Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Duca51 blog

Volim ogledala. Ne lažu. Prikazuju te onakvim kakav si. Ali imaju i manu.
Ti si milion puta tražio odgovor na to ko si, šta si i kakav si.

Ogledala

Tražio si taj odgovor u tuđim očima. Nisi ga pronašao. Nisi ga pronašao, jer ljudi kroz svašta prolaze u životu. Tada oči umesto kristalnog ogledala, postaju delovi istog, a delovi daju iskrivljenu sliku. Želiš dokaz? Uzmi čašu i napuni je vinom. Da, vinom. Uvek je bilo simolično za priče. Želim ga i ja u ovoj mojoj. Sipaj vino u čašu. Sada uzmi drugu, razbi je i pokušaj da sipaš vino. Nema poente, zar ne? U tuđim očima je oslikan njihov život. To je ogledalo njihove duše. Ne tvoje. Silno želiš taj odgovor. Tražio si od drugih da te definišu, ali ti ni to nije uspelo. Nisi bio zadovoljan. A to je samo zato što reči varaju više nego oči.
Uzimaš ogledalo. Vidiš svoj odraz. Svim silama pokušavaš da nađeš odgovor, ali njega nema. Vrištiš u sebi. Želiš definiciju sebe.
I ti zaista ne shvataš? Odgovor je u tebi. Ogledalo ne pokazuje iskrivljenu sliku, ali ne daje ceo prikaz tvoje ličnosti. Dokle god ne sagledaš svoja dela, reči, znanje i osećanja nećeš znati ko si. Karakter se gradi s godinama. Uzaludno je tražiti sebe u očima drugih. A još uzaludnije u tuđim rečima.
Stvori sebe, onda traži definiciju.

NAPISAO:MILKA KOVAČEVIĆ


Tagovi:
b, g, l, o

 
Interesantno
pozitivni glasovi: 7  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

nislice (46)
#3, 22.12.2011 - 22:21
vld (42)
#2, 21.12.2011 - 15:40
citer (47)
stvori sebe a onda traži definiciju
#1, 21.12.2011 - 14:41