Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Dragan70NS blog

Među pitanja kao što su ona zašto imamo obrve ili zašto su nam prsti različitih dužina, spada i ono zašto imamo stidne dlake. One, kao i najmanja sitnica u savršenom organizmu koji se zove telo, imaju svoju korisnu funkciju.

dzulija-roberts-bikini.jpg

Osim što stidne dlake označavaju ulazak i pubertet i samim time seksualnu zrelost, one deluju i na privlačenje "hemijski" odgovarajućeg partnera.

Upravo se u tom delu nalaze apokrine znojne žlezde koje proizvode feromone, jedinjenja odgovorna za snažnu hemijsku privlačnost dvoje ljudi.

Telo ih više proizvodi prilikom znojenja pa se zahvaljujući dlačicama zadržavaju u području venerinog brega.

Takođe je utvrđeno kako stidne dlake služe kao svojevrsna zaštita tokom vođenja ljubavi sprečavajući iritaciju nežne kože na tom delu tela.

Danas retko koja žena svoju intimnu frizuru ostavlja netaknutom. Najčešća depilacija obuhvata granične delove intimnih dlačica, kako bi se održao uredan izgled uz koji je i lakše održavati higijenu. Međutim, postoji i sve veći broj različitih frizura kojima se možete igrati i između ostalog razbuditi maštu partnera.


Preuzeto sa internet portala Smedia.


hair1j.jpg 
Interesantno
pozitivni glasovi: 11  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

nislice (47)
#1, 19.12.2011 - 19:14