mogu da se nabroje.Često i oni odlaze.Ali ja sam to prihvatila tako,kao deo života,kao najnormalniju pojavu.Kao ljude koji su obavili svoju funkciju u mom životu i ja u njihovom.Ljude koje uvek pamtim samo po lepom.

Zurim u zidove na kojima su nekada visili posteri Dženet Džekson i Maraje.Sada su prazni.Ogoljeni.Hladni.Baš kao i ova soba na koju se nikada nisam navikla ma koliko sam pokušavala.A onda sam se sa 18 spakovala i pobegla (bukvalno) u Beograd u kom sam i dan danas.

A onda shvatam...jedino što niko nije mogao da mi oduzme su moji idelai.

Kada se zaljubim odmah stavljam ružičaste naočare.Dobijam određenu dozu poverenja.Skačem na oblak.Toliko se zanesem da izađem čak i iz sopstvenog sveta.Lepo mi je.

Toliko tada dobijam kritika,saveta.Da ne budem tako lakoverna.Da pazim.Da ne očekujem previše.Jednom rečju da ne idealizujem.Šta ću.Ne mogu.Takva sam.uvek protiv sveg i svih.Ali tada...tada sam najsrećnija.

Tako je sa svim mojim idealima.Ljubomorno ih čuvam za sebe.Nikome ne dozvoljavam da ih oduzme.Ako uvidim da neko to pokušava odmah ga odaljim od sebe nekoliko kliometara.

Shvatila sam jedno vremenom.Ja bar iznova verujem i umem da letim.Šta ima veze i da slomim krila i da ljosnem u zemlju opet ću se podići.Ali barem umem da uživam.

Oni koji pametuju i mudruju od silnog opreza to ne umeju pa pokušavaju i druge da spreče.Poštujem ja oprez ali više cenim let.

Sada mogu slobodno da kažem da se meni zaista savšta dešavalao(znam da nisam jedina).Moj život je sve samo ne statičan.Ako je iko trebao da prestane da idealizuje ja sam.Trebalo je i da učim po greškma,znam.Ali nisam.Niti jedno niti drugo.Nisam i srećna sam zbog toga.

Što još uvek umem da sanjam,da verujem,da se nadam.A sve to mogu samo pomoću mojih ideala.Koje ne dam nikome.

Tako se često osećam kao mačka na usijanom limenom krovu.pa se na prstima bacakam sa jednog na drugi kraj shvatanja.Opečem redovno na istim mestima (ovo sam usvojila od moje čitateljke tek da se zna) ali se uvek i neizostavno dočekam na noge.

I uvek u paketu sa mojim idealima koji se izgleda vremenom množe kao termiti umesto da nestaju.

A onda oči prevučem crnim kreonom,obujem visoke potpetice i nastavljam put novih ideala jer mi ovi koje imam nisu dovoljni.

To sam jednostavno ja.

Ponekada mi se čini da imam mnogo više od 9 života.

Vaša Princeza vam želi lep ostatak dana!

p.s.Nisam nestala.Problemi sa netom.I kada nisam tu mislim na vas.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 14  |  negativni glasovi: 1

Napiši komentar:

ponocnik57 (61)
http://www.youtube.com/watch?v=4Hv7ticWWKY
;-)))
#5, 09.12.2011 - 00:14
09.12.2011 - 08:34
vitezkoja (42)
jeste da ljubav daje krila ali i loša ljubav sa pogrešnim idealima zna da ta ista krila pokreše i polomi da ne mogu nikako da se oporave više za letenje .Sedim na podu u uglu svoje nekadašnje devojačke sobe u NS one gde su okacene cipilice za balet na drugom spratu sa pogledom na ulicu i naravno sa terasom .A onda oči prevučem crnim kreonom,obujem visoke potpetice i nastavljam put novih ideala jer mi ovi koje imam nisu dovoljni.
#4, 08.12.2011 - 21:19
Znam viteže ali ti znaš da se ja regenerišem i da imam više života...
08.12.2011 - 22:04
Casperitza (41)
Maca avanturista sa 99 života ;))))
Draga, pozdravi NS u moje ime. A kada stigneš u BG, udahneš duboko i ponovo se osetiš na sigurnom - kod sebe, onda poljubi taj grad za mene.
Nikome ne dozvoli (a znam da nećeš) da te odvoji od svojih ideala... Oni te pokreću.
A u vezi opekotina, razumele smo se ;)
Ljubim sve do tih usijalih krovova sa kojih zračiš jedinstvenošču i posebnošću ;)
#3, 08.12.2011 - 19:55
Eto vidiš
Nas dve se uvek razumemo
A ti lepo zažmuri,udahni i poljubi mi Pariz!
Obožavam ga!
08.12.2011 - 22:04
citer (49)
ko još opečenoj mački na usijanom krovu u decembru mesecu da veruje ...čast izuzecima
#2, 08.12.2011 - 19:29
Ti
08.12.2011 - 19:48
gamma (49)
http://youtu.be/ahWfZDFW0_4
#1, 08.12.2011 - 18:13
Pozz i tebi
08.12.2011 - 19:15