Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Acahari blog

Hakeri će ubuduće izbegavati račune iz Srbije

Hakeri će ubuduće izbegavati račune iz Srbije

BEOGRAD/BUKUREŠT, 17. decembar 2011, (Njuz) – Nekoliko hakera uključenih u provaljivanje sistema „Visa“ kartica preminulo je usled nekontrolisanog smeha kada su videli iznose na bankovnim računima građana Srbije, javljaju mediji iz više jugoistočnih zemalja.

Sedmorica hakera iz Rumunije, dvojica iz Bugarske, trojica iz Austrije i jedan iz Srbije dobili su jak napad smeha koji je rezultirao smrću usled srčanog udara. Svi oni preminuli su pod krajnje čudnim okolnostima, prilikom rada na provaljivanju u „Visa“ kartični sistem.

- Prilikom policijskog uviđaja, kod svih preminulih policija je na kompjuterima pronašla otvorene račune pojedinih građana Srbije, tako da policija pretpostavlja da su upravo oni uzrok napada smeha kod ovih prestupnika. Reč je o računima koji su ili bili u debelom minusu ili je na njima bilo po nekoliko desetina dinara odnosno evra, u najboljem slučaju – rekao je neimenovani policijski zvaničnik u Rumuniji.

U hakerskim krugovima, prema nezvaničnim saznanjima, ova vest je prostrujala poput munje, nakon čega su hakeri masovno počeli da izbegavaju provaljivanje u račune otvorene u Srbiji. Da su ovi računi izuzetno opasni, ukazuje i činjenica da se među preminulim hakerima nalazi i jedan iz Srbije. Za njega se, naime, moglo pretpostaviti da je možda bolje upoznat sa situacijom i da je stoga imun na opasnost, ali se ispostavilo da to ipak nije slučaj.

- Očigledno je da je stanje na računima u Srbiji gore nego što su hakeri mogli da očekuju. Koliko je to loše za građane, toliko je dobro za borbu protiv hakera. Za njih su, kako se pokazalo, naročito ubitačni penzionerski računi. Sve u svemu, Srbija je sada bezbedna, a ostali pogođene zemlje moraće da nađu drugi način da izađu na kraj sa hakerima jer o ovakvom nivou bezbednosti mogu samo da sanjaju – rekao je policijski izvor iz Rumunije. 
Interesantno
pozitivni glasovi: 0  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: