Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog

SRODNE DUŠE U MODERNOJ VERZIJI

Oboje leže nagi na krevetu.Preko njega je prebačen deo prekrivača.Ona leži na stomaku potpuno svesna svoje privlačnosti.Uvija jedan pramen duge zlatne kose i zuri u njega.Pokušava da upije sve.Svaku njegovu crtu na licu.Svaki neravnomerni udisaj koji čuje usled njegove blizine.Svaku šaru u pogledu.Taj joj je pogled uvek bio tako poznat.Od prvog dana kada...

Sećanja su se nizala u njenom umu iako nije to želela.Nije želela da prošlošću krade momente sadašnjosti.Tako retke momente koje će slagati jednom na police sećanja poput dijamanata.

Znala je.Znala je da je to on od njihovog prvog susreta.Samo je prošao pokraj nje,blago je okrznuo.Dečak od otprilike pet godina držao ga je za ruku.Njegov se pogled zaustavio na njenom i znala je.Tražila ga je čitav svoj život.

Kroz sve promašene veze.U mužu.Kroz sve one proslave novih godina i svadbi kada su svi bili u paru a uz nju on.Čak joj je i lik bio poznat.Pokreti.Kao da je znala šta misli.Oseća.

Samo joj nikako nije bilo jasno zašto ga ne sreće.Zašto ne dolazi u njen život kada joj je ona ciganka na plaži izgatala da će se udati zanjega.Čoveka koji će je obožavati.Znala je da je sve totalna glupost.Ali želela je da veruje.

Setila se sebe kao malene devojčice koja je čvrsto stezala barbiku.Koja je na policama igračaka tražila savršenog Kena za nju.Nije mogao bilo koji.Baš onaj koji se uklapa sa odelom barbike koju nije ispuštala iz ruke.

Negde,kilometrima udaljen u tom vremenu živeo je i jedan dečak.Najglasniji u razredu.Uvek je pravio probleme i dobijao ukore.Nikada nije bio uzoran đak.Nikada nije ni padao godine.Završavao je sve uredno i na vreme.

Znao je da tamo negde postoji ona.Ona koja je mirna.Dobra.U totalnoj suprotnosti sa njim.Negova princeza.Ona koja ga čeka.

Isti se taj dečak nakon manje od 20 god oženio.Pokušavao da pronađe svoju malu princezu u ženi.Ali sve što je nalazio bile su njene zamerke.Sve što je radio nikada nije bilo dovoljno dobro.Dovoljno pravilno.Osećao je polako da se gubi u sopstvenom svetu.Više nije znao ni koji je dan a koja godina.Optužbe njegove žene su postajale sve teže.Sve dok...ona nije podnela zahtev za razvod braka.

Pokušavao je.Pokušavao je da se nekako pomire.Na posletku su se ipak razveli.Dete je pripalo njoj ali je želelo da bude kod njega.Prihvatio je spokojan.Kada se samo seti koliko je noći probdeo pitajući se šta će biti sa detetom.

Tog dana kada je ugledao nju kako šeta graciozno poput jedne balerine znao je da je to ona.Njegova princeza.

Ona je prelazila vrhom prsta preko čitavog njegovog tela.

Zašto?Zašto nije mogla da ga sretne ranije?Nekoliko godina ranije bar?Tada bi sve bilo jednostavnije.

I ako prosečan čovek sagleda njihove živote rekao bi da su se sreli baš u pravom momentu.Oboje su razvedeni.Oboje imaju decu...

Ali oboje su znali da je ne moguće.Sve je jednostavno suviše komplikovano i nemoguće.

I kada se spustio nad nju i ušao u nju sporim pa sve bržim pokretima.U potpuno običnoj pozi.Onoj koju je nekada ismevala.Znala je.On je jednostavno uvek bio stvoren za nju.

A onda se prisetila svih onih momemanata.Nakon tog susreta sreli su pred školom njegovog sina.Pa svih onih mailova.Svog onog vremena od neba podarenog.

Ona tek što se razvela on u nekim sasvim novim problemima.Kao da ih je nebo spojilo da podare sebi jedno drugo onda kada su jedno drugom bili najpotrebniji.Kao da su jedno drugom uneli sunce u život.Veru,nadu,novo bolje sutra.Kao da su kletvu razbili.

Obuhvatio joj jelice šakama.Tako mu dobro poznato lice.Znao ju je on i pre nego što ju je upoznao.Jednostavnoju je znao.Ali je isto tako znao i da sada treba da je pusti.Ovo je vreme suviše brzo da bi dozvolilo ma kojoj duši da se u luku nastani bez da se iskrzanjena svrha.

Srodne duše za čitav život...to je nekada davno izmislio neko.Neko ko je imao vremena.Neko ko je išao po sistemu nekadašnjih bajki.

Neko ko nije računao da se sve vremenom troši.Pa i svrha.

Ona ga je gledala dok je ulazio u nju.Gledala ga je i kada su nagi ležali jedno kraj drugog.

Znala je da je najbolje za oboje da se rastanu.Baš tu.U najvećoj tački usijanja.Tu gde ljubav nikada ne prestaje.

Znala je i da nikada neće nikome ispričati ovu priču.Da želi da ljudi i dalje veruju da je srodna duša za čitav život.Ne samo za trenutke.

Znala je....i da će on uvek ostati taj njen.Onaj koga je čekala čitav život.Onaj kog joj je nebo poslalao.Njena srodna duša.

Dopustila mu je da pažljivo zakopčava dugmad na njenoj beloj košulji.Ništa mu nije promaklo iako ju je gledao u oči.Obukla je kaput i poljubila ga.

Znala je da se taj poljubac istog momenta upisuje u knjigu sudbine.Da se jedino on računa.

Dugo je pešačila niz bulevar a on...nije smeo ni da pogleda kroz prozor bojeći se da ne izgubi prizor koji mu je ostao u mislima.

Umesto bulevara pogledao je u nebo zahvalio mu na daru koji je na neko vreme ušetao u njegov život.


Princeza vam želi lepo veče! 
Interesantno
pozitivni glasovi: 12  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

Ihhhhhaa, jedva cekam!
#9, 09.12.2011 - 22:53
I vidim da nisi jedna
09.12.2011 - 23:14
Lepo, lai moze malo classic? Ipak, treba dati sansu i nama samima i drugima, ne mora da bude kao pre
#8, 09.12.2011 - 20:53
Može...naravno biće i classic večeras instant moderno
09.12.2011 - 21:13
vitezkoja (41)
stati je ovde moderna verzija srodne duše u odnosni na ne modernu verziju u bilo kom vremenu i prostoru susret bi se odigrao u svakom slucaju a i sve ostalo bi se dogodilo na isti ili slican nacin samo bi nijanse možda bile drugacije a možda samo pišeš o tome kako si smotala tvoju srodnu dušu u svoje šake ima citer da se obraduje ima kuma
#7, 09.12.2011 - 20:13
Hahahaha nisam smotala viteže nikoga još
Kada budem smotala znaćeš ti prvi
09.12.2011 - 20:29
e pa sta da se kaze knjiga je dobra koja se ne razumije na prvo citanje tako i ovo opisano jedno vrijeme u malo vecim skokovima kako pisac nebi bio dosadan
ili da nam princeza nije dosadna e nece biti sve je ok tekst za razmisljanje
predivno komsinice
#6, 09.12.2011 - 19:46
Hvala komšija
09.12.2011 - 20:29
#5, 09.12.2011 - 19:36
09.12.2011 - 20:27
gamma (48)
životna škola traje do poslednjeg daha....a napustičemo školu ne naučeni
#4, 09.12.2011 - 19:20
Uvek...
09.12.2011 - 19:33
gamma (48)
a šta bi mogao reći što ne znaš?
#3, 09.12.2011 - 19:14
Šalim se malo samo...
Inače puno toga ja ne znam...
Nekada mi se čini da ne znam ali baš ništa
09.12.2011 - 19:18
gamma (48)
i tebi prijatno veče
#2, 09.12.2011 - 19:08
Samo toliko
09.12.2011 - 19:10
olgica (56)
Samo joj nikako nije bilo jasno zašto ga ne sreće.Zašto ne dolazi u njen život kada joj je ona ciganka na plaži izgatala da će se udati zanjega.
#1, 09.12.2011 - 18:57
Čista glupost.Zna ona to.Samo želi da veruje

09.12.2011 - 18:59