Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
gabiYU77 blog

zašto su žene bolji šefovi od muškaraca

preuzeto sa 24.sata.info

Šefice su tolerantnije od svojih muških kolega prema privatnim poslovima svojih zaposlenih, pokazalo je istraživanje koje citira Dejli Mejl.

Kad zaposleni moraju da obave kupovinu, otrče do banke ili plate račune, ženski menadžeri su spremniji to dopuste za razliku od muških šefova. Žene, naime, pokazuju razumevanje prema potrebi da zaposleni održavaju ravnotežu između privatnog života i posla.

Muški šefovi će biti besni uhvate li zaposlenog na Fejsbuku, Tviteru, u onlajn šopingu ili u vođenju privatnih telefonskih razgovora. Ženski šefovi će češće uzeti u obzir privatnu situaciju svog osoblja, pa će imati više sluha za lične probleme članova svog tima. Ovo su rezultati istraživanja gotovo koje je naručila jedna britanska telekomunikacijska firma, a rađeno je na uzorku od hiljadu menadžera.

Stiže, naime, nove generacija zaposlenih koja osim karijere

želi graditi i svoj privatni život, a klasično radno ponašanje i radno vreme od 9 do 5 odlazi u istoriju. Većina šefova misli da se briše stroga granica između posla i privatnog života otkako je sve više zaposlenih počelo koristiti pametne telefone i raditi od kuće.

Sedam od deset anketiranih šefova misli da radno vreme od 9 do 5 polako izumire i da je fleksibilno radno vreme put prema uspehu njihove firme i njihovog osoblja. Ljudima je ugodno raditi od kuće, pa im ne smeta kad rade duže ili kad moraju odraditi posao tokom vikenda. Ali, zauzvrat očekuju da im šefovi tolerišu ako moraju obaviti privatni poziv ili se žele malo odmoriti uz Fejsbuk tokom tradicionalnog radnog vremena. 
Interesantno
pozitivni glasovi: 13  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

nislice (46)
#4, 19.12.2011 - 23:51
JEEEEEEEE!!!! Baravo! :)))
#3, 19.12.2011 - 22:04
Bolji za balkansku radnu etiku....sto ne citas izmedju redova...
#2, 19.12.2011 - 13:49
#1, 19.12.2011 - 13:40
hvala
20.12.2011 - 13:28
 

Korisnik
offline
offline gabiYU77 (39)
Sejšeli, SeychellesBlogovi: tagovi
nema tagova