Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog
Dobro,stalno pričamo (i sama često pišem o tome) kako nikako ne možemo da se prilagodimo ovom vremenu.Kako je ono površno.Brzo.Kako je sve kratkotrajno (traje koliko traje koliko i dugotrajno mleko ukoliko imamo sreće),kako se proizvode veštačke smocije,kako se posvećujemo užitcima umesto ljubavima,kako je dostupnost izražena...sležem se ja sve to ali svi smo tu i nikome ne pada na pamet da pokuša drugačije tako da nije da ga se baš svi gnušamo.

Vreme kao vreme.Potrebno je nasilno prilagođavanje veoma često...znam to.Ono može da bude dugotrajno ili kratkotrajno (prve osobe se smatraju često budalama usled doslednosti sopstvenim stavovima,druge llukavim i pametnim)

Međutim...postoji jedna stvar koju sam baš iz ovog vremena naučila i na koju sam ponosna-potpuno sam postala imuna na uvrede.

Uhvatila sam sebe u proteklih nekoliko meseci kako potpuno mirno reagujem i na uvrede bliskih mi osoba.

U ovom vremenu je kao što znamo vređanje prestiž.Popularno je veoma.Vređanjem potiskujemo kvalitete neke osobe i postavljamo u prvi plan sopstvenu borbenost (kvazi borbenost)od koje se ništa ne vidi.Ta se osoba uglavnom povlači pod pritiskom i izgovorom...nemam više živaca da se borim uludo a nemam ni zbog čega i oni koji vređaju stupaju na tron.

Postoji samo jedna stvar.Ne bori se duhovno napadima.Najveće oružje u borbi je pokušaj razumevanja.Prihvatanje.Strpljenje.Napadi su porazi jer oni jasno oslikavaju nezadovoljstvo.

Zadovoljan čovek ne napada nikada i nikada se ne udružuje da bi bio jači.On je potpuno svestan svoje snage jer je ne meri po napadima nego po količini ljubavi koju ima u sebi.

Da li je za ljubav(da bi voleli nekoga)potrebno da tog nekog vole više osoba da bi ljubav bila jača?

Svakako da nije.Jedna će uvek osoba voleti više nego sve zajedno.

Ista je stvar i sa napadima.Ako napadamo pokušajem razumevanja,tolerancijom...za to je potreban jedan.

Ako napadamo uvredama potrebo je više.Udružuju se samo nesigurni iz straha da će biti odbačeni.

Elem nakon što su uvrede prošle kroz mene kao nekakav papir kroz šuplju kantu za otpatke shvatila sam...

Neko nas ne može povrediti nego sami sebe.Mi smo ti koji odlučujemo u svemu u o svemu.

Onoga trenutka kada budemo spoznali ko smo i šta smo.Kada se budemo pogledali u ogledalo podsvesti i shvatili da mirni idemo u san i pored milion nevolja koje nam se dešavaju jer znamo da će sve proći a da smo mi sa naše strane uradili onako kako smo mislili da je najispravnije....

Kada shvatimo da sliku koju imamo o sebi ,građanu godinama na našoj savesti ne može niko da promeni...

Postajemo imuni na uvrede i one se odbijaju od nas .Vraćaju onima koji nam ih pošalju kao bumerang jer nisu mogli da dopru do nas.

Kako sam imala čast da mi pripadne ova osobina imunost na uvrede...

Dobih epitete da sam prazna i hladna i nesrećna i sve po redu.

Ali i ovi se epiteti odbiše od mene nekako.

Jer ljudi ponovo napadaju kada shvate da ne mogu nekoga da pogaze ili nametnu sopstvenu volju.

Ove sam osobe ostavila u svom životu.Jasno je meni da su uvrede izrečene u afektu i neizostavno i uvek radi samodokazivanja...

A ja jedino sebi želim da dokažem da umem da razumem.To je za mene veći trofej od svih uvreda koje i inače nikada ne izričem.

Imunost na uvrede nije šupljina.Na protiv ona popunjava sve šupljine nedoumica koje imamo našem umu i stvarale su se godinama.

Uvredama se hrane gladni.Razumevanjem i prihvatanjem sopstvenih vrlina i mana baš kao i razumevanjem i prihvatanjem vrlina i mana drugih se zasićuju zadovoljni.

Ako vam izreknu uvrede nasmešite se.Vaš osmeh je najjače oružje u u borbi koja osoba koja vam ih je izrekla vodi sama sa sobom.


Uz napomenu da ovaj tekst nema ali nikakve veze sa sajtom Karike iako sam potpuno sigurna da će se mnogi pronaći želim vam dobro jutro i lep predstojeći dan.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 15  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

Oprostiti, cak se i nasmejati je najgora osveta, doticnoj osobi, jer tada shvata da smo nase stanje prevazisli a ona se jos uvek zaglavljuje u osecanjima. Oprostiti, biti slobodan! :))
#7, 17.12.2011 - 23:32
Čitam Alkin kom i ...da...slažem se
Mnogi ne kapiraju
Oprostiti znači biti slobodan!

18.12.2011 - 00:22
Kako si dobila taj epitet?Princezo sazrevas sa godinama,a ne zelis svoju energiju da trosis i usmeravas na gluposti Zato jesi Plavusa i sa osmehom prihvatis uvrede,okrenes se i odes To je "pobeda" za nas a za one druge poraz
#6, 17.12.2011 - 16:48
Znam...u pravu si plavušo kao i uvek...ali baš uvek

17.12.2011 - 19:38
nislice (46)
,,Zadovoljan čovek ne napada nikada i nikada se ne udružuje da bi bio jači.On je potpuno svestan svoje snage jer je ne meri po napadima nego po količini ljubavi koju ima u sebi."
#5, 17.12.2011 - 15:09
17.12.2011 - 19:37
ponekad vidimo i ono sto ne postoji
tako mislim moze covek ne namjerno da protumaci neke iskaze koje apsolutno nije imao taj smisao znacenja ali tako je to svi smo mi po malo komplikovani
zasto bi bilo lijepo kad moze i ruzno pozzz
#4, 17.12.2011 - 14:26
Uh bre ti zašto tako
Ja mislim obrnuto
Zašto bi bilo ružno kad može i lepo
17.12.2011 - 19:37
olgica (56)
#3, 17.12.2011 - 13:06
17.12.2011 - 13:31
#2, 17.12.2011 - 12:25
17.12.2011 - 12:34
vitezkoja (41)
nemam šta da dodam sve si lepo rekla i obrazložila zašto je onaj koji vređa pokazuje tako svoju nemoc a onaj kome su upucene uvrede imun i jaca osoba od one koja te uvrede upucuje
#1, 17.12.2011 - 11:24

Uvede me uvek ojačaju...ja ih opet nikada ne praktikujem...

17.12.2011 - 11:49