Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog

(NE)OPSTANAK PRAVIH LJUBAVI

Neko mi je jednom rekao da se žena samo prvi put zaljubi u ljubavnika a u svakoj narednoj vezi u ljubav.Moguće je da ima istine u ovome jer i sama zastupam stanovište da se zaljubljujemo u osećaj koji izvesna osoba prema nama ume da proizvede baš kao i u sliku koju smo zamislili u sopstvenoj glavi.Svako odudaranje od nje vodi krzanju.

Međutm...i dalje sam čvrsto ubeđena da je prava ljubav (koja baš obično po meni nije prva)samo jedna.

Nakon toga mogu uslediti samo kopije.Budući da svakom novom ljubavlju (vezom zaprvo) dobijemo jedan sasvim drugačiji stupanj i intenzitet sve donekle ima smisla(sve se u životu dešava sa razlogom pa i osobe sa kojima smo u vezama)

Takođe verujem da se niti jedna prava ljubav ne završi srećno i do kraja života.Dobro,vreme je da shvatimo da se tako ne završi niti jedna ali znate na šta mislim...ostanak u braku.

Prava je ljubav jedinstvena i ona uvek stoji na pjadestalu.I kada se završi stojimo pred njom i divimo joj se.Upoređujemo je sa ostalima.Ona nam je model.

Postoje po meni 2 razloga zbog koga prave ljubavi nikada ne opstaju:

-Prvi je nalet emocija.Jačina koju ne mogu da podnesu obe osobe ili opet jedna.Zavisi od slučaja do slučaja.

Ma koliko da se ponosimo ljubavnim izjavama koje iz dana u dan štancujemo kada je praksa u pitanju drugačije je.Većina nas jednostavno nije spremna da podnese osećaj tolike povezanosti i donekle zavisnosti.Upravo zbog toga se vekovima nismo ni smirili dok nismo izmislili instant veze jer je tako lakše.Kukavički ali lakše.

-Drugi i po meni jednako važan razlog leži u činjenici da sve prolazi pa i ljubav.Prekinute dok oboje još osećaju približnim intenzitetom prave ljubavi ostaju ne okranjene,ne ukaljane.Veličanstvene i tako ih pamtimo do kraja života.

Da su opstale poprimile bi drugi oblik.Ipak smo mi samo ljudi i težimo ka nedostižnom.Ono za nas predstavlja veličinu želeli to da priznamo ili ne.

Ovako...prekinute na vreme prave ljubavi zadržavaju onaj sjaj.Ne taknut sjaj.Sjaj koji se ne može porediti ni sa čim.

Imala sam tu pravu ljubav.Ako me pitate kako znam da je on bio taj reći ću vam.Jednostavno je.Mnogi su prolazili kroz moj život za ovih 5 godina od našeg raskida.Od tada niti jedan dan nije prošao da ne pomislim na njega.Često želeći samo da čujem da li je dobro.To mi je dovoljno.

Oni koji su imali pravu ljubav treba da se smatraju srećnicima.Neki to nikada ne dožive

Oni koji je nisu doživeli takože treba da budu srećni jer mogu da se nadaju da će im ona tek sledovati.

Tu ljubav smatram najvećim uspehom u svom životu.

Dolazimo do teme posta.Iako mislimo da prave ljubavi ne opstaju,varamo se grdno.One su takve kakve jesu i večno ostaju u nama.One jedine opstaju u svom prvobitnom obliku.

I još nešto...u svakoj novoj vezi svi smatramo da je možda baš to ta ljubav.I zato u vezama treba da uživamo.

Ja na primer svako vaganje i odmeravanje ostavim tek za nakon raskida.Tada jedino možemo da znamo.To činim jer se nekako ponadam da mogu sebe da nadmašim i ostvarim nemoguće.

Eto zato po meni (ne)opstaju prave ljubavi.

I zato je svaka ljubav na neki način posebna i lepa.


Princeza vam želi lepo veče! 
Interesantno
pozitivni glasovi: 22  |  negativni glasovi: 5

Napiši komentar:

vitezkoja (42)
Oni koji je nisu doživeli takože treba da budu srećni jer mogu da se nadaju da će im ona tek sledovati.I zato je svaka ljubav na neki način posebna i lepa..Neki to nikada ne dožive ja u tu kategoriju spadam

#5, 15.12.2011 - 22:56
A ne...ti spadaš u kategoriju...treba da budu srećni jer im to osećanje tek sledi!
15.12.2011 - 23:19
nislice (47)
,,......svaka ljubav na neki način posebna i lepa."
#4, 15.12.2011 - 22:37
...zato što mislimo da je baš ona prava
Vaganje i premeravanje nakon raskida
15.12.2011 - 22:43
I još nešto...u svakoj novoj vezi svi smatramo da je možda baš to ta ljubav.I zato u vezama treba da uživamo....kao i svaki put prelepo....
#3, 15.12.2011 - 21:27
Pa da...zato je ljubav takva kakva jeste
Ipak je ljubav
Jer nikada ne znamo da li je ona prava
Ljubim te
15.12.2011 - 21:34
Oni koji su imali pravu ljubav treba da se smatraju srećnicima.Neki to nikada ne dožive
#2, 15.12.2011 - 21:13
Velikim srećnicima zaprvo...
15.12.2011 - 21:23
bas tako mila moja lepa i slepa za kojom se posle pokajes, ma veliki cmokic od nine, blogovi su ti kao i uvek odlicniiiiiii
#1, 15.12.2011 - 20:48
Cmokić i tebi i Parizu
Hvala što me čitaš!
15.12.2011 - 20:55