Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog
On se pojavio u našem životu kada smo se najmanje nadale.Kitio nas lažnim rečma kao kakvim perjem.Prodavao nam veštačka osećanja neodoljivim osmesima.Krao deliće naše duše tako vešto podmuklo se smeštajući u njih.Kako god poverovale smo.Svaka ga je jedanput imala i svaka je pala bezpogovorno.One koje kažu da nisu samo pokušavaju da speru krivicu sopstvenih slabosti.

Jednom je bio on.Sada više nije.Možda nam je tu negde,mota se u okolini,možda se samo prisećamo tek ponekad ali činjenica je sa se same sebi čudimo u šta so nekada verovale.Ne retko i smejemo na sopstveni račun.Svaka od nas zna da mu se ne bi primkla ni na metar a kamoli nešto više i da nam se nudi na srebrnoj tacni.

Svaka je nastavila svoj život.Ne retko srela sličnog pa ga zaobišla u širem luku ili je pak srela nekoga ko ume za početak barem da iskreno oseća.Nekog kome je emotivna sakatost strana.

Kažemo zaboravile smo ga.Na neki način i jesmo.Ne prisećamo ga se više (osim ukoliko nam ne iskoči pred nos poput čupavca i iz kutije).

Samo me jedno zanima.

Da li svaki naredni trpi posledice zbog njegovog prethonika i u kolikoj meri?

Zaboravile ga jesmo.Slažem se.Ali da li je naš um zaboravio?

Naravno u ovom vremenu ,ovakvom kakvo jeste, oni koju veruju ili su poverovali se smatraju jadnim i glupim.Prevaranti nastavljaju da likuju.Oni koji umeju da vole naivni i patetični ,oni koji ne umaju carevi.Sve ja to znam.Kao i to da se krivica uvek prepisuje baš onima koji poveruju.

Ali ma koliko tvrdili da smo se rešili kretena pitam se da li su ga se rešili naši naredni postupci prema njegovom nasledniku?

Uopšte koliko naše predhodne veze utiču na buduće?

Znam ja,ljubav ne pita za pravila,granice,predhodne veze sve to ja znam.

Ali negde podsvesno radimo stvari kako bi sami sebe zaštotili od prethodnih grešaka.

I tako često ispaštaju ni krivi ni dužni.

Možda baš kao što smo mi nekada ispaštale kod tog što priizodi lažne emocije.Takav se sigurno nije rodio.Neka mu je otela prave.

Ali uprkos svemu...ja smatram da je svaka veza nova stranica u knjizi sudbine.Potpuno bela i čista sve dok je mi sami ne ukaljamo mrljama koje uglavnom vuklimo iz prošlosti.

I možda ispadnem naivna i glupa ali ja uvek da poverujem da je to to.Barem je tako meni lepše.I ne sečem ljubav u korenu kao što to danas mnogi čine.


Princeza vam želi lepo veče!


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 10  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

Casperitza (41)
Ništa se ne zaboravlja. Možda se samo prežali, preboli...okrene se list ali se ne zaboravlja. Svako iskustvo nam je škola - bilo ono dobro ili loše. I priznajmo : Poverovali smo u nečije šarene laži. Dotakle su nas. Uzbudile nas. I neizbežno su ostavile trag jer su nam te laži obojile jedan period života... Dodale su nam malo šarenila u svakodnevnom sivilu. Jednostavno su nam prijale, iako su to bile samo laži.

Ja sam od onih koje bi opet pale na istim greškama, pa čak možda i od istog tog nekog dotičnog. Ponela bi me misao da ću ovog puta ja voditi igru i priložiti svoje laži. Da ću ja biti ta koja će dodati malo boje njegovom svetu... I gotovo sam ubeđena da bih u toj zabludi opet podlegla njegovim željama i voljama. Osveta se kažu jedu hladna - ja bih ostala gladna ;)

Verovatno da nošeni nekim prošlim padovima, živimo na oprezu u narednom periodu. Zasigurno se trudimo da ne padnemo tamo gde jednom već jesmo. Sve je to normalno. Ostaju ožiljci pa se setimo koliko je bolelo... Ali ožiljci blede vremenom... Bol se otopi kao sneg... Moramo se duboko zamisliti da bi smo se setili šta nam je na datom mestu ostavilo te ožiljke... I prosto se desi da dok se mi prisećamo, neko naiđe i ponovo nas rani... Ali nije strašno - živ se čovek na sve navikne, i posle pada opet podigne.

Niko nije zaslužio da ispašta zbog naših sopstvenih grešaka, ali to je nešto jače od nas samih. Međutim, ubeđena sam da pravi ljudi znaju da obore te naše visoke gardeve i istrpe te naše nedoumice... Sve to dođe na svoje uz malo truda i volje. Emocije su te koje sve ruše pred sobom, pa... Dopustite ih da dopru do vas ;)

Kleopatro moja... Sve znaš, ali da ipak kažem : Love U do neba ;) Ljubac
#8, 30.12.2011 - 00:14
shone68 (49)
svako ko je prošao kroz naš život ma i za trenutak, ostavio je trag u našoj podsvesti, i ma koliko se trudili svaka nova odluka, ideja, misao je mešavina onoga što dolazi iz čeonog režnja i malog mozga
#7, 29.12.2011 - 23:09
aha bubim, znas ti gde i kada treba ubosti cezice moja
#6, 29.12.2011 - 22:26
29.12.2011 - 22:37
nislice (47)
Prekrasan blog!!!!
,,Uopšte koliko naše predhodne veze utiču na buduće?

Znam ja,ljubav ne pita za pravila,granice,predhodne veze sve to ja znam.

Ali negde podsvesno radimo stvari kako bi sami sebe zaštotili od prethodnih grešaka.

I tako često ispaštaju ni krivi ni dužni."
#5, 29.12.2011 - 22:25
Hvala ti
29.12.2011 - 22:36
tetino zlatno dete hvala sine cmokic u nosic
#4, 29.12.2011 - 21:28
Ma uvek Nina!
29.12.2011 - 22:31
pretpostavljala sam uzivaj samo cmokic
#3, 29.12.2011 - 21:28
ajde da se uzdrzim bez komentara hehe predivan blog cmokic
#2, 29.12.2011 - 21:09
vitezkoja (42)
on se zaboravlja ali ostaje ožiljak i gorak ukus takve ljubavi da svaka naredna trpi zbog toga jer se svaki naredni upoređuje sa onim koji je napravio dar mar u srcu da se prepozna na vreme dali je ovaj novi isti ili drugaciji od njega ima puno više problema da se dokaže da je drugaciji ako ne i bolji .zato oni koji volei znaju da osecaju i imaju zelje da budu voljeni imaju problem da razuvere da nisu oni isti kao oni prevaranti koji su bez duše i srca
#1, 29.12.2011 - 21:02
Ma zašto ožiljak zbog idiota jednog?

Znam da je tako u većini slučajeva,podsvesno ali...prosto tom ili toj nekoj je najveća kazna što su takvi kakvi jesu zbog njih samih.Što ne umeju da osećaju i vole...

Nekako sam uverena da prava ljubav ipak briše sve
29.12.2011 - 21:06