Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
bigmuzzy blog

640 СКОКОВА У ЈЕДНОМ ДАНУ!

Слика

Џеј Стоукс је рођен 7. септембра 1956 , право име му је Вилард Ли Стоукс , док је Џеј уствари надимак.

По завршеној средњој школи 1974. је ступио у копнену војску (Army). У војсци је радио 24 године, од тога је 21 провео у специјалним снагама (Зелене беретке). Пензионисао се у чину chief warrant officer 1998. године.

У војсци је стекао звања и овлаштења инструктора војног слободног пада (код нас би то био инструктор више падобранске обуке), џампмастера, камермана, тандем мастера, и квалификацију за HALO/и скокове са ронилачком опремом.

У цивилству је стекао звања и овлаштења за извођење демо скокова, инструктора и вође курса у свим падобранским дисциплинама, овлаштење ригера, инструктора за ригере, инструктора за обуку тандем мастера, и овлаштење за инструктора АFF обуке. Осим свега овога спортски је пилот.

Пре рекорда од 640 скокова у једном дану из 2006. (који је поставио на свој 50. рођендан),поставио је светски рекорд са 534 скока у једном дану 2003. Скакао је из три PC-6 Портер Пилатуса, екипа за земаљску подршку му је око 100 људи, пакера, ригера, тајмера, судија, пилота . Да би поставио рекорд морао је да се труди да скочи сваких 2,5 минута , што је изузетан подвиг.

Скакао је са 700m. Храна и пиће су му стајали у авиону, већ непосредно пред слетање би откопчавао грудну везу, када дотакне земљу двојица помоћника му скину систем, а да му купола још није дотакла земљу , у следећа два корака назува ножне обухвате и трчи до авиона , где причвршћује грудну и дотеже ножне везе, све то провери ригер који је у авиону с њим и скок ! И тако 640 пута , без и једне грешке.

Слика

Слика

Слика

СВАКА ЧАСТ МАЈСТОРЕ! 
Interesantno
pozitivni glasovi: 1  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: