Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog
Gledala je kako polu nag pije prvu jutarnju kafu.Zurila je u njegovo izvajano telo.Mlađi.Punih 10 godina mlađi iako je čitav život bila sa starijim muškarcima.Pored njih se osećala zaštićeno.Imala osećaj da je njihova princeza sve do...pre nekoliko godina kada ju je jedan takav koštao razvoda.

Shvatila je da tone pokraj njega i podnela tužbu za razvod braka.Za to joj je bila potrebna najveća snaga koju je u životu sakupila.Njen nesputan duh jednostavno nije mogao da trpi opsesivne provere i kontrole.

A ona je bila umetnica.Umetnica i dušom i telom.Da se ona pita najradie bi živela u vreme dvorova i najvećih umetnika.Ne poznaje granice.One je guše.Ne podnosi ih ni na metar od sebe.

Uvek je želela da zgrabi život,ne dozvoli njemu da on zgrabi nju.Obično je za nju uvek predstavljalo smrt baš kao i pasivnost.Mrzela je društvena pravila.Gnušala ih se.Zazirala od jednoličnih shvatanja uklopljenih u masu.Uvek je imala osećaj da štrči.Da se odvaja.Da ne pripada.

Sa 19 e pozirala svom najboljem prijatelju naga za portret u ulju.I dan danas ta slika visi na zidu jedne galerije.

Sa 22 je probala trojku.Sa 26 spavala sa strancem 10 min nakon što ga je srela...

Monotonija ju je gušila.Ona je jednostavno želela sve da prigrabi.Oproba.Kao da je uvek imala strah da će nešto propustiti.

Kada se razvela zaklela se da će živeti za strasti i užitke.Bez uplitanja emocija.One joj ništa dobro nisu donele.Nikada se više neće udavati.Decu nisu imali a za sobom iz braka ne vuče lepe uspomene.Mučenje.Mučenje za njen slobodan duh.To je jedino kako bi ga okarakterisala proklinjujući se i zbog čega je dozvolila sebi da se zaljubi i uda.To je opet bilo jače od nje.U tog je čoveka nekada gledala kao u Boga.

Uvidela je tako često tokom petljanja da je donela pravu odluku.Zaglavljena u vremenu dostupnosti,nuđenja,instant ljubavi najbolja moguće odluka je isključiti emocije.

Obavezivanje nikako.Želela je da oproba sve ono što do tada nije.Posvetila se poslu maksimalno i...užicima.Prvi put stupila u vezu sa ženom.Nakon koje je bila bogatija za još jedno iskustvo.

Odjednom je dobila osećaj da je najjača ne svetu.Sve može.Nikoga nema da je osuđuje(sem društva ali ono joj nikada važno bilo nije).Može da uživa.Da konačno bude svoja.I po prviput je pomislila da razvod možda i nije tako strašna stvar.Posebno kada nemate decu.

A onda se pojavio on.Suprotan svim njenim merilima.Mlad.Lep (ove je osobine izbegavala kao po pravilu tokom života).Otresit.Ljubomoran onoliko koliko treba.Jedini kompletan muškarac u njenom životu.Jedini koji poseduje sve ono što je priželjkivala za gotovo pa idealnog muškarca (idealno ne postoji ali čak i da postoji ona ga nebi odabrala)

Postojala je jedna stvar koja je kočila čitavu priču.Ona je želela užitke a on nju čitavu sa sve dušom i srcem koje je uvek ostavljala po strani.Nije prestajala na kompromise niti je želela da deli lažna obećanja.Od samog starta mu je predočila njeno viđanje.

Međutim u jednom trenutku je shvatila da su delići njene duše odavno uz njega a da se ona zavarava da ima sve pod kontrolom.Odaljila ga je.Odmah ga je odaljila o sebe.

Punih nekoliko meseci koliko su bili razdvojeni je sve sa kojima je bila poredila sa njim.Zašto?Što je najgore on je tipičan Balkanac shvatanja koja su neizostavno u okviru.Ne,to ne bi nikako uspelo.Nikada.Sem toga zaklela se.

Jedne večeri nakon prilično lošeg sudara ga je pozvala i otišla kod njega u stan.Ta veče je bilo sinoćno.Da nije mogla bez njega shvatila je kada je počeo da je dodiruju.Kada je njegove prste osećala po čitavom telu.Kada je ušao u nju ne mogavši da dočega da je skine.Gledao je u oči dok je dostizala vrhunce.

A onda joj je pružio malecnu plišanu kutijcu.Baš onda kada je u bademantilu,mokre kose ležala pokraj njega.Rekao joj je da je znao da će se vratiti.Ugledala je prsten sa melecnim dijamantom u njoj.U tom trenutku činilo joj se da na sve pristaje i pristala je.

Sada dok je zurila u njega...ponovo je osećala onaj strah.Strah od kontrole.Strah od ograničenja.Opet...svatila je da je time što je odredila da ne postavlja pravila upravo sebi postavila najveće pravilo.Pravilo da ponovo ne voli svom dušom i telom.

Nije to za nju.Ona je uvek igrala izvan pravila.

Primakao joj se i podigao je na polu šank ljubeći je.

Dobro...iako je prihvatila ponudu ne mora o svemu da odlučuje danas.Sutra će misliti o tome.

Princeza vam želi lepo veče!


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 14  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

nislice (47)
Mila moja kad me krens svojom pricom...toliko toga pokrenes...taknes....svoj osecaj ne umem srociti u misao...Sta reci....Ostavi me bez teksta...
#7, 16.12.2011 - 23:28
Ljubim te
16.12.2011 - 23:56
Ahhh nesto mi poznata parola i "pravilo"(moje)Mislicu o tome sutra a nekad i malo-sutra-prekosutra
#6, 16.12.2011 - 22:17
A nekad i nikad
16.12.2011 - 22:43
vitezkoja (42)
kod tebe je sve bez nekog pravila ali ipak ima pravila koja ti slediš na svoj nacin izokrecuci pravila u svoju korist onako kako to tebi u datom trenutku odgovaraju da ziviš zivot bez pravila ipak je shvatila da mora da prekrši svoje pravilo da se ne vezuje za nikoga i da ima obavwzu prema nekome .
#5, 16.12.2011 - 21:51
Tako nekako
Menjam svoja poimanja jer kada to ne bih činila ona bi potpadala u pravila
16.12.2011 - 22:05
Casperitza (41)
Kako god, ja sam zadovoljna tobom, ovom pričom... To što nemam komentara je samo zato jer si me bacila u duboka razmišljanja - što retko ko može ;)
Ali TI nisi bilo ko...
Sa tobom, pored tebe, uz tebe...srodna dušo ;)
#4, 16.12.2011 - 21:14
Znam...
I mene komentari tvoji bace uvek u razmišljanje
Nekada čak mislim o njima dosta vremena nakon pročitanog...
Žena slobodnih shvatanja bez okvira i granica okovana nepisanim pravilima
To je tema otprilike samo je priča oformljena...
Autobiografska nije.Ali mene uvek ima u tekstovima.Provejevam kao duh

Ispisa ja sada istoriju a sve što sam želela da kažem je da se tvoje poslednja rečenica u kom. odnosi i na tebe
16.12.2011 - 21:25
Casperitza (41)
Nije valjda da "ne znamo" ni ti ni ja ;)
#3, 16.12.2011 - 21:04
Ma...ima nas obe ovde
Pa barem sam nas imala na umu

Obe smo veoma slične,da ne kažem identične ali reći ću veoma veoma slične samo su nam priče malo različite ...pa sam sklepala jednu
16.12.2011 - 21:12
Casperitza (41)
Kleopatro... No comment od mene u vezi ovog posta... Ne znam za sada šta da mislim dušo...

Znam samo da te ljubim... ;)))))
#2, 16.12.2011 - 20:56
Ne znam ni ja
Ljubim i ja tebe Kleopatro
16.12.2011 - 21:01
uf.....wow...super...odlicno...
#1, 16.12.2011 - 20:42
Hvala ti
Ma realno je...nije važno ni da li je dobro...
16.12.2011 - 20:45